ΦΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Μπόλονι: “Ο Ιωαννίδης θα είναι ο γκολτζής της Σπόρτινγκ, ήταν μία εύστοχη επιλογή”

Intime

Ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι, μίλησε σε πορτογαλικό μέσο για τον Φώτη Ιωαννίδη, εκτιμώντας πως ο 25χρονος φορ θα εξελιχθεί σε μεγάλο σκόρερ της Σπόρτινγκ, ενώ επικρότησε τα Λιοντάρια για τη μεταγραφή του παίκτη.

Έχοντας ο ίδιος δώσει στον Φώτη Ιωαννίδη τις πρώτες του ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό, ο Λάζλο Μπόλονι προσεγγίστηκε από την πορτογαλική Abola, προκειμένου να σχολιάσει τη μεταγραφή, που πήρε στη Σπόρτινγκ ο πρώην ποδοσφαιριστής του.

Ο Ρουμάνος τεχνικός εξήγησε πως ο 25χρονος φορ διαθέτει πολύ ποιοτικά στοιχεία, που θα τον καταστήσουν κομβικό παίκτη στα Λιοντάρια, τονίζοντας πως μπορεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο σκόρερ της πορτογαλικής ομάδας.

Επιπλέον, ο Μπόλονι αναφέρθηκε στη σύγκριση του Ιωαννίδη με τον Βίκτορ Γκιόκερες, ο οποίος αποχώρησε το καλοκαίρι για λογαριασμό της Άρσεναλ, με τον έμπειρο coach να υποστηρίζει πως πρόκειται για δύο διαφορετικούς στράικερς, καταλήγοντας πως ο Έλληνας επιθετικός έχει τη διάθεση και την ικανότητα να βελτιωθεί περαιτέρω.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή:

“Ναι, τον ξέρω καλά. Είναι ένας πολύ δυνατός επιθετικός, πανίσχυρος. Έχει τεράστια διάθεση για δουλειά και τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε φορ μεγάλης ποιότητας και χρησιμότητας για τη Σπόρτινγκ. Του αρέσει να συμμετέχει στο παιχνίδι, αλλά είναι εξίσου δυνατός και στο παιχνίδι χωρίς την μπάλα, δυνατός στο πρώτο στάδιο της πίεσης, αριστεροπόδαρος με την ποιότητα να πετύχει στη Σπόρτινγκ. Ήταν μια εύστοχη επιλογή.

Είναι γκολτζής; Όταν ξεκίνησα να δουλεύω μαζί του ήταν ακόμη νέος. Έβαλε γκολ, τώρα αν θα είναι ο γκολτζής της Σπόρτινγκ εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Εγώ πιστεύω πως ναι, αλλά δεν ξέρω, ούτε μπορώ να προβλέψω πόσα θα σκοράρει. Ότι έχει την ποιότητα να τα βάζει, όμως, γι’ αυτό δεν έχω καμία αμφιβολία. Είναι πολύ δυνατός σωματικά και μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Επιπλέον, υπάρχει και η τεχνική πλευρά, στην οποία πιστεύω ότι θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Ταιριάζει απόλυτα με το πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα το επίπεδο τεχνικής δεν είναι ίδιο με της Σπόρτινγκ, της Μπενφίκα, της Πόρτο. Και σε αυτό θα βελτιωθεί”.

Για την σύγκρισή του με τον Γκιόκερες:Είναι διαφορετικός παίκτης αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αυτός επιλέχθηκε για να παίξει στη Σπόρτινγκ! Είναι πολύ πειθαρχημένος, δεν κάνει φασαρία στα αποδυτήρια, του αρέσει να ακούει και να μαθαίνει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ