CHAMPIONS LEAGUE

Μπενίτεθ:”Πρέπει να επιτεθούμε στην Ντόρτμουντ”

Ο Ράφα Μπενίτεθ θεωρεί ότι η ομάδα του πρέπει να παίξει επιθετικά στον αγώνα της Τετάρτης (18/09) με την Ντόρτμουντ αν θέλει να έχει πιθανότητες νίκης.

Στον αγώνα που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της 1ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, η Νάπολι, μετά από απουσία ενός έτους, υποδέχεται στο καυτό “Σαν Πάολο” την περσινή φιναλίστ του θεσμού Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο Ισπανός τεχνικός των “Παρτενοπέι”, αναγνωρίζει ότι η ομάδα του έχει να αντιμετωπίσει έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, ωστόσο δε σχεδιάζει να παρατάξει την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς απέναντι στους πρωτοπόρους της Μπουντεσλίγκα, οι οποίοι αρέσκονται να παίζουν επιθετικά, έχουν ιδιαίτερη έφεση στο σκοράρισμα και έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν κλειστές άμυνες.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το σπουδαίο παιχνίδι, δήλωσε:” Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κάτσουμε και οι 11 πίσω από την μπάλα και να περιμένουμε την Μπορούσια. Θέλουμε να κερδίσουμε και αν πρέπει να επιτεθούμε, η Νάπολι είναι σε θέση να το κάνει. Η Ντόρτμουντ θεωρείται επάξια μία εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη. Ο στόχος μας είναι να μετρηθούμε απέναντι στον καλύτερο. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια μόνο να βελτιωθούμε μπορούμε και να δείξουμε στον κόσμο ότι γινόμαστε πιο δυνατοί.” Και προσέθεσε:” Δουλεύουν και δοκιμάζουν πράγματα με τον ίδιο προπονητή εδώ και έξι χρόνια. Εμείς είμαστε ακόμα στην αρχή ενός νέου πρότζεκτ και παρότι δουλεύει καλά είμαι ρεαλιστής και θα πάρω το τέλειο από την ομάδα μου σιγά σιγά.

Ο τέως προπονητής της Λίβερπουλ αναφέρθηκε και στον κόσμο της Νάπολι και ζήτησε την πλήρη στήριξη του, χωρίς ωστόσο να ξεπεράσει τα όρια ρισκάροντας πιθανή τιμωρία από την Ουέφα:” Οι φίλαθλοι είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς. Περιμένω να μας βοηθήσουν πολύ. Γνωρίζω τη διαφορά που μπορεί να κάνει για την ομάδα ένα γεμάτο Σαν Πάολο, αλλά είναι αναγκαίο ο κόσμος να σεβαστεί τους κανόνες. Θέλουμε να παίξουμε όλα τα παιχνίδια στο στάδιό μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ