Μπενφίκα, η απόλυτη κυρίαρχος

Η Μπενφίκα κατέκτησε το 6ο πορτογαλικό Λιγκ Καπ σε 8 διοργανώσεις (!), επικρατώντας της Μαρίτιμο με 2-1, έτσι ο Ανδρέας Σάμαρης σήκωσε δεύτερο τρόπαιο σε μία εβδομάδα (videos)
Το βράδυ της Παρασκευής η Μπενφίκα κατέκτησε το πορτογαλικό Λιγκ Καπ (Taça da Liga), νικώντας με 2-1 την Μαρίτιμο στον τελικό της Κοΐμπρα.
Οι “αετοί” της Λισαβόνας είναι η οι απόλυτοι κυρίαρχοι της συγκεκριμένης διοργάνωσης, καθώς διεξάγεται 8 χρόνια και αυτοί έχουν κατακτήσει 6 τρόπαια!
Ο Ανδρέας Σάμαρης έπαιξε σε όλο το ματς και σήκωσε δεύτερη κούπα μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς είχε προηγηθεί στο πρωτάθλημα (στο Κύπελλο παίζουν την Κυριακή στον τελικό Σπόρτινγκ με Μπράγκα).
Ο Ζόνας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 38′, απάντησε στο 56′ ο Ζοάο Ντιόγκο και η Μπενφίκα λυτρώθηκε στο 80′ με το τέρμα του Όλα Τζον.
|
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Ελιζέου, Σάμαρης, Πίτσι (70′ Ταλίσκα), Σουλεϊμάνι (73′ Όλα Τζον), Γκαϊτάν, Ζόνας, Λίμα (84′ Φέισα). ΜΑΡΙΤΙΜΟ: Σαλίν, Μπριγκέλ, Μπάουερ, Ραούλ, Ρούμπεν Φερέιρα, Ντανίλο Περέιρα, Αλέξ Σοάρες (51′ Φρανσέρζιο), Μπρούνο Γκάλο, Ζοάο Ντιόγκο, Αντόνιο Σαβιέρ (62′ Έμπερ), Μαρέγκα (75′ Ίγκορ Ρόσι). Οι κατακτήσειςΜπενφίκα 6 (2009, 2010, 2011, 2012, 2014, 2015) Σετούμπαλ 1 (2008) Μπράγκα 1 (2013) |
Μπενφίκα – Μαριτίμο 2-1
Η απονομή στην Μπενφίκα