ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπάκε: “Ο Οτσόα είναι μακράν ο καλύτερος”

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού, Χανς Μπάκε, μιλάει για τον Γκιγέρμο Οτσόα, τι είχε συναντήσει το 2008 στον 22χρονο τότε Μεξικανό διεθνή, τα στοιχεία που τον διακρίνουν και εξηγεί γιατί είναι ο καλύτερος στη λατινική Αμερική.

Ο Μπάκε που τώρα εργάζεται στους Νιου Γιορκ Red Bulls του Τιερί Ανρί, … έσταξε μέλι για τον Οτσόα, τον τερματοφύλακα που φέρεται να είναι στη νούμερο ένα θέση στη λίστα με τους τερματοφύλακες που εξετάζει ο Ολυμπιακός.

Όταν πήγαμε στο Μεξικό συναντήσαμε έναν τερματοφύλακα ο οποίος ήταν -μακράν του δεύτερου- ο καλύτερος στη Λατινική Αμερική. Και μάλιστα παρά το γεγονός ότι ήταν μόνο 22 ετών, ήταν ήδη δύο χρόνια διεθνής“, εξηγεί ο Χανς Μπάκε στη “Sport Day”, για συμπληρώσει στη συνέχεια:

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παρακολουθήσει από τότε την εξέλιξη του Μέμο, αλλά ήταν έτοιμος από εκείνη τη στιγμή να περάσει στην Ευρώπη. Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα να πάει σε πολύ μεγάλο κλαμπ“.

Για το αν μπορεί να αντέξει την πίεση της Ευρώπης, απάντησε:Δεν έχετε ιδέα πόσο απαιτητικό είναι το μεξικάνικο πρωτάθλημα και τι απαιτήσεις χρειάζονται. Το θέμα για μένα είναι να συνηθίσει τον νέο τρόπο ζωής, τις διαφορετικές απαιτήσεις αλλά και τις συνολικές διαφορές που θα βρει“.

Για τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν: ” Γενικά είναι πολύ καλός σε όλα. Το καλό είναι ότι ξέρει ποδόσφαιρο. Έχει αντίληψη. Διαβάζει τις φάσεις και μπορεί και κατευθύνει σωστά την άμυνα. Στην εστία του είναι καταπληκτικός. καλά ρεφλέξ, καλές εξόδους, καλός με την μπάλα στα πόδια“.

Όσο για τα στοιχεία που θα πρέπει να βελτιώσει σχολίασε:Πρέπει αν είναι πιο απαιτητικός με τους αμυντικούς του“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ