Μπάγερν – Στουτγκάρδη 3-0: Ο Κέιν καθάρισε με χατ-τρικ για τους Βαυαρούς, που επέστρεψαν στα double μετά από έξι χρόνια

Η Μπάγερν επικράτησε 3-0 της Στουτγκάρδης στο Βερολίνο, την αποκαθήλωσε και έκανε δικό της το 21ο τρόπαιο Κυπέλλου Γερμανίας της ιστορίας της. Χατ-τρικ για τους Βαυαρούς σημείωσε ο συνήθης ύποπτος Χάρι Κέιν, οι οποίοι επέστρεψαν στα double μετά από έξι χρόνια.
Το ιδανικό φινάλε σε μία ονειρική χρονιά έβαλε η Μπάγερν στο Ολυμπιακό Στάδιο Βερολίνου.
Οι Βαυαροί διέλυσαν με 3-0 τη Στουτγκάρδη και μετά από το Σούπερ Καπ Γερμανίας, της στέρησαν και τον τίτλο του DFB Pokal, καθώς την αποκαθήλωσαν.
Έτσι, το εκπληκτικό σύνολο του Βενσάν Κομπανί έκανε το double μετά από έξι χρόνια, αφού η τελευταία κατάκτηση Κυπέλλου Γερμανίας ήταν το 2020.
Αυτό ήταν το 21ο τρόπαιο για την ομάδα του Μονάχου στον θεσμό, με τους Σουηβούς να μένουν στα τέσσερα και στους ισάριθμους χαμένους τελικούς.
Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Χάρι Κέιν, ο οποίος σημείωσε και τα τρία τέρματα της Μπάγερν.
Ο διεθνής Άγγλος φορ ολοκλήρωσε την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του με 64 γκολ σε 52 αναμετρήσεις, ενώ μοίρασε και επτά ασίστ.
Το ματς
Ελάχιστες στιγμές είχε το πρώτο μέρος, με τη Στουτγκάρδη να είναι ελαφρώς ανώτερη, όμως να μην βρίσκει το τέρμα που θα έβαζε πίεση στην Μπάγερν.
Και αφού, λοιπόν, οι Σουηβοί δεν σκόραραν στις ευκαιρίες που δημιούργησαν, η βαυαρική… καταιγίδα χτύπησε.
Στο 50′ οι τυπικά γηπεδούχοι άνοιξαν στο σκορ με τον Χάρι Κέιν, “κόβοντας τα πόδια” των παικτών του Σεμπάστιαν Χένες.
Οι Βαυαροί εκτέλεσαν κοντά το φάουλ, ο Ολίσε την πήρε από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Κέιν από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0 με κεφαλιά ψαράκι.
Έντεκα λεπτά αργότερα, ο Λάιμερ έχασε ασύλληπτη φάση μπροστά από το τέρμα μετά από απόκρουση του Νούμπελ σε σουτ του Ντίας.
Το Κύπελλο πήγε οριστικά στην πλευρά του Μονάχου στο 80′. Ο Μουσιάλα πάσαρε από τα αριστερά και μέσα στην περιοχή στον Άγγλο φορ, αυτός με πανέμορφο πάρσιμο έφερε την μπάλα στο δεξί του πόδι και εκτέλεσε τον Νούμπελ για δεύτερη φορά.
Και το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 90+2′. Ο Ολίσε σέντραρε από τα δεξιά, ο Στίλερ έκανε ένα “χαζό” πέναλτι με το τεντωμένο το χέρι, ο Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε για τρίτη φορά τον Νούμπελ και ολοκληρώνει ιδανικά μία μαγική σεζόν.
Μπάγερν: Ούρμπιγκ, Στάνισιτς, Ουπαμεκανό, Τα, Λάιμερ, Κίμιχ, Πάβλοβιτς, Ολίσε, Μουσιάλα, Ντίας, Κέιν
Στουτγκάρδη: Νούμπελ, Χένρικς, Σαμπό, Ζακέζ, Μίτλσταντ, Λέβελινγκ, Τσίμα, Στίλερ, Φούριχ, Ουντάβ, Ντεμίροβιτς