ΤΣΕΛΣΙ

Τοντ Μπόλι: Το προφίλ του επιχειρηματία που παίρνει τα ηνία της Τσέλσι

Ο υποψήφιος νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Τοντ Μπόλι | 30 Απριλίου 2022
Ο υποψήφιος νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Τοντ Μπόλι | 30 Απριλίου 2022 @2022 MARK J. TERRILL/AP IMAGES

Ο συνιδιοκτήτης των Los Angeles Dodgers, Τοντ Μπόλι, είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε να ηγηθεί του σχήματος για να οδηγήσει την Τσέλσι στην επόμενη ημέρα. Διαβάστε το who is who του Αμερικανού επιχειρηματία.

Από την Ρωσία με αγάπη στο... αμερικανικό κεφάλαιο. Έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια που ο Ρόμαν Αμπράμποβιτς είχε την τύχη της Τσέλσι και φρόντισε να τη γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο (αγωνιστικό, διοικητικό, οικονομικό και σε θέμα πρεστίζ), όλα δείχνουν πως ο λονδρέζικος σύλλογος θα περάσει σε αμερικανικά χέρια, με τον Τοντ Μπόλι να είναι ο εκλεκτός για να διαδεχτεί τον Ρώσο στα ηνία των μπλε μέσω μίας άκρως σημαντικής πρότασης που κατέθεσε.

Το επιχειρηματικό σχήμα που ηγείται ο συνιδιοκτήτης των Los Angeles Dodgers έδωσε τα χέρια για να μπει στους μπλε και να αναλάβει κουμάντο, σε ένα deal που αναμένεται να φτάσει τα 5 δισεκατομύρια ευρώ, με τον Αμερικανό επιχειρηματία να γίνεται έτσι ένα από τα πιο "καυτά" ονόματα που απασχολούν το τελευταίο 24ωρο τα social media.

Λίγο πριν έχουμε την αλλαγή σελίδας στην Τσέλσι, ας δούμε μερικά πράγματα που έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο που πηγαίνει στο Λονδίνο για να κουβαλήσει τη βαριά ποδοσφαιρική κληρονομιά του Αμπράμοβιτς και να κάνει ακόμα πιο ισχυρή εντός γηπέδου την Τσέλσι:

*Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του έγκυρου περιοδικού Forbes, η περιουσία του 46χρονου επιχειρηματία που αναλαμβάνει τα ηνία της Τσέλσι ανέρχεται στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

* Είναι Αμερικανός επιχειρηματίας που σπούδασε στο London School of Economics ενώ είχε πάει σχολείο στο Landon School του Μέριλαντ, αποφοιτώντας το 1991, όπου ήταν μέλος της ομάδας πάλης της σχολής. Μάλιστα το 2014 το σχολείο ονόμασε τις εγκαταστάσεις του Boehly Family Wrestling Room προς τιμή του Μπόλι

* Στο διάστημα της φοίτησής του στο London School of Economics, εργάστηκε στην Citibank και στην CS First Boston, ώστε να αποκτήσει εμπειρία με τα οικονομικά

* Το 2015 προχώρησε στην ίδρυση της μίας εταιρίας χαρτοφυλακίου, με την επωνυμία Eldridge Industries, που έχει μερίδιο σε δεκάδες μέσα ενημέρωσης που σχετίζονται με τον αθλητισμό καθώς και σε επιχειρήσεις ακινήτων και τεχνολογίας.

* Πέρα από ισχυρός άνδρας μίας εκ των γνωστότερων αμερικανικών ομάδων μπέιζμπολ, των Los Angeles Dodgers, έχει μερίδιο και στους Λος Άντζελες Λέικερς του NBA όπως και στην ομάδα μπάσκετ γυναικών της πόλης, των Λος Άντζελες Σπαρκς.

* Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που θέλησε να αναλάβει την Τσέλσι αφού είχε προσεγγίσει τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και πριν από μία τριετία, με την τότε πρότασή του, κοντά στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, να μη γίνεται αποδεκτή από τον Ρώσο μεγιστάνα.

* Σε πρόσφατη έρευνα του περιοδικού La Business Journal, είναι μέσα στη λίστα με τους 500 επιδραστικούς ανθρώπους στον πλανήτη από το 2007 μέχρι το 2021.

* Πέρα από επιχειρηματίας και επενδυτής, διακρίνεται για την έντονη φιλανθρωπική δράση του, τόσο εκείνος όσο και η γυναίκα του, Κέιτι.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ