ΡΟΜΑ

Μουρίνιο: Αυτό ήταν το συμβόλαιο του Πορτογάλου στη Ρόμα

Ο Ζοζέ Μουρίνιο στην αναμέτρηση της Ρόμα με τη Λάτσιο
Ο Ζοζέ Μουρίνιο στην αναμέτρηση της Ρόμα με τη Λάτσιο © 2024 GREGORIO BORGIA / AP IMAGES

Ο Ζοζέ Μουρίνιο αποτελεί από το πρωί της Τρίτης (16/1) παρελθόν από τον πάγκο της Ρόμα, με τον Πορτογάλο τεχνικό να απομακρύνεται έξι μήνες πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του, το οποίο του απέφερε ετήσιες απολαβές άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα άσχημα αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος (μία νίκη στα έξι τελευταία ματς στο πρωτάθλημα), καθώς επίσης και η κακή αγωνιστική εικόνα της Ρόμα τη φετινή σεζόν, οδήγησαν τη διοίκηση των Τζιαλορόσι στην απόλυση του Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο τέως, πλέον, τεχνικός της Ρόμα ήταν ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητής στη Serie A, με το συμβόλαιο του να του αποφέρει ένα ποσό κοντά στα 11.620.000 ευρώ ετησίως.

Ο σύλλογος της Ρώμης έσπασε το συμβόλαιο του Πορτογάλου έξι μήνες πριν την ολοκλήρωσή του (30 Ιουνίου 2024), με τον θρύλο της ομάδας, Ντανιέλε ντε Ρόσι να αποτελεί τον πρώτο υποψήφιο για να το διαδεχθεί.

Στο διάστημα της παρουσίας του στην ομάδα της Ρώμης, ο Μουρίνιο πανηγύρισε ένα Conference League (2022), ενώ έφτασε και σε ένας τελικό Europa League (2023), τον οποίο και έχασε από τη Σεβίλλη στα πέναλτι με 4-2 (1-1 κ.δ.).

TAGS ΡΟΜΑ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ