ΑΕΚ

Αυτό είναι το deal της ιστορικής συμφωνίας της ΑΕΚ με τον Πινέδα: Όλες οι λεπτομέρειες της μεγάλης μεταγραφής

Ο Ορμπελίν Πινέδα στο ΑΕΚ - Βόλος
Ο Ορμπελίν Πινέδα στο ΑΕΚ - Βόλος INTIME

Οι λεπτομέρειες του χρυσού deal για την αγορά του Ορμπελίν Πινέδα, ο οποίος θα είναι παίκτης της ΑΕΚ ως το καλοκαίρι του 2027.

Η ΑΕΚ ήθελε όσο τίποτα να κρατήσει τον Ορμπελίν Πινέδα και τα κατάφερε. Αυτό που κάποια στιγμή έμοιαζε με όνειρο μακρινό, έγινε πράξη. Η Ένωση τα βρήκε με την Θέλτα, κατέβαλε 6,5 εκατ. ευρώ για την αγορά του και έκανε ευτυχισμένο τον Ματίας Αλμέιδα που ήθελε σαν τρελός να διατηρήσει τον ποδοσφαιριστή στο κιτρινόμαυρο δυναμικό. Όπερ και εγένετο...

Αυτή είναι η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της της ΑΕΚ και έχει την "σφραγίδα" του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος κράτησε έναν παίκτη κομβικό στην ομάδα. Ο παίκτης υπέγραψε για τέσσερα χρόνια και θα αμείβεται με 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, αντάξιο της κλάσης του Πινέδα. Σε ορίζοντα τετραετίας το deal ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την πιο ακριβή μεταγραφή ύστερα από εκείνη του Τσιάρτα από το 2000 και έπειτα και σίγουρα η πιο δαπανηρή και σημαντική για ξένο ποδοσφαιριστή. Δείγμα του πόσο πολύ η ΑΕΚ ήθελε να μείνει ο Πινέδα στην OPAP Arena, πείθοντας και τον ίδιο ότι το μέλλον του είναι στην Ελλάδα, σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και θα παλέψει να μπει στους ομίλους του Champions League.

Εξυπακούεται ότι είναι και η πρώτη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας που σπάει το φράγμα των 6 εκατ. ευρώ. Αποδεικνύει πολλά για το πόσο πολύ η Ένωση βάζει πλώρη για μεγάλα πράγματα που αφορούν το σήμερα και το αύριο.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ