NATIONS LEAGUE

Αυστρία - Δανία 1-2: Διπλό στη Βιέννη και 2/2 στο Nations League

Πόουλσεν και Χόιμπιεργκ πανηγυρίζουν γκολ της Δανίας κόντρα στην Αυστρία
Πόουλσεν και Χόιμπιεργκ πανηγυρίζουν γκολ της Δανίας κόντρα στην Αυστρία 2022 AP PHOTO/ANDREAS SCHAAD

Η Δανία, μετά τη Γαλλία, υπέταξε και την Αυστρία εκτός έδρας επικρατώντας 2-1 και κάνοντας το 2/2 στο Nations League. Ο Κρίστενσεν άνοιξε το σκορ στο 27', ισοφάρισε ο Γκρέγκοριτς στο 67' και στο 84' ο Στρίγκερ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η Αυστρία υποδέχθηκε την Δανία για την δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της League A του Nations League. Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ, μετά τη νίκη επί της Γαλλίας, πήρε ένα ακόμη διπλό, επικρατώντας 2-1 των Αυστριακών και έφτασε τους έξι βαθμούς στον όμιλο της.

Το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση μιάμισης ώρας. Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 21:45, ωστόσο το ρεύμα στο Ερνστ Χάπελ έπεσε με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες μετά την προθέρμανση να επιστρέψουν στα αποδυτήρια. Τελικά, η σέντρα έγινε στις 23:15 όταν και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα.

Οι Δανοί κατάφεραν να μπουν μπροστά στο σκορ στο 27ο λεπτό. Ο Κρίστενσεν έφερε την μπάλα στην περιοχή από τα δεξιά, η άμυνα των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να διώξει, με τον Χόιμπιεργκ με πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, το οποίο ήταν και σκορ πρώτου μέρους.

Στο 67ο λεπτό οι παίκτες του Ράνγκνικ πέτυχαν την ισοφάριση. Ο Άντερσεν γύρισε λανθασμένα στον Σμάιχελ, ο Γκρέγκοριτς έκλεψε, ο Αρναούτοβιτς από τα αριστερά τροφοδότησε τον Σλάγκερ, ο οποιός σχεδόν σε κενή εστία έκανε το 1-1. Η Δανία θέλησε να απαντήσει άμεσα, με τον Έρικσεν να σουτάρει από μακριά, αλλά την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι στο 70'.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Αυστρία ισοφάρισε τα δοκάρια. Ο Αρναούτοβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Σμάιχελ, προσπάθησε να τον περάσει, έφερε τον εαυτό του σε αρκετά πλάγια θέση και σούταρε στο δοκάρι. Η Δανία μπόρεσε να πετύχει το νικητήριο γκολ στο 84' με ένα εκπληκτικό σουτ του Στρίγκερ λίγο έξω από την περιοχή.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Πεντς, Φριντλ (78' Βέμπερ), Αλάμπα, Πος (63' Ντάνσο), Τρίμελ, Σλάγκερ, Ζάιβαλντ, Λιούμπιτσιτς (46' Αρναούτοβιτς), Μπάουμγκαρντνερ (46' Σάμπιτσερ), Λάιμερ, Κάλαϊτζιτς (46' Γκρέγκοριτς)

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεργκαρντ (52' Κορνέλιους), Νέλσον, Κρίστενσεν, Χόιμπιεργκ, Γένσεν (80' Ντιλέινι), Μέλε (66' Στρίγκερ), Έρικσεν, Πόουλσεν (52' Ντάμσγκαρντ), Μπρέιθγουεϊτ (52' Σκοβ Όλσεν)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της League A:

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο της League A:

TAGS NATIONS LEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ