ΕΠΟ

Αυγενάκης: Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΠΟ για το Μητρώο

Αυγενάκης: Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΠΟ για το Μητρώο

Αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του Τάκη Μπαλτάκου, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για το Μητρώο αθλητικών σωματείων.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, πραγματοποίησε συνάντηση κατόπιν αιτήματός της, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Τάκη Μπαλτάκο, τους προέδρους των ΕΠΣ Λακωνίας και Αργολίδας, Τάκη Καρρά και Βασίλη Σιδέρη, αντίστοιχα, καθώς και τον α’ αντιπρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών, Άγγελο Νικόπουλο.

Συζητήθηκε η δυνατότητα ένταξης στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων περίπου 100 ποδοσφαιρικών σωματείων με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση –πέραν των 2.403 που ήδη έχουν προσέλθει- τα οποία δεν υπέβαλλαν αίτηση έως και την 23η Οκτωβρίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία.

Ο κ. Αυγενάκης, αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα συζήτησης για σωματεία χωρίς την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, επισήμανε ότι το αίτημα της ΕΠΟ θα εξεταστεί, υπό το πρίσμα των εξής προϋποθέσεων:

Να μην διαταράσσεται στο ελάχιστο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Μητρώου για το 2022 τον μήνα Δεκέμβριο, για τα 6.559 σωματεία όλων των αθλημάτων που έχουν προσέλθει. Άλλωστε, από την έγκαιρη ολοκλήρωση του Μητρώου θα προκύψει και η χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών σωματείων από τον μόνιμο μηχανισμό της φορολογίας των κερδών των παικτών του Στοιχήματος, διαδικασία που έχει προσδιοριστεί για τον προσεχή Ιανουάριο

Κι όπως τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού "πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά τα χρονικά περιθώρια για να μην βλαπτούν επ’ ουδενί οι συνεπείς και νόμιμοι".

Να προχωρήσει άμεσα από πλευράς της ΕΠΟ η συμφωνία που επιτεύχθηκε (παρουσία των FIFA/UEFA) στις 15/07/2022 και αφορά στην αναβάθμιση των προπονητών με UEFA C. Να υποβληθούν στο Υφυπουργείο οι τροποποιημένοι Κανονισμοί Προπονητών και Σχολών Προπονητών για να ρυθμιστεί η χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος και σε αυτούς τους κατόχους διπλωμάτων.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της ΕΠΟ αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Τάκη Μπαλτάκο, τους προέδρους των ΕΠΣ Λακωνίας Τάκη Καρρά και Αργολίδας Βασίλη Σιδέρη και τον Α’ αντιπρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών Άγγελο Νικόπουλο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα ένταξης στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων περίπου 100 ποδοσφαιρικών σωματείων με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, τα οποία δεν υπέβαλλαν αίτηση έως και την 23η Οκτωβρίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία ένταξης από την πλευρά του υφυπουργείου.

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι το αίτημα της ΕΠΟ θα εξεταστεί υπό την προϋπόθεση να μην διαταραχθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Μητρώου, ενώ ζήτησε να προχωρήσει άμεσα από πλευράς της ΕΠΟ η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 15/07/2022 και αφορά στην αναβάθμιση των προπονητών με UEFA C".

TAGS ΕΠΟ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ