ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Αυγενάκης: "Ήταν λάθος η ένταξη της διαιτησίας στις ΕΠΣ και θα διορθωθεί"

Αυγενάκης: "Ήταν λάθος η ένταξη της διαιτησίας στις ΕΠΣ και θα διορθωθεί"
Λευτέρης Αυγενάκης, Yφυπουργός Αθλητισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του EKO Ράλλυ Ακρόπολις ΕΚΟ ACROPOLIS RALLY FORUM 2022 / INTIME SPORTS

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, βρέθηκε στο Ηράκλειο και στο πλαίσιο εκδήλωσης υποστήριξε ότι η διαιτησία θα πρέπει να φύγει από τις κατά τόπους ΕΠΣ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, βρέθηκε την Πέμπτη στα εγκαίνια της ανακαινισμένης και πλήρως λειτουργικής πλέον και για τις ανάγκες εκπαίδευσης αίθουσας του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου, που ονομάστηκε "Γιώργος Κουκουλάκης", για την σπουδαία προσφορά του εκλιπόντος διαιτητή.

"Είχε δημιουργηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν η εντύπωση στους ποδοσφαιρικούς ότι αποτελούν ένα αυτόνομο κρατίδιο μέσα στο ελληνικό κράτος και κανένας δεν τους ακουμπάει. Λέγανε όλοι για το αυτοδιοίκητο. Σαφώς υπάρχει το αυτοδιοίκητο αλλά στο αγωνιστικό κομμάτι. Σε όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν κανόνες και αυτούς τους κανόνες είναι υποχρεωμένοι όλοι οι Έλληνες να τους ακολουθούν και να τους σέβονται, ακόμα και αν διαφωνούν. Στη διαιτησία ήταν λάθος αυτό που έγινε πριν από λίγα χρόνια, με την ένταξή της στις κατά τόπους ΕΠΣ. Παραμένει λάθος και ένα αγκάθι που θα διορθωθεί", δήλωσε αρχικά ο κ. Αυγενάκης.

"Όλες αυτές οι αντιλήψεις και οι νοοτροπίες ότι η διαιτησία είναι υποχείριο τόσο σε επίπεδο ΕΠΣ όσο και σε επίπεδο ΕΠΟ, θα αλλάξουν. Και θυμίζω ότι για τη μετατροπή της διαιτησίας σε επαγγελματική έχουμε περάσει διάταξη, η οποία θα εξελιχθεί με την έκδοση υπουργικής απόφασης".

"Το έχω πει και το ξαναλέω ότι θα ακολουθήσει διάλογος με όλους (με τη Super League, την ΕΠΟ, τα δικά σας όργανα), θα συζητήσουμε και κατόπιν θα προχωρήσουμε στην έκδοση της υπουργικής αποφάσεως που θα αφορά στη διαιτησία".

"Το θεσμικό πλαίσιο των διαιτητών θα προχωρήσει, χωρίς να με ενδιαφέρουν όσα γράφονται ή ακούγονται. Το έχω αποδείξει στην πράξη αυτά τα σχεδόν τέσσερα χρόνια. Η διαιτησία πρέπει να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο, να έχει την οντότητά της και να υπακούει και στους παγκόσμιους κανόνες της".

TAGS ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ