ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Αυγενάκης: "Η ΠΑΕ Ιωνικός έλαβε τον Μάρτιο του 2021 το προβλεπόμενο ποσό από το στοίχημα ως ομάδα της SL2"

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SPORT24
Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SPORT24 TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Λευτέρης Αυγενάκης απαντώντας σε σχετική αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση για την ΠΑΕ Ιωνικός, τονίζοντας ότι η ομάδα της Νίκαιας έλαβε χρήματα από τη φορολογία του στοιχήματος τον Μάρτιο του 2021, ως ομάδα της Super League 2.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απάντησε σε σχετική αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση για την ΠΑΕ Ιωνικός και το στοίχημα. Η ομάδα της Νίκαιας εξέδωσε ανακοίνωση νωρίτερα τον Δεκέμβριο, απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι είναι η μόνη ΠΑΕ που δεν έλαβε ούτε μισό ευρώ.

Ωστόσο ο Λευτέρης Αυγενάκης στην απάντησή του, τόνισε ότι ο Ιωνικός έλαβε χρήματα από το στοίχημα τον Μάρτιο του 2021, ως σύλλογος της Super League 2 (μιας και τότε αγωνιζόταν σε εκείνη την κατηγορία), λαμβάνοντας 250 χιλιάδες ευρώ.

Ειδικότερα για την περίπτωση της ΠΑΕ Ιωνικός, ο Υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε πώς "η εκταμίευση της χρηματοδότησης που δικαιούνταν οι ομάδες που συμμετέχουν στη Super League 1, στη Super League 2 και στη Basket League, όπως αυτή καθορίζεται στην παρ. 6 του άρθρου 5 της υπ’ αρ. 114021/11-03-2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β’1075), υλοποιήθηκε στις 31-03-2021. Μάλιστα, η κατανομή αφορούσε στις συμμετέχουσες ομάδες της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.

Επισημαίνεται ότι η ημερομηνία καταβολής των προβλεπόμενων ποσών ορίζεται από την προαναφερόμενη ΚΥΑ. Η ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ, τον Μάρτιο του 2021 αγωνιζόταν στη Super League 2 και έλαβε σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ το προβλεπόμενο ποσό των 250.000€ (ως συμμετέχουσα στην κατηγορία Super League 2), με ημερομηνία καταβολής την 31-03-2021".

TAGS ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ