STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - Λαμία 3-1: Ο Κουλούρης το γύρισε μόνος του και έδωσε νίκη-ανάσα

Ο Ευθύμης Κουλούρης
Ο Ευθύμης Κουλούρης INTIME

Ο Ατρόμητος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όντας πίσω στο σκορ στο φινάλε του πρώτου μέρους όμως στο δεύτερο έπαιξε με πάθος για την επιβίωσή του και επιβραβεύτηκε, με τους Κουλούρη (δύο γκολ) και Άλιμπεκ να τον οδηγούν στο 3-1 επί της Λαμίας.

Είμαστε ακόμα ζωντανοί! Αυτό μπορούν κάλλιστα να βροντοφωνάζουν οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου από το βράδυ της Πέμπτης (10/2), με την ομάδα του Κρις Κόουλμαν να παίρνει ένα σπουδαίο τρίποντο στον "τελικό" με την Λαμία με 3-1, στην εξ αναβολής αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 21η αγωνιστική της Super League Interwetten, και να πλησιάζει στη γραμμή της σωτηρίας.

Οι Φθιώτες πήραν κεφάλι στο σκορ στο 26' με τον Ελευθεριάδη, με τη μοναδική φάση τους στο πρώτο μέρος, όμως παρά το γεγονός πως ο Ατρόμητος δεν βρήκε δίχτυα στις 3 δικές του καλές στιγμές, δεν τα παράτησε, και στο δεύτερο μέρος έφερε τα πάνω-κάτω παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Ο πρώτος του σκόρερ, Ευθύμης Κουλούρης, έκανε την ανατροπή με γκολ στο 57' (πέναλτι) και 70' μέσα σε ένα 25λεπτό απόλυτης κυριαρχίας των Περιστεριωτών και στο 88' ο Άλιμπεκ κλείδωσε τη νίκη, πρώτη μετά από δύο μήνες και τρίτη συνολικά στο πρωτάθλημα, που έφερε μάλιστα τέλος σε ένα αρνητικό σερί έξι αγώνων.

Στον αντίποδα, η Λαμία δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά και τιμωρήθηκε για τα ατομικά λάθη των παικτών της, με την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου να βλέπει το αήττητο σερί τριών αγώνων να παίρνει τέλος αλλά και τη διαφορά της από τον Ατρόμητο να μειώνεται στους πέντε πόντους.

Η Λαμία είχε την ουσία που έλειψε από τον Ατρόμητο

Το πρώτο μέρος στο Περιστέρι σημαδεύτηκε από τα πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες, με τις καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αυτό που έκανε ουσιαστικά τη διαφορά ήταν η αποτελεσματικότητα που είχε η Λαμία και έλειψε από τον Ατρόμητο.

Οι Περιστεριώτες είχαν την πρώτη μεγάλη στιγμή τους στο 9' με τον Ροτάριου όταν βρέθηκε σε θέση βολής αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ, με την Λαμία να απαντάει με γκολ. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά και εντυπωσιακή απόκρουση του Γιαννιώτη σε κεφαλιά του Μαζουλουξή, ο Ελευθεριάδης πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ έστειλε τη μπάλα να περάσει την τελική γραμμή της εστίας.

Ο διαιτητής έδειξε αρχικά να συνεχιστεί το ματς όμως μετά από παρέμβαση του VAR, κατακυρώθηκε το γκολ για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, με το 0-1 να φέρνει μάλιστα αλλαγή στην εικόνα της αναμέτρησης. Οι Φθιώτες επέλεξαν να δώσουν χώρο και μέτρα και οι γηπεδούχοι πλησίασαν την ισοφάριση, όμως στο 28' ο Μαζουλουξής έκοψε σωτήρια το σουτ του Τζοβάρα και στο 41' ο Γκαραβέλης έκανε σπουδαία επέμβαση νικώντας τον Ροτάριου σε μεταξύ τους τετ α τετ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Άξιζαν την ανατροπή και την βρήκαν οι γηπεδούχοι

Το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τον Ατρόμητο πίσω στο σκορ παρά το γεγονός πως είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες, ευκαιρίες αλλά και ενέργειες με τη μπάλα στα πόδια στην αντίπαλη περιοχή (6-3) έναντι της Λαμίας, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν πάντως να πιέζουν και στο δεύτερο μέρος και η δικαίωση να μην αργεί να έρθει.

Η Λαμία επέτρεψε στον αντίπαλό της να έχει τη μπάλα στα πόδια και το πλήρωσε, με το 1-1 να έρχεται στο 57' μετά από παράβαση στη μεγάλη περιοχή της (χέρι του Τζανετόπουλου) που έφερε την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουλούρη.

Έχοντας το μομέντουμ υπέρ τους, οι παίκτες του Κόουλμαν ανέβασαν στροφές και η συνέχεια τούς βρήκε να έχουν κατασκηνώσει γύρω από τα καρέ της Λαμίας, με τον Ναμπί να έχει δύο καλές ευκαιρίες στο 60' και στο 62' που ουσιαστικά αποτέλεσαν προάγγελο της ανατροπής.

Αυτή ήρθε στο 70ο λεπτό, με τον Σπιριντόνοβιτς (καταλύτης στη άνοδο του Ατρομήτου από τη στιγμή που μπήκε) να συνδυάζεται εντυπωσιακά με τον Κουλούρη και τον έμπειρο φορ να γυρίζει υπέροχα το σώμα του και να νικάει με άπιαστο σουτ τον Γκαραβέλη, για να γράψει το 2-1 μέσα σε αποθέωση.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι άρχισαν να σκέφτονται την ανάγκη κατάκτησης του τριπόντου που τους έλειπε εδώ και δύο μήνες και γύρισαν πίσω, όμως η Λαμία όχι μόνο δεν μπόρεσε να τον απειλήσει ούσα σε κακή βραδιά αλλά υπέπεσε σε ένα ακόμα μεγάλο λάθος που έφερε και το τρίτο γκολ των Περιστεριωτών.

Το έκανε ο Προβυδάκης, με τον Άλιμπεκ να κλέβει τη μπάλα και να βγαίνει απέναντι στον Γκαραβέλη στο 88', για να τον νικήσει με ψύχραιμο πλασέ και να σφραγίσει μία σπουδαία νίκη με 3-1 για τον Ατρόμητο, που τον κρατάει ολοζώντανο στη μάχη της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ