STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - Άρης 0-2: Ο Μορόν έδωσε τη λύση από την άσπρη βούλα και ο Νταρίντα έβαλε το κερασάκι

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
Ο Λορέν Μορόν πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες στη Stoiximan Super League, καθώς επικράτησε 2-0 του Ατρομήτου χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μορόν στο 33ο λεπτό και το τέρμα του Νταρίντα στο φινάλε. Οι Θεσσαλονικείς έπιασαν τους 38, ενώ οι Περιστεριώτες είναι οριστικά στα playouts.

Ο Άρης δεν είχε εύκολο πέρασμα από το Περιστέρι, καθώς ο Ατρόμητος στάθηκε αρκετά καλά και είχε ευκαιρίες για να σκοράρει. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου πήρε το διπλό χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μορόν στο 33ο λεπτό, με τον Νταρίντα να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 90+4'.

Ατρόμητος - Άρης 0-2: Ο Μορόν έδωσε τη λύση από την άσπρη βούλα και ο Νταρίντα έβαλε το κερασάκι
Οι τελικές και τα Expected Goals στο Ατρόμητος - Άρης

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Κούεν στην περιοχή, μετά από εκτέλεση φάουλ του Σουλεϊμάνοφ. Ο διαιτητής δεν έδειξε κάτι και οι Περιστεριώτες έφυγαν στην αντεπίθεση. Ο Κούεν έκανε το σουτ και ο Κουέστα απομάκρυνε σε κόρνερ. Ο VAR κάλεσε τον Τσέτσιλα να δει τη φάση και αυτός σφύριξε το πέναλτι (με τη φάση του Κούεν να θεωρείται άκυρη).

Ο Μορόν ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε. Ο Ατρόμητος πίεσε για την ισοφάριση, αλλά ο Άρης βρήκε το γκολ στο φινάλε με τον Νταρίντα και σφράγισε το διπλό.

Ο Άρης με αυτούς τους τρεις βαθμούς παρέμεινε στην πέμπτη θέση με 38, ενώ ο Ατρόμητος που υπέστη την πέμπτη διαδοχική του ήττα έμεινε στους 23 και έμεινε οριστικά εκτός playoffs.

Ο Άρης είχε τη λύση από την άσπρη βούλα

Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στο ματς και μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Να απειλεί τα καρέ του Κουέστα και να κρατά απενεργοποιημένο τον Άρη στην επίθεση.

Ο Κούντε (4') και ο Αντζιέλσκι (8') δοκίμασαν την τύχη τους με σουτ εκτός περιοχής, αλλά η προσπάθειά τους πέρασε άουτ. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Άρη ήταν στο 18ο λεπτό. Ο Μορόν εκτέλεσε το φάουλ απευθείας και ο Τσιντώτας εκτινάχθηκε ωραία και απομάκρυνε σε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά ο Μανού Γκαρθία προσπάθησε να εκτελέσει με ψιλοκρεμαστό σουτ τον Τσιντώτα, όμως η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Στο 29' ο Ατρόμητος είχε την ευκαιρία με τον Κούεν μέσα στην περιοχή, όμως και να είχε σκοράρει ο Αυστριακός το γκολ θα είχε λόγω της φάσης του πέναλτι.

Μετά το 1-0 οι γηπεδούχοι πάλεψαν για την ισοφάριση και είχαν τρεις τελικές με τους Καμαρά, Κεσχρίντα και Τσακμάκη, αλλά κανείς τους δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα

Ο Άρης κράτησε το μηδέν και στο φινάλε έκανε το δεύτερο χτύπημα

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν πολύ πιο αργός σε σχέση με τον πρώτο. Ο Ατρόμητος προσπαθούσε διαρκώς να πάρει την μπάλα στα πόδια του, ενώ ο Άρης του έδωσε την κατοχή και περίμενε, μιας και ήταν μπροστά στο σκορ.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι. Ο Μορόν με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ προς την εστία, ανάγκασε τον Τσιντώτα να επέμβει. Στο 62' ήταν η σειρά του Σουλεϊμάνοφ να απειλήσει, όμως το σουτ που εξαπέλυσε μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ.

Ο Ατρόμητος δυσκολευόταν να απειλήσει τα καρέ του Άρη που είχε οχυρωθεί στα καρέ του. Στις καθυστερήσεις οι Περιστεριώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι (σε χέρι του Νταρίντα). Διαιτητής και VAR συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε κάτι στο ματς και στο φινάλε ο Άρης βρήκε το γκολ με τον Νταρίντα, χάρη στο οποίο σφράγισε το διπλό.

Ατρόμητος - Άρης 0-2: Ο Μορόν έδωσε τη λύση από την άσπρη βούλα και ο Νταρίντα έβαλε το κερασάκι
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Τσακμάκης, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Καμαρά, Ρομπάιγ (73' Γιουμπιτάνα), Κούεν (84' Βέργος), Κούντε, Έρλινγκμαρκ (56' Βαλένσια), Αντιζέλσκι.

Άρης: Κουέστα, Μοντόγια, Μπράμπετς, Ρόουζ, Φεράρι, Βέλεθ (83' Ντουκουρέ), Νταρίντα, Γκαρθία (63' Βερστράτε), Μπένετ (46' Μπένετ), Σουλεϊμάνοφ (83' Ζαμόρα), Μορόν (70' Ανσαριφάρντ).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ