ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ατρόμητος: Απέκτησε τον Αντρέας Κουέν από τη Στουρμ Γκρατς

Ο Αντρέας Κουέν κατά την παρουσίαση του από τον Ατρόμητο | 21 Ιουνίου 2022
Ο Αντρέας Κουέν κατά την παρουσίαση του από τον Ατρόμητο | 21 Ιουνίου 2022 ATROMITOS FC

Σε μια ακόμη μεταγραφή προχώρησε ο Ατρόμητος που ανακοίνωσε τη συμφωνία του με τον 27χρονο μέσο από την Αυστρία, Αντρέας Κουέν, ο οποίος υπέγραψε για δύο χρόνια.

Η μεταγραφική ενίσχυση του Ατρόμητου συνεχίζεται με την ομάδα του Περιστερίου να ανακοινώνει την Τρίτη (21/6) το απόγευμα την έναρξη της συνεργασίας της με τον 27χρονο μέσο από την Αυστρία, Αντρέας Κουέν, ο οποίος αγωνιζόταν στη Στουρμ Γκρατς.

Ο Κουέν υπέγραψε διετές συμβόλαιο και ανακοινώθηκε από την ομάδα του Περιστερίου ενώ στις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για τον Κόλμαν και την παρουσία του που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να υπογράψει.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Η ΠΑΕ Ατρόμητος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Αντρέας Κούεν για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο αριστεροπόδαρος Αντρέας Κούεν (23/3/95) είναι Αυστριακός, διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του και αγωνίζεται ως χαφ, αλλά με την ίδια ευκολία μπορεί να προσφέρει τόσο ως μεσοεπιθετικός, όσο και ως εξτρέμ.

Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας του, τη Στουρμ Γκρατς, πραγματοποιώντας συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις σε αυτό το διάστημα 73 συμμετοχές, έχοντας πέντε γκολ και έντεκα ασίστ και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν βασικό στέλεχος στην πορεία της μέχρι τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, πίσω από την πρωταθλήτρια Σάλτσμπουργκ.

Η Στουρμ Γκρατς τον απέκτησε μετά τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε με τη φανέλα της Μάτερσμπουργκ τη σεζόν 2019/20, στην οποία κατέγραψε 29 συμμετοχές με πέντε γκολ και έντεκα ασίστ. Νωρίτερα στην καριέρα του είχε φορέσει τη φανέλα της Ραπίντ Βιέννης από το 2014 έως το 2018, διάστημα στο οποίο αγωνίστηκε και για μία σεζόν ως δανεικός στη Φλοριντσντόρφερ, ενώ άρχισε την πορεία του από τη Βάκερ Ίνσμπρουκ.

Ο Αντρέας Κούεν βρέθηκε σήμερα στο αθλητικό κέντρο της ομάδας μας, ξεναγήθηκε στους χώρους και επέλεξε το νούμερο "30". Μετά την υπογραφή των συμβολαίων πραγματοποίησε τις πρώτες του δηλώσεις στο atromitosfc.gr.

"Η παρουσία του Κόλμαν έκανε εύκολη την επιλογή μου"

"Χαίρομαι πάρα πολύ που ήρθα στην οικογένεια του Ατρόμητου. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ την ομάδα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και ειδικότερα τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή που με επέλεξαν.

Έχω πάρει τις καλύτερες πληροφορίες από τον Πάτρικ Σάλομον, που ήταν εδώ για δύο χρόνια. Πραγματικά, ο Πάτρικ μου είπε πολύ καλά λόγια τόσο για τη χώρα, όσο και για τον Ατρόμητο. Ωστόσο, μίλησα και με άλλους Αυστριακούς παίκτες που έχουν περάσει από τον ΠΑΟΚ και επίσης μου είπαν τα καλύτερα. Είδα σήμερα από κοντά τις εγκαταστάσεις της ομάδας και πραγματικά είμαι εντυπωσιασμένος από τις εργασίες που πραγματοποιούνται και φαίνεται ότι ο Ατρόμητος θέλει συνέχεια να βελτιώνεται.

Τώρα ανυπομονώ να βρεθώ στο γήπεδο με τους νέους μου συμπαίκτες και να γνωρίσω τους οπαδούς της ομάδας μας, που έχω δει ότι μας στηρίζουν πολύ. Ελπίζω όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε πολλές επιτυχίες με τον Ατρόμητο.

Ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Έχω αγωνιστεί όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μου και σε μερικές από τις κορυφαίες ομάδες στην Αυστρία, οπότε τώρα ήθελα να αγωνιστώ στο εξωτερικό και πιστεύω ο Ατρόμητος είναι η κατάλληλη ομάδα για εμένα.

Μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε και η παρουσία του προπονητή, Κρις Κόλμαν. Έκανε την επιλογή μου ακόμα πιο εύκολη, καθώς πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο όνομα και μία πολύ μεγάλη προσωπικότητα. Έδειξε ότι με ήθελε πολύ στην ομάδα. Μάλιστα, μιλήσαμε και στο τηλέφωνο, ήταν πάρα πολύ άνετος και πραγματικά αισθάνθηκα πιο σίγουρος με την παρουσία του".

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ