STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-5: Ο Πόνσε ξεμπούκωσε με χατ-τρικ και η Ένωση πέρασε με πεντάρα από το Περιστέρι

Ο Πόνσε πανηγυρίζει στο Ατρόμητος - ΑΕΚ
Ο Πόνσε πανηγυρίζει στο Ατρόμητος - ΑΕΚ ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME

Η ΑΕΚ πέρασε με πεντάρα από τον Ατρόμητο, επικρατώντας 5-0 στο Περιστέρι. Ο Πόνσε έκανε χατ-τρικ και ξεμπούκωσε, ο Κάλενς πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα, ενώ ο Γιόνσον διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Το αήττητο σερί των Περιστεριωτών με τον Σάσα Ίλιτς έβαλε τέλος με αυτή τη βαριά ήττα.

Η ΑΕΚ είχε πολύ εύκολο και άνετο πέρασμα από το Περιστέρι, επικρατώντας 5-0 του Ατρομήτου. Αυτό είναι το πρώτο ματς που η Ένωση πετυχαίνει πέντε γκολ στη Stoiximan Super League από τις 7 Δεκεμβρίου 2019, όταν είχε νικήσει 5-0 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Την ίδια στιγμή το αήττητο του Ατρομήτου με τον Ίλιτς στο τιμόνι, κράτησε 13 παιχνίδια.

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-5: Ο Πόνσε ξεμπούκωσε με χατ-τρικ και η Ένωση πέρασε με πεντάρα από το Περιστέρι
Οι τελικές και τα Expected Goals του αγώνα

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν ο Εσέκιελ Πόνσε ο οποίος έκανε χατ-τρικ, ενώ μέχρι αυτό το ματς είχε πετύχει δύο γκολ στη σεζόν. Ο Κάλενς πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα, ενώ τον θρίαμβο της Ένωσης ολοκλήρωσε ο Γιόνσον με ωραία γυριστή κεφαλιά.

Η Ένωση πήρε το προβάδισμα στο σκορ στην πρώτη της τελική στο δεύτερο λεπτό. Ο Πήλιος έκανε μπαλιά στην πλάτη του Ασεβέδο και ο Πόνσε πετάχτηκε στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αργεντινός πέτυχε και το δεύτερο γκολ στο 15' με κοντινή προβολή στη μικρή περιοχή προ του Τζαβέλλα, μετά από γύρισμα του Γκατσίνοβιτς από τα αριστερά.

Το 3-0 (που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους) πέτυχε ο Κάλενς. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς από τα δεξιά και δύο προσπάθειες του Βίντα, ο Περουβιανός στόπερ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 58ο λεπτό η ΑΕΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-0. Ο Άμραμπατ τροφοδότησε τον Ρότα στα δεξιά κι αυτός έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή. Ο Πόνσε έπιασε το σουτ από κοντά, αλλά ο Τσιντώτας τον σταμάτησε, όμως ο Αργεντινός πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το 5-0 έγινε στο 67ο λεπτό με τον Γιόνσον. Ο Πήλιος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Δανός μέσος με υπέροχη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Σίφουνας η Ένωση στο πρώτο μέρος

Η ΑΕΚ κατάφερε να βρει γκολ στην πρώτη της τελική σε 87 δευτερόλεπτα αγώνα. Σκόρερ ήταν ο Πόνσε που πέτυχε το πρώτο του γκολ από τις 21 Σεπτεμβρίου και το μεγάλο διπλό στο Μπράιτον.

Η Ένωση έχασε πολύ καλή στιγμή να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ σε 2-0 στο 5' με το ωραίο γυριστό σουτ του Γιόνσον, το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Στο 15' ήταν η σειρά του Κάλενς να απειλήσει με ωραίο σουτ, αλλά ο Τσιντώτας τον σταμάτησε. Δεν είχε την ίδια αντίδραση λίγα δευτερόλεπτα μετά όταν ο Πόνσε με κοντινή προβολή, πρόλαβε τον Τσιντώτα και την έστειλε στα δίχτυα.

Σταδιακά ο Ατρόμητος προσπάθησε να ανεβάσει στροφές και να πιέσει τα καρέ της ΑΕΚ, όμως η Ένωση ήταν αυτή που είχε και πάλι την ευκαιρία με την ωραία ενέργεια του Τσούμπερ μέσα στην περιοχή, όμως ο Τσιντώτας τον σταμάτησε. Η πρώτη τελική των γηπεδούχων στο ματς ήταν στο 33ο λεπτό με την κεφαλιά του Βαλένσια, η οποία πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ απείλησε ξανά με το ωραίο δυνατό σουτ του Γιόνσον, το οποίο αποσόβησε ο Τσιντώτας παραχωρώντας κόρνερ. Από αυτό ήρθε και το τρίτο γκολ της Ένωσης με τον Κάλενς στο 35'. Η τελευταία καλή στιγμή της ΑΕΚ ήταν στο 42' με το σουτ του Κούεν εκτός περιοχής, με τον Στάνκοβιτς να τον σταματά.

Με σπασμένα τα φρένα μέχρι να βάλει το πέμπτο γκολ

Ο Σάσα Ίλιτς προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικό τον Ατρόμητο, ρίχνοντας στο χορτάρι τον Αντζιέλσκι και μαζί με τον Βέργο είχε δύο φορ στο χορτάρι.

Ωστόσο η ΑΕΚ ήλεγξε πλήρως το ματς και έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Αρχικά απείλησε με τον Κάλενς μέσα στην περιοχή με ωραίο γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Τσούμπερ έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά ο Τσιντώτας τον σταμάτησε.

Στο 58' η ΑΕΚ όμως βρήκε το γκολ με τον Εσέκιελ Πόνσε που έκανε χατ-τρικ και έβαλε διαστάσεις θριάμβου στην άνετη νίκη των κιτρινόμαυρων. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί και συνέχισαν για το πέμτπο γκολ. Αρχικά στο 65' ο Τσούμπερ έφυγε ωραία στην αντεπίθεση και αφού συνδυάστηκε ωραία με τον Γκατσίνοβιτς έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ωστόσο στο 67' βρήκε το γκολ με την υπέροχη κεφαλιά του Γιόνσον, μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Πήλιου. Μετά το πέμπτο γκολ η ΑΕΚ έριξε στροφές. Ο Ατρόμητος από την άλλη είχε μια καλή στιγμή με τον Αντζιέλσκι στο 73', αλλά ο Στάνκοβιτς απομάκρυνε ωραία την κεφαλιά του με το ένα χέρι και αποάκρυνε σε κόρνερ. Το 5-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-5: Ο Πόνσε ξεμπούκωσε με χατ-τρικ και η Ένωση πέρασε με πεντάρα από το Περιστέρι
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κιβρακίδης (46' Τσακμάκης), Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ (62' Αθανασίου), Κούντε (46' Αντζιέλσκι), Γκονζάλεζ, Κούεν, Γιουμπιτάνα (62' Ρομπάιγ), Βέργος, Βαλένσια (62' Ντιρξ).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (68' Φερνάντες), Άμραμπατ (68' Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (73' Πισάρο), Τσούμπερ (73' Φαν Βέερτ), Πόνσε (68' Αραούχο).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ