ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-3

Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-3
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο κερδίζοντας με 3-0 τον Ατρόμητο αλλά τα πανηγύρια μετατράπηκαν σε ντου στους παίκτες του Ατρομήτου από τους οπαδούς της Ένωσης και εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ (videos). Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα, τα επεισόδια και την στέψη.

Τον πρώτο της τίτλο μετά από εννέα χρόνια κατέκτησε η ΑΕΚ, επικρατώντας 3-0 του Ατρόμητου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ στο 28', ενώ ο Ναμπίλ Μπαχά στο 78' και ο Παντελής Καφές στο 85' διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

Συνθέσεις:

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Νάστος, Μπαζίντσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Τάτος, Ολιβέιρα, Σκόνδρας

ΑΕΚ: Σάχα, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο, Λαγός, Ντιόπ, Γεωργέας, Σκόκο, Λυμπερόπουλος

Στα πρώτα δέκα λεπτά οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά με στόχο να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Ο Ατρόμητος έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, εν αντιθέσει με τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ που έψαχναν να βρουν τα πατήματα τους. Στο 18 ο Κώστας Μανωλάς πήγε να κάνει το λάθος μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, υπό την πίεση του Αναστασάκου, αλλά διόρθωσε τα πράγματα πριν γίνουν επικίνδυνα.

Το παιχνίδιπαιζόταν περισσότερο στο χώρο του κέντρου από το 12ο λεπτό και μετά. Στο 23 ο Ατρόμητος προσπάθησε να βγει μπροστά με τον Καμαρά από τα δεξιά, αλλά ο Τραϊανός Δέλλας, έδιωξε τον κίνδυνο, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ήταν η σειρά της ΑΕΚ να ψάξει το γκολ, με τον Γεωργέα να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Μπλάνκο δεν έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να εξουδετερώνεται από την άμυνα του Ατρομήτου.

Το πρώτο σουτ της ΑΕΚ στον αγώνα έγινε στο 27 από τον Νίκο Λυμπερόπουλο, όταν βρήκε το χώρο λίγο έξω από την περιοχή του Ιτανζ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα όμως η μπάλα του έκανε το χατήρι.Ο Σκόκο έβγαλε τη σέντρα στο κεφάλι του "Λύμπε" και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.Ηκάμερα έδειξε τον επιθετικό του δικεφάλουσε θέση οφσάιντ. Στο 33' ο Σκόκο βγήκε τραυματίας και ο Μπαχά μπήκε ως αλλαγή. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει και πίεσε την ΑΕΚ αλλά χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει κάποια φάση.

Στο 37' η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Μπάχα, αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε ο Ιτάνζ. Η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμό. Η απάντηση των παικτών του Γιώργου Δώνη ήταν άμεση, ότανπήγε να βγάλει και πάλι φάση από λάθος του Μανωλά, αλλά ο νεαρός αμυντικός διόρθωσε το λάθος βγάζοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν στο χώρο του κέντρου χωρίς να δημιουργηθεί κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Τελευταία φάση ένα σουτ στα άστρα, από πλευράς Ατρομήτου.

Γενικά η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου είχε πολλά νεύρα και πάθος από τους παίκτες των δύο ομάδων, με τον Ατρόμητο να δείχνει ότι μπορεί να κοιτάξει την ΑΕΚ στα μάτια, ενώαπό την πλευρά τηςΈνωσης το άγχος ήταν φανερό, ειδικά στα πρώτα λεπτά.

Δεύτερο ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ατρόμητος έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα με τον Αναστασάκο να πιάνει την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σάχα. Σε εκείνο το σημείο, τα καπνογόνα που ανάψανε οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί το ματς για περίπου 2 λεπτά προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Ο Ατρόμητος συνέχιζε να πιέζει και στο 52' ο Μπαζίνσκι σε καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα, πέρασε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι του Σάχα. Η πίεση των παικτών του Γιώργου Δώνη ήταν ασφυκτική. Η ΑΕΚ προσπάθησε να βγει έξω από την περιοχή της και τα κατάφερε, δημιουργώντας και δύο φάσεις στο 57 με πρωταγωνιστή τον Δέλλα.

Συγκεκριμένα, μετά από φάουλ που κέρδισε ο Γρηγόρης Μάκος, ο Λαγός εκτέλεσε, ο Δέλλας έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ιτάνζ έδιωξε με τις άκρες των δαχτύλων του και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι. Ο Μπαχά έβγαλε και πάλι παράλληλη μπαλιά, δεν την πρόλαβε κανείς, με τον Δέλλα από την άλλη μεριά να κοντρολάρει και να επιχειρεί το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο ρυθμός ανέβηκε για τις δύο ομάδες, με τον Ατρόμητο να δημιουργεί δύσκολη φάση από με τον Τάτο, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, έκανε το σουτ, αλλά ο Μανωλάς κόντραρε βγάζοντας τη μπάλα πλάγιο. Από το 60' και μετά η ομάδα του Περιστερίου άρχισε να πιέζει περισσότερο την ΑΕΚ προκειμένου να πετύχει ένα γκολ και να φέρει το ματς στα ίσα.

Η ικανότητα του Σκόκο να κρατάει τη μπάλα, απουσίαζε από το παιχνίδι του δικεφάλου και σίγουρα χρειαζόταν ένας παίκτης προκειμένου να μπορέσει να κρατήσει λίγο μπάλα. Στο 70' ο Μανόλο Χιμένεθ, είδε την συγκεκριμένη αλλαγή στο πρόσωπο του Παντελή Καφέ, ο οποίος πέρασε στη θέση του Μπλάνκο. Από εκείνο το σημείο η Ένωση κατάφερε και ισορρόπησε το ματς και έβγαλε την πίεση μακριά από την περιοχή της.

Μπαχά - Καφές και... 0-3!

Τα λεπτά περνούσαν με την ΑΕΚ να δείχνει ότι έχει τον έλεγχο του ματς και φυσικά να προσπαθεί να ρίξει τον ρυθμό του αγώνα. Τελικά όχι μόνο έριξε τον ρυθμό, αλλά... τελείωσε και το ματς. Στον 78' η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Λαγός από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα, ο Λυμπερόπουλος, δεν βρήκε τη μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Μπαχά που ερχόταν από πίσω και από το σημείο του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ και γράφοντας το 2-0.

Τα λεπτά μέχρι το τέλος του αγώνα περνούσαν χωρίς να γίνεται κάποια φάση μπροστά στις δύο εστίες. Η απογοήτευση των παικτών του Ατρομήτου ήταν φανερή με αποτέλεσμα να δεχτούν και τρίτο γκολ. Η Ένωση βγήκε στην αντεπίθεση με τον Λαγό, που έβγαλε μπαλιά στον Παντελή Καφέ και ο αρχηγός με πλασέ έγραψε το τελικό 3-0.

Τα τελευταία λεπτά πέρασαν γρήγορα με την ΑΕΚ να σηκώνει το 14ο κύπελλο στην ιστορία της, μετά από 9 χρόνια. Από την άλλη μεριά,οι παίκτες του Ατρομήτου, έδειξαν ένα πολύ καλό πρόσωπο και στάθηκαν επάξια σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.


Ωστόσο, το φινάλε του τελικού σημαδεύτηκε από άσχημες εικόνες, καθώς μερίδα οπαδών της ΑΕΚ, που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν, επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου και χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικής δύναμης, για να σταματήσει το κακό που έγινε.

* Στο ημίχρονο, στη φυσούνα του Σταδίου υπήρξαν κάποιες αψιμαχίες ανάμεσα στον Γιώργο Δώνη και τον Βασίλη Δημητριάδη, αλλά και τους προέδρους των δύο ομάδων.

* Τραγικά τα όσα συνέβησαν από την αρχή του τελικού μέχρι και το τέλος του. Σκηνές μοναδικές για την... Ουγκάντα. Δυστυχώς, η βία βασιλεύει στο ποδόσφαιρο. Ακούει κανείς;

Οι Κυπελλούχοι

Ολυμπιακός 24
Παναθηναϊκός 17
ΑΕΚ 14
ΠΑΟΚ 4
Πανιώνιος 2
Λάρισα 2
Άρης 1
Ηρακλής 1
Εθνικός 1
ΟΦΗ 1
Καστοριά 1

Δείτε φωτογραφίες από τον αγώνα, τα επεισόδια και την στέψη πατώντας εδώ

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ