ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Ατλέτικο: Ο Κόκε απάντησε στην ατάκα του Γκουαρδιόλα για τη διάταξη 5-5-0 των Μαδριλένων

Ο αρχηγός της Ατλέτικο, Κόκε, κατά τη διάρκεια ντέρμπι της La Liga απέναντι στην Ρεάλ | 12 Δεκεμβρίου 2021
Ο αρχηγός της Ατλέτικο, Κόκε, κατά τη διάρκεια ντέρμπι της La Liga απέναντι στην Ρεάλ | 12 Δεκεμβρίου 2021 @2021 BERNAT ARMANGUE/AP IMAGES

Τα καρφιά που άφησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα για την φουλ αμυντικογενή τακτική της Ατλέτικο στο Έτιχαντ δεν άρεσαν στον Κόκε, με τον αρχηγό των Μαδριλένων να απαντάει στον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι μέσω ανάρτησης που έκανε στο Instagram.

Η Ατλέτικο παρατάχθηκε κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι σε σχηματισμό 5-5-0, παίζοντας μόνο άμυνα στο πρώτο προημιτελικό Champions League μεταξύ των δύο ομάδων (ολοκλήρωσε μάλιστα το ματς χωρίς τελική) και το γεγονός αυτό προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο την έντονη αντίδραση του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αισθανθήκαμε ότι θα παίξουν 5-3-2, μετά προσαρμόστηκαν σε 5-5-0. Στην προϊστορία, σήμερα και σε 100.000 χρόνια είναι πολύ δύσκολο να επιτεθείς με ένα τέτοιο σύστημα, γιατί δεν υπάρχουν χώροι", δήλωσε με νόημα ο Καταλανός στη συνέντευξη Τύπου, με τα λόγια ωστόσο αυτά να κάνουν τον Κόκε να... τιναχτεί σαν ελατήριο και να δώσει άμεσα την απάντησή του.

Ατλέτικο: Ο Κόκε απάντησε στην ατάκα του Γκουαρδιόλα για τη διάταξη 5-5-0 των Μαδριλένων
PRINT SCREEN ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΚΕ ΣΤΟ INSTAGRAM

Αυτό το έκανε μέσω μίας δημοσίευσης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, με τον αρχηγό των ροχιμπλάνκος να ποστάρει το σήμα της ομάδας του και να το συνοδεύει με τα εξής λόγια: "Ερωτευμένος με την ιστορία σου από την προϊστορία. Υπερήφανος που είμαι μέρος της Ατλέτι".

Από την πλευρά του, ο Γιαν Όμπλακ απάντησε πιο κομψά στον Γκουαρδιόλα, υπερασπίζοντας ουσιαστικά την επιλογή του Ντιέγκο Σιμεόνε να μην πάρει το παραμικρό ρίσκο στο ματς:

"Κάθε ομάδα που θα ερχόταν να παίξει εδώ, θα αγωνιζόταν με τον ίδιο τρόπο με εμάς. Αν τους δώσεις χώρους, μπορούν να σε τιμωρήσουν.

Στην Μαδρίτη θα χρειαστεί να το κάνουμε αυτό παίζοντας λίγο περισσότερο επιθετικά. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να προκριθούμε", υπογράμμισε ο Σλοβένος γκολκίπερ των πρωταθλητών Ισπανίας.

TAGS ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ