CHAMPIONS LEAGUE

Ατλέτικο - Μίλαν 0-1: Ο Μεσίας έκανε το θαύμα του στο 87' και κράτησε ζωντανούς τους Ιταλούς

Ο Μεσίας πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο Ατλέτικο - Μίλαν | 24 Νοεμβρίου 20
Ο Μεσίας πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο Ατλέτικο - Μίλαν | 24 Νοεμβρίου 2021 © 2021 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Ο Μεσίας έκανε το θαύμα του και με γκολ στο 87' έδωσε στη Μίλαν τη νίκη 1-0 επί της Ατλέτικο μέσα στη Μαδρίτη, κρατώντας την στο "κόλπο" της πρόκρισης από το 2ο όμιλο του Champions League.

Η Μίλαν βρισκόταν εκτός Ευρώπης για 87 λεπτά, μέχρι ο Μεσίας να... επέμβει. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός με κεφαλιά έδωσε στους "ροσονέρι" τη νίκη με 1-0 επί της Ατλέτικο μέσα στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο" και τους έβαλε στο "κόλπο" της πρόκρισης από τον 2ο όμιλο του Champions League με τους "ροχιμπλάνκος" και την Πόρτο.

Την τελευταία αγωνιστική, η Μίλαν υποδέχεται τη Λίβερπουλ και η Πόρτο την Ατλέτικο, σε δύο αγώνες που θα κριθούν τρεις θέσεις.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός από τα πρώτα λεπτά, αφού καμία ομάδα δεν κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό της και όλα έμοιαζαν ισορροπημένα. Οι Λουίς Σουάρες και Αντουάν Γκριεζμάν στην επιθεση των γηπεδούχων προκαλούσαν προβλήματα, ο Ολιβιέ Ζιρού σε εκείνη των "ροσονέρι" ήταν πιο ήσυχος.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε έδωσαν μέτρα ανεξήγητα και οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν κυρίως τις λάθος πάσες των αμυνομένων των πρωταθλητών Ισπανίας.

Οι δύο προπονητές έκαναν ταυτόχρονα τις παρεμβάσεις τους, με τον Αργεντινό να ρίχνει στον αγώνα τους Άνχελ Κορέα και Ρενάν Λόντι, ενώ ο Στεφάνο Πιόλι τους Τιεμουέ Μπακαγιοκό, Μεσίας, Αλεσάντρο Φλορέντζι και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Ο Σουηδός έκανε αισθητή την παρουσία του στην άμυνα των γηπεδούχων, σίγουρα περισσότερο από τον Γάλλο επιθετικό που αντικατέστησε.

Δύο φορές έμοιαζε να απειλεί σοβαρά την εστία του Γιαν Όμπλακ, αν και τελικά στις φάσεις υπήρχε οφσάιντ. Η λύση δόθηκε από έναν άλλον επιθετικό που πέρασε στον αγώνα και μέχρι στιγμής στη σεζόν είχε τεθεί νοκ άουτ λόγω τραυματισμού. Ο Φρανκ Κεσιέ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μεσίας έπιασε την κοντινή κεφαλιά και έγραψε το 1-0.

Οι "ροχιμπλάνκος" άργησαν να αφυπνιστούν και παρότι είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις, δεν απέφυγαν την ήττα που τους φέρνει στην τελευταία θέση, με μία αγωνιστική να απομένει.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Σάβιτς, Χιμένες, Ερμόσο (64' Λόντι), Γιορέντε, Λεμάρ (64' Κορέα), Κόκε, Ντε Πολ (77' Βρσάλκο), Καράσκο, Σουάρες (77' Κούνια), Γκριεζμάν (81' Κοντογκμπιά)

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Καλουλού (65' Φλορέντζι), Κιάερ, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Τονάλι (65' Μπακαγιοκό), Κεσιέ, Σαλεμάκερς, Ντίαθ (78' Μπενασέρ), Κρούνιτς (65' Μεσίας), Ζιρού (66' Ιμπραχίμοβιτς)

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ