ΙΣΠΑΝΙΑ

Αθλετικ - Οσασούνα 1-1 παρ.: Στον τελικό Copa del Rey για δεύτερη φορά στην ιστορία με γκολ του Ιμπάνιεθ στο 116'

Οι παίκτες της Οσασούνα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τη La Liga 2022-2023 στο "Σαδάρ", Παμπλόνα | Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022
Οι παίκτες της Οσασούνα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τη La Liga 2022-2023 στο "Σαδάρ", Παμπλόνα | Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 © 2022/ALVARO BARRIENTOS/AP IMAGES

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς της Αθλέτικ έστειλε το βασκικό ντέρμπι στην παράταση όμως εκεί ο Πάμπλο Ιμπάνιεθ με γκολ στο 116' ισοφάρισε σε 1-1 για την Οσασούνα και την έστειλε στον τελικό του Copa del Rey μόλις για δεύτερη φορά.

Η Αθλέτικ έχασε σωρεία ευκαιριών και τιμωρήθηκε από την Οσασούνα, η οποία βρήκε στην παράταση το 1-1 με τον Πάμπλο Ιμπάνιεθ και προκρίθηκε στον τελικό του Copa del Rey για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη από το 2004-2005, όταν έχασε το τρόπαιο απ' την περσινή κυπελλούχο Μπέτις.

Ο αγώνας άρχισε ιδανικά για τους γηπεδούχους, που κυριάρχησαν στο καυτό "Σαν Μαμές" και βρήκαν γκολ με τον Ινιάκι Γουίλιαμς με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Το πρώτο βήμα είχε γίνει, αφού με αυτό το σκορ είχαν ηττηθεί στην Παμπλόνα.

Η ροή του αγώνα ήταν υπέρ της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως κατά ήταν το ζήτημα της ευστοχίας. Οι πολλές τελικές των γηπεδούχων κατέληγαν άουτ και ο Σέρχιο Ερέρα κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του για την υπόλοιπη μία ώρα αγώνα.

Ο Βαλβέρδε έκανε την πρώτη αλλαγή του στο 81', αφού η εικόνα του παιχνιδιού έδειχνε προς την Αθλέτικ, όμως η αναποτελεσματικότητα δεν άλλαξε. Στην παράταση, οι δύο ομάδες έφτασαν τις πέντε αλλαγές και όταν όλα έδειχναν ότι τα πέναλτι θα κρίνουν τον νικητή, η τελευταία αλλαγή του Χακόμπα Αρασάτε, ο Ιμπάνιεθ, έγραψε το 1-1.

Με αυτό το γκολ, η Οσασούνα κέρδισε εισιτήριο για το "Καρτούχα" της Σεβίλλης, ώστε να διεκδικήσει το τρόπαιο από την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ, έχοντας στο δρόμο για τον τελικό αποκλείσει και τις δύο μεγάλες ομάδες της πόλης του τελικού, την Μπέτις και τη Σεβίλλη.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Οσασούνα - Αθλέτικ 1-0 (47' Εζαλζουλί)
  • Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 0-1 (26' αυτ. Μιλιτάο)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Αθλέτικ - Οσασούνα 1-1 παρ. (33' Ι. Γουίλιαμς / 116' Ιμπάνιεθ)
  • 05/04 22:00 Μπαρτσελόνα - Ρεάλ
TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ