ΙΣΠΑΝΙΑ

Αθλέτικ - Μπαρτσελόνα 4-2 παρ. (2-2): Τα αδέρφια Γουίλιαμς έδωσαν πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του Copa del Rey

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς της Αθλέτικ πανηγυρίζει με τον Νίκο Γουίλιαμς γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Copa del Rey 2023-2024 στο "Σαν Μαμές", Μπιλμπάο | Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024
Ο Ινιάκι Γουίλιαμς της Αθλέτικ πανηγυρίζει με τον Νίκο Γουίλιαμς γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Copa del Rey 2023-2024 στο "Σαν Μαμές", Μπιλμπάο | Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 © 2024/ALVARO BARRIENTOS/AP IMAGES

Τα αδέρφια Νίκο και Ινιάκι Γουίλιαμς βρήκαν από ένα γκολ στην παράταση κι έδωσαν στην Αθλέτικ πανηγυρική νίκη 4-2 επί της Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Copa del Rey.

Η Αθλέτικ επιβλήθηκε με 4-2 στην παράταση της Μπαρτσελόνα στο "Σαν Μαμές" χάρη σε δύο γκολ των Ινιάκι και Νίκο Γουίλιαμς στον εξτρά χρόνο και προκρίθηκε δικαία στα ημιτελικά του Copa del Rey.

Ο αγώνας άρχισε με ιδανικό τρόπο για τους Βάσκους, αφού μόλις στο 36ο δευτερόλεπτο βρήκαν γκολ με τον Γκόρκα Γκουρουθέτα. Οι γηπεδούχοι είχαν το μομέντουμ, όμως πλήρωσαν δύο λάθη της άμυνας.

Στο 26' ένα διώξιμο στην περιοχή πάνω στον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1 και έξι λεπτά αργότερα από κακή σέντρα, ο Λαμίν Γιαμάλ πήρε την μπάλα, έφτασε μέχρι το ημικύκλιο και σούταρε για την ανατροπή.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν επέτρεψαν περισσότερες επιθέσεις στους Καταλανούς. Αντιθέτως, ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο επόμενο γκολ του αγώνα και το βρήκαν με τον Οϊάν Σάνθετ με την έναρξη του 2ου μέρους.

Η δράση παρέμεινε στο γήπεδο των Καταλανών, με δύο εξαιρέσεις. Η Μπαρτσελόνα είχε δύο τελικές στο 2ο μέρος, αμφότερες τετ α τετ του Γιαμάλ, ο οποίος απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κλέψει τη νίκη.

Στην παράταση, οι Βάσκοι παρέμειναν καλύτεροι και είχαν περισσότερες τελικές. Αυτήν τη φορά όμως ήταν και πιο εύστοχοι στα κατάλληλα χρονικά σημεία. Στο τέλος του 1ου μέρους ο Ινιάκι Γουίλιαμς (ο οποίος έφτασε νωρίτερα στη μέρα στο Μπιλμπάο, από την Ακτή Ελεφαντοστού και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής) έδωσε προβάδισμα και στο τέλος του 2ου ο αδερφός του, Νίκο, έγραψε το τελικό 4-2 στέλνοντας την Αθλέτικ στην επόμενη φάση.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών του Copa del Rey

  • Θέλτα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-2 (90+2' Ντε λα Τόρε / 2' Οϊαρθάμπαλ, 66' Μπέκερ)
  • Μαγιόρκα - Ζιρόνα 3-2 (21' Λάριν, 28', 35' πέν. Πρατς / 68' πέν. Στουάνι, 90+6' Σάβιο)
  • Αθλέτικ - Μπαρτσελόνα 4-2 (1' Γκουρουθέτα, 49' Σάνθετ, 105+2' Ι. Γουίλιαμς, 120+1' Ν. Γουίλιαμς / 26' Λεβαντόβσκι, 32' Γιαμάλ)
  • 25/01 22:00 Ατλέτικο - Σεβίλλη
TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ