ΙΣΠΑΝΙΑ

Αθλέτικ - Ατλέτικο 3-0: Βασκική κυριαρχία και 40ός τελικός στο Copa del Rey

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς της Αθλέτικ πανηγυρίζει με τον Νίκο Γουίλιαμς γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Copa del Rey 2023-2024 στο "Σαν Μαμές", Μπιλμπάο | Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024
Ο Ινιάκι Γουίλιαμς της Αθλέτικ πανηγυρίζει με τον Νίκο Γουίλιαμς γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Copa del Rey 2023-2024 στο "Σαν Μαμές", Μπιλμπάο | Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 © 2024/ALVARO BARRIENTOS/AP IMAGES

Η Αθλέτικ έκανε πάρτι απέναντι στην Ατλέτικο και με το 3-0 στο Μπιλμπάο προκρίθηκε για 40ή φορά σε τελικό Copa del Rey.

Το πάρτι άρχισε πριν από τη σέντρα στο "Σαν Μαμές" με χιλιάδες φιλάθλους να υποδέχονται την αποστολή με πυρσούς και βεγγαλικά και κατέληξε με τον ίδιο τρόπο. Το 3-0 της Αθλέτικ κόντρα στην Ατλέτικο ήταν η δεύτερη νίκη στα ημιτελικά κι έδωσε την πρόκριση σε τελικό Copa del Rey στους Βάσκους για 40ή φορά στην ιστορία τους.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε άρχισαν με προβάδισμα ενός γκολ, από ένα φανταστικό βολέ του Ινιάκι Γουίλιαμς στο 13' και δεν χρειάστηκε να κυνηγήσουν κάτι παραπάνω από τον αγώνα.

Οι Βάσκοι έκλεισαν κάθε διάδρομο κι άφησαν τους "ροχιμπλάνκος" να έχουν ανούσια κατοχή και καταδικασμένες τελικές. Το 2-0 του Νίκο Γουίλιαμς στο 42' δε έκλεισε κάθε συζήτηση σχετικά με την πρόκριση.

Το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του στο 2ο μέρος όταν ορισμένοι θεατές χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια με συνέπεια την ολιγόλεπτη διακοπή. Όταν έγινε η επανεκκίνηση, ο Γκόρκα Γκουρουθέτα σκόραρε για τέταρτη φορά στα τελευταία επτά παιχνίδια και διαμόρφωσε το θριαμβευτικό 3-0, που έστειλε την Αθλέτικ σε τρίτο τελικό τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Μαγιόρκα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0
  • Ατλέτικο - Αθλέτικ 0-1 (25' πέν. Μπερενγκέρ)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Ρεάλ Σοσιεδάδ - Μαγιόρκα 4-5 πέν., 1-1 παρ., 1-1 κ.α. (71' Οϊαρθάμπαλ / 50' Γκονσάλες)
  • Αθλέτικ - Ατλέτικο 3-0 (13' Ι. Γουίλιαμς, 42' Ν. Γουίλιαμς, 61' Γκουρουθέτα)

* Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 6 Απριλίου 2024 στο "Καρτούχα" της Σεβίλλης.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ