ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Athens Kallithea - Λαμία 1-2: Μανούσος και Μαρτίνεθ την έστειλαν στους "8"

Σαραμαντάς και Μαρτίνεθ πανηγυρίζουν το γκολ του δεύτερου κόντρα στην Athens Kallithea
Σαραμαντάς και Μαρτίνεθ πανηγυρίζουν το γκολ του δεύτερου κόντρα στην Athens Kallithea EUROKINISSI

Η Λαμία προηγήθηκε με δύο γκολ στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο άντεξε στην πίεση της Athens Kallithea και με το 2-1 πήρε την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, όπου θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Απόλλων Παραλιμνίου - Άγιος Νικόλαος. Μανούσος και Μαρτίνεθ ήταν οι σκόρερ για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη με τον Νίλι να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Η Λαμία επικράτησε στο Ελ Πάσο της Athens Kallithea 2-1 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Το σκορ του αγώνα διαμορφώθηκε στο πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν δύο γκολ με τον Μανούσο στο 34ο λεπτό και τον Μαρτίνεθ στο 38ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Νίλι στο 41ο λεπτό, αλλά δεν ήταν αρκετό.

Η Λαμία πήρε το προβάδισμα στην πρώτη σημαντική της φάση στο ματς. Ο Ρόμανιτς εκτέλεσε ένα φάουλ και... μάλλον άθελά του τροφοδότησε τον Μανούσο, ο οποίος με υπέροχη κίνηση και εκπληκτική γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 34ολεπτό.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη πέτυχε ένα ακόμα γκολ μετά από τέσσερα λεπτά. Ο Τσιλούλης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Μαρτίνεθ από το ύψος της περιοχής με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η Λαμία θα πήγαινε με αυτό το ισχυρό προβάδισμα στα αποδυτήρια, η Athens Kallithea μείωσε σε 1-2 στο 41ο λεπτό. Ο Κυνηγόπουλος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Κορνέζος δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα και ο Νίλι με υπέροχο μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η Athens Kallthea πίεσε για να βρει έστω ένα γκολ που θα στείλει το ματς στην παράταση αλλά ανεπιτυχώς, με τους Φθιωτούς να παίρνουν την πρόκριση στους "8". Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Απόλλων Παραλιμνίου - Άγιος Νικόλαος.

Το ματς

Στο πρώτο μέρος μέχρι και το 30ο λεπτό έγιναν λίγες καλές φάσεις. Οι γηπεδούχοι σπατάλησαν τη πιο σημαντική ευκαιρία, όταν στο 11ο λεπτό η ψολκρεμαστή κεφαλιά του Ντεμέτριους σταμάτησε στο δοκάρι του Σαράνοφ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατά κύριο λόγο είχαν την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος, ωστόσο ήταν ελάχιστα απειλητικοί στα καρέ του Πάντου. Η πρώτη τους πολύ καλή προσπάθεια μετουσιώθηκε σε γκολ.

Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν με την Athens Kallithea να πιέζει και να έχει την μπάλα στα πόδια της, ενώ η Λαμία περιορίστηκε στο δικό της μισό, για να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα στο σκορ.

Στο 52' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-2. Ο Βασιλούδης τροφοδότησε τον Νίλι μέσα στην περιοχή και αυτός αντί να εκτελέσει έψαξε τον Λουκίνα, με την άμυνα της Λαμίας να σώζει ενώ ο Σαράνοφ ήταν εξουδετερωμένος.

Στο 73' η ομάδα του Γιώργου Σίμου ισοφάρισε με κεφαλιά του Καινούργιου, όμως ο αμυντικός της Athens Kallithea ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 75' ο Τσιλούλης έφτασε κοντά στο να σφραγίσει την πρόκριση για τη Λαμία, ωστόσο η προσπάθειά του μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ.

Στο 82ο λεπτό ο Ντεμέτριους έκαναν έναν ωραίο ελιγμό και έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Σαράνοφ τον σταμάτησε. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς με το 2-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Athens Kallithea: Πάντος, Βασιλούδης, Κολτσίδας, Βλάχος, Καινούργιος (79' Ρέντζας), Μπουλούλης (79' Δούμτσης), Σαντάνα (58' Λάσκαρης), Νίλι, Ντεμέτριους, Κυνηγόπουλος, Λουκίνας (79' Τσιντώνης).

Λαμία: Σαράνοφ, Σαραμαντάς (58' Γκοράνοφ), Τζανετόπουλος, Κορνέζος,Τζανδάρης (58' Ντε Βινσέντι), Νούνιες (68' Σλίβκα), Σιμόν, Μαρτίνεθ (58' Μπεχαράνο), Τσιλούλης, Ρόμανιτς (79' Γιακουμάκης), Μανούσος.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των "16":

10 Ιανουαρίου

  • Athens Kallithea - Λαμία 1-2 (41' Νίλι - 34' Μανούσος, 38' Μαρτίνεθ)
  • 21:00 ΠΑΟΚ - Καλαμάτα

11 Ιανουαρίου

  • 14:00 Άγιος Νικόλαος - Απόλλων Παραλιμνίου
  • 16:00 Άρης - Λεβαδειακός
  • 16:30 Βόλος - Παναθηναϊκός
  • 19:00 ΑΕΚ - Κηφισιά
  • 21:00 Ατρόμητος - Ολυμπιακός

12 Ιανουαρίου

  • Απόλλων Πόντου - Πανσερραϊκός

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των "16":

  • Καλαμάτα - ΠΑΟΚ 0-2 (26' Ολιβέιρα, 78' Μπράντον Τόμας)
  • Απόλλων Παραλιμνίου - Άγιος Νικόλαος 2-2 (11', 62' Γκέκας/17' Μηνάς, 76' Σέχου)
  • Ολυμπιακός - Ατρόμητος 4-1 (7' Μπιέλ, 50'-65' Μαρσέλο, 64' Ελ Αραμπί/11' Κιάρτανσον)
  • Παναθηναϊκός - Βόλος 3-0 (45+3' Σπόραρ, 54' Τσέριν, 59' Βέρμπιτς)
  • Λαμία - Athens Kallithea 1-1 (88' Μπεχαράνο/80' Λουκίνας)
  • Κηφισιά - ΑΕΚ 0-2 (34' Λιβάι Γκαρσία, 45+3' Φαν Βερτ)
  • Λεβαδειακός - Άρης 1-2 (40' Τσιριγώτης / 52' Ιτούρμπε, 63' Πάλμα)
  • Πανσερραϊκός - Απόλλων Πόντου 3-0 (12' Κανίς, 51' Κατσαντώνης, 79' Σοφιανός)

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  • Καλαμάτα / ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός / Βόλος
  • Ολυμπιακός / Ατρόμητος - Λεβαδειακός / Άρης
  • Απόλλων Παραλιμνίου / Άγιος Νικόλαος - Λαμία
  • Κηφισιά / ΑΕΚ - Πανσερραϊκός / Απόλλων Πόντου

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Κηφισιά - ΑΕΚ ή Πανσερραϊκός - Απόλλων Πόντου εναντίον Ολυμπιακός -Ατρόμητος ή Λεβαδειακός - Άρης

  • Απόλλων Παραλιμνίου - Άγιος Νικόλαος ή Λαμία εναντίον Καλαμάτα - ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκός - Βόλος

* Όλες οι φάσεις μέχρι τον τελικό κρίνονται σε διπλούς αγώνες και οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που βγήκαν πρώτοι στην κληρωτίδα.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ATHENS KALLITHEA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ