ΣΕΡΙΦ

Αθανασιάδης: Κατατρόπωσε Μπενζεμά, Αζάρ κι όλη τη μεσοεπιθετική γραμμή της Ρεάλ

Ο Γιώργος Αθανασιάδης
Ο Γιώργος Αθανασιάδης OSCAR BARROSO/DPPI VIA AFP

Ο Γιώργος Αθανασιάδης το βράδυ της Τρίτης (28/9) σταμάτησε μόνος του κυριολεκτικά όλη τη μεσοεπιθετική γραμμή της Ρεάλ Μαδρίτης με επτά διαφορετικούς παίκτες να προσπαθούν να τον νικήσουν και τον Έλληνα γκολκίπερ να τους σταματάει διαδοχικά.

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις... αλλά δέκα σωτήριες επεμβάσεις σε σουτ (καμία κεφαλιά) που πήγαν προς την εστία του πραγματοποίησε ο Γιώργος Αθανασιάδης το βράδυ της Τρίτης (28/9) στο Μπερναμπέου κόντρα στη Ρεάλ στο ματς της ζωής του δίνοντας τη νίκη στη Σέριφ με 2-1.

Πολλές φορές ακούγεται κοινότυπο και υπερβολικό να πεις πως έπαιζε μόνος του με αντιπάλους όλους τους παίκτες των "μερένγκες" αλλά την Τρίτη (28/9) το βράδυ αυτό έγινε με τον Αθανασιάδη να σταματάει μόνος του όλη τη μεσοεπιθετική γραμμή της Ρεάλ Μαδρίτης και για αυτό βγήκε και MVP της αναμέτρησης.

Ο Έλληνας κίπερ έβαλε στοπ, και όχι μόνο μια φορά, στις προσπάθειες των Αζάρ (3), Μπενζεμά (2) και από μία σε Καζεμίρο, Βινίσιους, Μόντριτς, Μιλιτάο ακόμα και στον Γιόβιτς που πέρασε ως αλλαγή στην προσπάθεια της Ρεάλ να νικήσει τον Γιώργο Αθανασιάδη.

Ο 28χρονος πορτιέρε είναι χαρακτηριστικό πως είχε πέντε επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο και πέντε στο δεύτερο και νικήθηκε μόνο από την άσπρη βούλα και την τρομερή εκτέλεση πέναλτι του Μπενζεμά. Πάμε να δούμε αναλυτικά.

Μπενζεμά, Αζάρ και Καζεμίρο

Η πρώτη σωτήρια επέμβαση του Αθανασιάδη ήρθε στο 18' όταν ο Μπενζεμά επιχείρησε με εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά να τον νικήσει με τον Έλληνα γκολκίπερ να διώχνει σε κόρνερ. Στο 31' και πάλι ο Γάλλος επιθετικός προσπάθησε από πλάγια δεξιά και με σέντρα σουτ να σκοράρει αλλά ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ είπε ξανά όχι.

Πήρε σειρά ο Αζάρ ο οποίος στο φετινό του ντεμπούτο με τη Ρεάλ στο Champions League είχε κέφια και ήθελε να το συνδυάσει με ένα γκολ. Οι προσπάθειες του όμως στάθηκαν μάταιες. Αρχικά ο Βέλγος επιχείρησε ένα σουτ από δεξιά στο 36' με τον Αθανασιάδη να αποκρούει. Πέντε λεπτά αργότερα ο Αζάρ επιχείρησε μια επικίνδυνη σέντρα σουτ, εκ νέου από τα δεξιά με τον Έλληνα γκολκίπερ να διώχνει με τις γροθιές του.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με ένα δυνατό συρτό σουτ του Καζεμίρο με τον Αθνασιάδη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να απομακρύνει τη μπάλα κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

Ακόμα μεγαλύτερη πίεση στα καρέ της Σέριφ

Όπως ήταν λογικό στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ προσπάθησε ακόμα περισσότερο να φτάσει στην ισοφάριση και εν συνεχεία στην ανατροπή με αποτέλεσμα να μπουν και άλλοι παίκτες στο παιχνίδι που απείλησαν τον Αθανασιάδη. Πρώτος και στο δεύτερο 45λεπτο απείλησε ο Αζάρ με σουτ εκτός στο 56' με τον 28χρονο τερματοφύλακα να του λέει για τρίτη φορά όχι με επέμβαση στην αριστερή του γωνία.

Δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 65' στην εκτέλεση πέναλτι του Μπενζεμά με τον Γάλλο να σουτάρει με τρομερή δύναμη και να νικάει τον Αθανασιάδη ο οποίος όμως και πάλι είχε μαντέψει σωστά, έπεσε στη δεξιά του γωνία αλλά η δύναμη του σουτ του διεθνή φορ ήταν τέτοια που δεν τα κατάφερε.

Επόμενη τελική για τη Ρεάλ στο 68' με τον Βινίσιους από τα αριστερά να είναι αυτός που πήρε πάνω του την προσπάθεια και την τελική επιλογή και τον Αθανασιάδη να τον σταματάει.

Μία από τις πιο δύσκολες και τυχερές επεμβάσεις του ήταν στο 75' της αναμέτρησης όταν ο Μόντριτς συνδυάστηκε με τον Μπενζεμά με τον Κροάτη τελικό αποδέκτη της μπάλας να βγαίνει φάτσα με τον Αθανασιάδη και από πλάγια δεξιά να επιχειρεί ένα δυνατό σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του Έλληνα γκολκίπερ και να αλλάζει πορεία. Βέβαια και πάλι η στάση με το σώμα που είχε πάρει ο Αθανασιάδης ήταν πολύ σωστή.

Στο 76' ο Έλληνας τερματοφύλακας στην ένατη επέμβαση του στο ματς είπε όχι σε σουτ του Μιλιτάο από το κέντο της περιοχής και κράτησε το σκορ στο 1-1.

Και λίγο πριν το 2-1 της Σέριφ ο Αθανασιάδης είχε την τελευταία του επέμβαση στην αναμέτρηση όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Γιόβιτς επιχείρησε να πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, δεν βρήκε καλά τη μπάλα και ο Έλληνας γκολκίπερ την μπλόκαρε σταθερά.

TAGS ΣΕΡΙΦ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ