ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αταλάντα - Ολυμπιακός 2-1: Την πλήγωσε με Τικίνιο, προδόθηκε στα κόρνερ

Αταλάντα - Ολυμπιακός 2-1: Την πλήγωσε με Τικίνιο, προδόθηκε στα κόρνερ
INTIME

Ο Ολυμπιακός πάλεψε, προηγήθηκε με τον Τικίνιο (16'), αλλά με δύο γκολ του Τζιμσίτι που ήρθαν από κόρνερ (61-63') η Αταλάντα πήρε τη νίκη με 2-1. Η πρόκριση στη φάση των 16 του Europa League κρίνεται στο Καραϊσκάκης.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-1 από την Αταλάντα στον πρώτο αγώνα των μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι ήταν μαχητικοί, κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ με τον Τικίνιο στο 16ο λεπτό, ενώ επιχείρησαν να χτυπήσουν στην κόντρα.

Η Αταλάντα είχε την κατοχή και καλές στιγμές. Αύξησε την πίεση της στο β' μέρος ακόμη περισσότερο και με δύο γκολ του Τζιμσίτι στο 61' και στο 63' που ήρθαν από κόρνερ, κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει το μικρό αυτό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Πλέον, η πρόκριση στη φάση των 16 του Europa League θα κριθεί την επόμενη Πέμπτη (24/2, 19:45) στο Καραϊσκάκης, όπου ο Ολυμπιακός θα έχει περίπου 16.000 φίλους στο πλευρό του. Να θυμίσουμε πως δεν ισχύουν τα εκτός έδρας γκολ.

Προβάδισμα στο 16' με Τικίνιο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε σε σχηματισμό 3-4-3. Ο Πέδρο Μαρτίνς τοποθέτησε τον Αγκιμπού Καμαρά στο πλευρό του Εμβιλά στον άξονα, ο Ονιεκούρου και ο Μασούρας βρίσκονταν στα επιθετικά άκρα, με τον Τικίνιο να επιλέγεται στην κορυφή της επίθεσης. Σισέ, Μανωλάς και Παπασταθόπουλος συνέθεσαν την τριάδα της άμυνας, με τον Πορτογάλο προπονητή να θέλει να δώσει τρεξίματα στην ομάδα του.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν "ψυχωμένοι" στο παιχνίδι, δείχνοντας ένα aggressive πρόσωπο όταν είχαν την κατοχή. Ωστόσο, γρήγορα η Αταλάντα πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να κυκλοφορήσει. Στο 8' οι γηπεδούχοι είχαν και την πρώτη τους καλή στιγμή. Ο Ντε Ρουν από τα αριστερά, πέρασε τον Λαλά, έκανε τη σέντρα, όμως ο Μουριέλ ήταν άστοχος με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Στο 13' η Αταλάντα είχε νέα ευκαιρία, με τον Πάσαλιτς να πιάνει κεφαλιά, αλλά τον Τολόι να μην μπορεί να βρει την μπάλα, με τέτοιο τρόπο ώστε να της δώσει κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Στο 16' ο Ολυμπιακός "πάγωσε" το Gewiss Stadium. Ο Μασούρας, αφού συνεργάστηκε με τον Ονιεκούρου, είδε τον Τικίνιο εκτός περιοχής. Εκείνος έκανε το σουτ, ενώ γλιστρούσε, και έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Μούσο, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 1-0.

Πίεσε η Αταλάντα, κράτησε το 0-1 ο Ολυμπιακός στο α΄ μέρος

Όπως ήταν φυσικό, η Αταλάντα πίεσε για να βρει την ισοφάριση. Στο 24' ο Μαλινόβσκι τροφοδότησε τον Μούριελ που έκανε κίνηση στον χώρο. Στόπαρε την μπάλα, πέρασε τον Παπασταθόπουλο στα δεξιά της περιοχής, συνέκλινε και έκανε το σουτ που μπλόκαρε πέφτοντας ο Βατσλίκ.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να καλύψει τους χώρους, ώστε να μην αφήσει την Αταλάντα να γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη. Την ίδια ώρα είχε θάρρος, όταν περνούσε τη μεσαία γραμμή. Στο 34' Ο Μουριέλ έκανε λάθος γύρισμα, ο Ονιεκούρου έκανε την προσποίηση στον Τολόι, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν κακό.

Η Αταλάντα συνέχιζε να απειλεί. Στο 36' ο Πάσαλιτς πήρε κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, όμως αστόχησε, ενώ στο 40' ο Κροάτης ξανά δεν μπόρεσε να σημαδεύσει εστία με το κεφάλι. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα, αλλά η φάση ακυρώθηκε, με τον Πεσίνα να είναι εκτεθειμένος.

Η Αταλάντα γύρισε το ματς μέσα σε δύο λεπτά

Στο β' μέρος η Αταλάντα ξεκίνησε με αλλαγές, με τους Μπογκά και Κουπμάινερς να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να κυκλοφορούν. Στο 50' είχαν και την πρώτη τους καλή στιγμή. Ο νεοεισελθόντας Μπογκά έκανε την ατομική ενέργεια, πλησίασε στην περιοχή, έκανε το σουτ λίγο πριν μπει στην περιοχή, με τον Βατσλίκ να αποκρούει.

Η Αταλάντα ισοφάρισε στο 61ο λεπτό από μία στατική φάση. Ο Μαλινόβσκι εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Τζιμσίτι πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-1. Μέσα σε δύο λεπτά οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να φέρουν "τούμπα" το παιχνίδι. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Σισέ έδιωξε προσωρινά με το κεφάλι, ο Αγκιμπού Καμαρά αιφνιδιάστηκε, ο Ρέαμπτιουκ δεν μπόρεσε να διώξει και ο Τζιμσίτι με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αμέσως μετά ο Μαντί Καμαρά πέρασε αντί του Μασούρα, με τον Αγκιμπού Καμαρά να πηγαίνει στο ένα άκρο της επίθεσης, εφόσον ο Σενεγαλέζος έπαιζε στο πλευρό του Εμβιλά. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να αμύνεται, αν και στο 77' είχε καλή στιγμή. Έπειτα από λάθος στην άμυνα της Αταλάντα, ο Μαντί έκλεψε, είδε την κίνηση του Αγκιμπού Καμαρά στα αριστερά της περιοχής. Όμως ο νεαρός επιθετικός μέσος από τη Γουινέα έχασε την κοντρόλ, την ώρα που έφευγε μπροστά από τον Μούσο.

Η Αταλάντα δεν ήταν το ίδιο πιεστική μετά το 80ο λεπτό, με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να πάρει κάποια μέτρα, ενώ πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Ρόνι Λόπες και Μπουχαλάκης. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στα δύο γκολ του Τζιμσίτι και το 2-1 υπέρ των μπεργκαμάσκι έμεινε έως το φινάλε.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Μέλε, Ντε Ρουν (72' Φρόιλερ), Πεσίνα (46' Κούπμαϊνερς), Πετσέλα, Μαλινόβσκι (66' Μιχαΐλα), Πάσαλιτς, Μουριέλ (46' Μπογκά).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (85' Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (64' Μαντί Καμαρά), Ονιεκούρου (85' Λόπες), Τικίνιο (73' Αραμπί).

Μη χάσετε την Game Night στις 00:00 για τις σπουδαίες ευρωπαϊκές μάχες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ EUROPA LEAGUE ΑΤΑΛΑΝΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ