SERIE A

Αταλάντα - Μίλαν 2-3: Νίκη παρότι έσβησε τις "μηχανές" στο τέλος

Ο Σάντρο Τονάλι της Μίλαν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κάλιαρι για τη Serie A 2021-2022 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021
Ο Σάντρο Τονάλι της Μίλαν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κάλιαρι για τη Serie A 2021-2022 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 © 2021 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Η Μίλαν έκανε επίδειξη δύναμης με αντίπαλο την Αταλάντα στο Μπέργκαμο για περίπου 80 λεπτά, όμως στο τέλος έσβησε τις "μηχανές" και παραλίγο να μη φτάσει στη νίκη με 3-2 για την 7η αγωνιστική της Serie A.

Η Μίλαν χρειαζόταν νίκη μέσα στο Μπέργκαμο επί της Αταλάντα στο τέλος της περσινής σεζόν για να βγει στο Champions League και τα κατάφερε με 2-0. Λίγους μήνες μετά, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στο "Ατλέτι Ατζούρι", όμως η έκβαση ήταν ίδια (3-2). Οι "ροσονέρι" έφτασαν σε σπουδαία επικράτηση για την 7η αγωνιστική της Serie A που τους φέρνει στη 2η θέση του πίνακα της βαθμολογίας, πίσω μόνο από τη Νάπολι που έχει το απόλυτο.

Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν μόλις 28 δευτερόλεπτα για να πάρουν προβάδισμα στον αγώνα, με τον Ντάβιντε Καλάμπρια να βγαίνει τετ α τετ με τον Χουάν Μούσο και με διπλή προσπάθεια να κάνει το 1-0. Η Αταλάντα αντέδρασε, είχε μια καλή στιγμή με τον Ντουβάν Σαπάτα, όμως κι η Μίλαν δεν σταμάτησε. Ορισμένα σουτ εκτός περιοχής ήταν η προειδοποίηση και στο τέλος του ημιχρόνου ο Σάντρο Τονάλι έκλεψε την μπάλα από τον Ρέμο Φρόιλερ, βγήκε σε νέο τετ α τετ και έκανε το 2-0.

Το πρόβλημα της Αταλάντα ήταν το παιχνίδι από πίσω που αντιμετώπισε εύκολα η Μίλαν με ασφυκτική πίεση ψηλά. Στο 2ο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έκαναν πιο μικτό το παιχνίδι τους και κρατούσαν περισσότερο την μπάλα, χωρίς να απειλούν. Όταν είχαν ανέβει αρκετά στον αγωνιστικό χώρο, η Μίλαν βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και σε μία τέτοια ο Ραφαέλ Λεάο έκανε το 3-0.

Κάπου εκεί, οι παίκτες του Στεφάνο Πιόλι άφησαν το πόδι από το γκάζι και παραλίγο να το πληρώσουν. Αρχικά η Αταλάντα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μεσίας με το οποίο ο Σαπάτα μείωσε σε 1-3 και στις καθυστερήσεις οι δύο παίκτες μονομάχησαν, ο Κολομβιανός κέρδισε, έβγαλε στον Μάριο Πάσαλιτς κι αυτός μείωσε ακόμα περισσότερο, όμως δεν υπήρχε άλλος χρόνος.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Τα highlights των αγώνων:

Σαλερνιτάνα - Τζένοα 1-0

Φιορεντίνα - Νάπολι 1-2

Ρόμα - Έμπολι 2-0

Τορίνο - Γιουβέντους 0-1

Σασουόλο - Ίντερ 1-2

Λάτσιο - Μπολόνια 3-0

Σαμπντόρια - Ουντινέζε 3-3

Βερόνα - Σπέτσια 4-0

Η βαθμολογία της Serie A


TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ