ΙΤΑΛΙΑ

Αταλάντα - Φιορεντίνα 2-3: Πρόκριση στο 90+4' με δέκα παίκτες

Οι παίκτες της Φιορεντίνα πανηγυρίζουν γκξολ εις βάρος της Ρόμα σε ματς της Serie A | 22 Αυγούστου 2021
Οι παίκτες της Φιορεντίνα πανηγυρίζουν γκξολ εις βάρος της Ρόμα σε ματς της Serie A | 22 Αυγούστου 2021 @2021 GREGORIO BORGIA/AP IMAGES

Η Φιορεντίνα προκρίθηκε στα ημιτελικά του Coppa Italia με γκολ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων απέναντι στην Αταλάντα, παρότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο.

Η Φιορεντίνα έκανε το κόλπο γκρόσο μέσα στο Μπέργκαμο, αφού υπέταξε την Αταλάντα με 3-2 στις καθυστερήσεις για τα προημιτελικά του Coppa Italia, παρότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες και έμοιαζε καταδικασμένη αν ο αγώνας οδηγείτο στην παράταση.

Στο 4ο λεπτό του επιπλέον χρόνου, ο Νίκολα Μιλένκοβιτς που είχε περάσει αλλαγή στο 81' έπιασε ένα υπέροχο σουτ εκτός περιοχής και σημείωσε το γκολ της πρόκρισης για τους "βιόλα".

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League πλήρωσε τα δύο δοκάρια της με τους σκόρερ της, Ζερεμί Μπογκά και Νταβίντε Τζαπακόστα, με τα οποία θα μπορούσε να είχε "κλειδώσει" τη νίκη. Τουναντίον, έδωσε περιθώριο στους φιλοξενουμένους, που σκόραραν χάρη σε δύο πέναλτι.

Η αρχή έγινε στο 9' με τον Κρίστοφ Πιάτεκ από τα έντεκα μέτρα, με τον Τζαπακόστα να ισοφαρίζει λίγο αργότερα με φαλτσαριστό σουτ. Στην εκπνοή του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Μπογκά και τελικά ο εξτρέμ από την Ακτή Ελεφαντοστού σκόραρε στο 2ο ημίχρονο, στο ντεμπούτο του ως βασικός.

Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι έχασε τον Χοσέ Λουίς Παλομίνο με τραυματισμό στο 1ο μέρος και στη θέση του έβαλε τον Τεν Κόπμαϊνερς, όμως ο Ολλανδός υπέπεσε σε πέναλτι στο 71', το οποίο ανέλαβε ξανά ο Πιάτεκ. Ο Χουάν Μούσο απέκρουσε, αλλά ο Πολωνός πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε κόντρα στη ροή του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 79' ύστερα από δεύτερη κίτρινη κάρτα του Λούκας Μαρτίνες και η Αταλάντα είχε δοκάρι με τον Τζαπακόστα, μέχρι να έρθει στο τέλος ο Μιλένκοβιτς και να κρίνει τα πάντα, στέλνοντας τους "βιόλα" στα ημιτελικά, να περιιμένουν το νικητή του Γιουβέντους - Σασουόλο.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Τζιμσίτι, Ντεμιράλ, Παλομίνο (37' Κούπμαϊνερς), Χάτεμπουρ, Ντε Ρον, Φρόιλερ, Τζαπακόστα, Μαλινόβσκι (74' Μουριέλ), Μπογκά, Πάσαλιτς (74' Πεσίνα)

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Οντριοθόλα, Μαρτίνες, Ιγκόρ, Μπιράγκι, Καστορβίλι (59' Μποναβεντούρα), Τορέιρα, Μαλέχ (81' Μιλένκοβιτς), Γκονσάλες (60' Σοτίλ), Πιόντεκ, Σαπονάρα (75' Ικονέ)

Coppa Italia: Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Coppa Italia: Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Γιουβέντους ή Σασουόλο - Φιορεντίνα
  • Μίλαν - Ίντερ
TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΑΛΑΝΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ