PREMIER LEAGUE

Άστον Βίλα - Λίβερπουλ 1-2: Ζωντανή στη μάχη τίτλου και πίεση στη Μάντσεστερ Σίτι

Οι Μανέ και Ζότα πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Άστον Βίλα
Οι Μανέ και Ζότα πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Άστον Βίλα © 2022 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η Λίβερπουλ πέρασε νικηφόρα από το Μπέρμιγχαμ επικρατώντας 2-1 της Άστον Βίλα με σπουδαία ανατροπή και έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας την Μάντσεστερ Σίτι, έστω με ματς περισσότερο, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του μαραθωνίου.

Είμαστε ακόμα ζωντανοί! Αυτά τα λόγια έχουν κάθε δικαίωμα να σιγοψιθυρίζουν από το βράδυ της Τρίτης (10/5) οι παίκτες της Λίβερπουλ, με τους κόκκινους να παίρνουν ένα υπερπολύτιμο τρίποντο επικρατώντας 2-1 εκτός έδρας της Άστον Βίλα σε εξ αναβολής ματς για την 33η αγωνιστική της Premier League και να πιάνουν στην κορυφή της βαθμολογίας την Μάντσεστερ Σίτι, έστω με ματς περισσότερο.

Οι βίλανς μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και αιφνιδίασαν την ομάδα του Κλοπ σκοράροντας μόλις στο 3ο λεπτό με τον Ντάγκλας Λουίζ όμως η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ βρήκε την ισοφάριση τρία λεπτά αργότερα με τον Μάτιπ, για να βρει το χρυσό γκολ της ανατροπής στο δεύτερο μέρος όπου ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της.

Αυτό το πέτυχε ο Σαντιό Μανέ στο 65' που έφτασε τα 15 στην Premier League τη φετινή σεζόν (η Λίβερπουλ έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της Premier League με τρεις παίκτες της να έχουν 15+ γκολ σε μία σεζόν, τους Σαλάχ, Ζότα και Μανέ), με τους ρεντς να προστατεύουν ως κόρη οφθαλμού το προβάδισμά τους και να παραμένουν στο κόλπο του τίτλου.

Το ματς

Η Άστον Βίλα ήταν η ομάδα που μπήκε με το πόδι στο γκάζι απέναντι σε μία υπνωτισμένη στα πρώτα λεπτά Λίβερπουλ και δεν άργησε πολύ να βάλει φωτιά στις εξέδρες του Βίλα Παρκ. Ο Άλισον σταμάτησε το σουτ του Γουότκινς εντός περιοχής όμως στο ίδιο λεπτό είδε την εστία του να παραβιάζεται, με τον Ντάγκλας Λουίζ να βλέπει αρχικά την κεφαλιά του να αποκρούεται από τον Βραζιλιάνο κίπερ αλλά να παίρνει το ριμπάουντ και να γράφει το 1-0 με κοντινό πλασέ.

Ωστόσο, η απάντηση των ρεντς ήταν άμεση, με το 1-1 να έρχεται στην πρώτη φάση τους στο ματς, στο 6ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Ζότα μπήκε στη φάση και έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Φαν Ντάικ που έκανε το πλασέ από πλάγια θέση, με τον Μάτιπ να κάνει την προβολη από το ύψος της μικρής περιοχής και να φέρνει το ματς στα ίσα (1-1).

Το ματς συνέχισε να έχει πολύ γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να πατούν εύκολα στην περιοχή του αντιπάλου, για να φλερτάρουν αμφότερες με το δεύτερο γκολ. Η Λίβερπουλ άγγιξε την ανατροπή στο 19' αλλά η κεφαλιά του Μανέ μετά από ωραία σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μαρτίνες ενώ στο 24' ο Ινγκς λίγο έλειψε να πληγώσει την πρώην ομάδα του, με τη δική του κεφαλιά από πλεονεκτική θέση να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Άλισον.

Στο 30ο λεπτό οι κόκκινοι έχασαν τον Φαμπίνιο λόγω τραυματισμού (τη θέση του πήρε ο αρχηγός Χέντερσον) και στο επόμενο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πάντως μία καλή στιγμή στο 34' αλλά τον Κεϊτά να κάνει... τσαφ ενώ ήταν σε πλεονεκτική θέση για γκολ και να απειλούν με δύο σουτ εκτός περιοχής του Κέρτις Τζόουνς στο 43ο λεπτό και στο 45+1' που δεν κατέληξε κάποιο εξ αυτών στα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Λίβερπουλ να έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της μέχρι το 60' και να υποχρεώνει τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο, ωστόσο καθαρές ευκαιρίες δεν μπόρεσε να βρει, με μοναδική καλή στιγμή της σε αυτό το διάστημα να είναι η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 48' που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Οι παίκτες του Κλοπ συνέχισαν πάντως να ψάχνουν το γκολ με ηρεμία και μεθοδικότητα και το βρήκαν στο 65', με τον Ντίας να βγάζει ταχύτατα την ομάδα του στην κόντρα και να κάνει τη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Μανέ να παίρνει γυριστή κεφαλιά και να νικάει τον Μαρτίνες στέλνοντας τη μπάλα συστημένη στην αριστερή γωνία του (1-2) με το 15ο γκολ του στη φετινή Premier League.

Στο 72ο λεπτό ο Κλοπ έριξε στο ματς και τον Σαλάχ για να φρεσκάρει την επίθεσή του στην τελική ευθεία, με τους παίκτες του να εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο και να ψάχνουν το τρίτο γκολ για να κλειδώσουν τη νίκη. Στο 82ο λεπτό ο Κεϊτά είχε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής που έφυγε άουτ, όμως στο 83' ήταν η σειρά της Βίλα να απειλήσει, με τον Άλισον να αποκρούει δύσκολα το επικίνδυνο σουτ Ινγκς από πλάγια θέση.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά όμως δεν άλλαξε κάτι, με την Λίβερπουλ να ροκανίζει το χρόνο και να κρατάει το υπέρ της 2-1, που της επιτρέπει να ελπίζει ακόμα στον τίτλο, περιμένοντας πλέον βοήθεια από κάποια εκ των Γουλβς ή Γουέστ Χαμ που υποδέχονται μέσα στο επόμενο πενθήμερο την Μάντσεστερ Σίτι.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Ντιν, ΜακΓκιν, Νακάμπα (61' Τσουκουεμέκα), Ντάγκλας Λουίζ, Κουτίνιο (70' Μπουεντία), Ινγκς, Γουότκινς (81' Τραορέ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Φαμπίνιο (30' Χέντερσον), Κεϊτά, Τζόουνς (62' Τιάγκο), Ντίας (71' Σαλάχ), Ζότα, Μανέ

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ THE PREMIER GREEKS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ