STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - Βόλος 1-0: Νίκη εξάδας με Σόνι οι Αρκάδες

Οι παίκτες του Αστέρα πανηγυρίζουν το γκολ του Σόνι κόντρα στο Βόλο | 15 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες του Αστέρα πανηγυρίζουν το γκολ του Σόνι κόντρα στο Βόλο | 15 Ιανουαρίου 2022 EUROKINISSI

Ο Σόνι πέτυχε ένα υπέροχο γκολ, το έκτο του τη φετινή σεζόν, και έδωσε μια νίκη εξάδας στον Αστέρα επί του Βόλου με 1-0 με τους φιλοξενούμενους να δικαιούνται ένα γκολ με βάση τις ευκαιρίες που έχασε στο πρώτο μέρος.

Ο Αστέρας πήρε μια σημαντική νίκη στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής επί του Βόλου με 1-0 με το υπέροχο γκολ του Σόνι στο πρώτο μέρος και με 23 βαθμούς βρέθηκε προσωρινά στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, τρεις βαθμούς πίσω από τον ΟΦΗ που είναι στην 6η με ματς παραπάνω. Οι Αρκάδες πήραν μια ακόμη εντός έδρας νίκη και κράτησαν το μηδέν στην άμυνα με το Βόλο να μη σκοράρει για πρώτη φορά φέτος εκτός έδρας.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες, δοκάρι και τουλάχιστον δύο κλασικές φάσεις, ώστε στο πρώτο μέρος να πάρουν το προβάδισμα με τους Τομ φαν Βερτ και Ρεγκατέν αλλά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να δεχτούν το γκολ από τον Σόνι και εν συνεχεία να μην μπορούν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ.

Οι Αρκάδες είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σόνι, ο οποίος πέτυχε το έκτο φετινό του τέρμα, σε δεκαπέντε παιχνίδια και με αυτό το υπέροχο γκολ ο Καμερουνέζος έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Εξαιρετικός για την ομάδα του ήταν και ο Παπαδόπουλος στο πρώτο μέρος που όταν χρειάστηκε κράτησε το μηδέν.

Τρεις φάσεις σε τρία λεπτά

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα χάθηκε στο 14' από τον Αστέρα όταν ο Ριέρα βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Κότνικ μπλόκαρε τη μπάλα. Στο επόμενο λεπτό απάντησε ο Βόλος με τον Τομ φαν Βερτ να γίνεται κάτοχος της μπάλας, έκανε την ενέργεια και το σουτ το οποίο έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου. Στο 16' ο Αστέρας απείλησε ξανά όταν σε εκτέλεση φάσουλ στο δεύτερο δοκάρι ο Ατιένθα βρέθηκε μόνος του αλλά το σουτ που έκανε έφυγε έξω.

Δοκάρι και κλασικές ευκαιρίες ο Βόλος

Με μια απίστευτη έμπνευση του Τομ φαν Βερτ και ένα σουτ του Ρεγκατέν ο Βόλος βρέθηκε κοντά στο να πάρει το προβάδισμα στο σκορ στο 21'. Αρχικά ο Ολλανδός πρώτος σκόρερ της Super League έκλεψε τη μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο και αριστερά, είδε τον Παπαδόπουλο εκτός εστίας και επιχείρησε να τον κρεμάσει. Τελικά ο γκολκίπερ των Αρκάδων βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα και εν συνεχεία αυτή βρήκε και στο οριζόντο δοκάρι για να φύγει κόρνερ.

Στην εκτέλεση του η μπάλα έφτασε στον Ρεγκατέν ο οποίος έπιασε το βολέ, έστειλε τη μπάλα στο δεξί γάμα του Παπαδόπουλου που με εξαιρετική επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 26' με τον Μπαριέντος να κάνει το σουτ εκτός περιοχής και τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. Ο Έλληνας γκολκίπερ είχε μια εντυπωσιακή επέμβαση στο 32' όταν σε κεφαλιά του Τσοκάνη από τη μικρή περιοχή αντέδρασε σωτήρια και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Το επιθετικό κρεσέντο της ομάδας της Μαγνησίας έκλεισε στο 33' όταν ο Τομ φαν Βέρτ έκανε την κεφαλιά πάσα προς τον Ρεγκατέν μέσα στην περιοχή, αυτός ανενόχλητος επιχείρησε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Ο Σόνι έδωσε προβάδισμα στον Αστέρα

Ο Αστέρας απάντησε αρχικά στο 36' όταν ο Άλβαρεθ είχε χώρο, έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον Κότνικ αυτή τη φορά να στέλνει τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 41' οι Αρκάδες πήραν το προβάδισμα με ένα υπέροχο γκολ σε δημιουργία και εκτέλεση από τον Σόνι. Ο Καμερουνέζος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, την κοντρόλαρε με το αριστερό, σήκωσε τη μπάλα, γύρισε και έκανε το διαγώνιο σουτ και παρά την προσπάθεια του Κότνικ που άγγιξε τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και χωρίς φάσεις όμως τόσο από πλευράς Αστέρα όσο και του Βόλου που αν και ήταν πίσω στο σκορ και έψαχνε γκολ ισοφάρισης δεν μπόρεσε να γίνει όσο απειλητικός ήταν στο πρώτο 45λεπτο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 69' όταν ο Λέο Τιλίκα που είχε περάσει ως αλλαγή στην αναμέτρηση, έγινε κάτοχος της μπάλας και από δύσκολη θέση κατάφερε να περάσει τη μπάλα κάτω από το σώμα του Κότνικ αλλά αυτή πήγε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Βόλου.

Ενώ ο Βόλος απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 78' όταν ο Τσοκάνης βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σε θέση φορ, γύρισε, απέφυγε τον αντίπαλο του, έκανε και το σουτ το οποίο έφυγε παράλληλα έξω. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση.

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΒΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ