STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - Βόλος 0-2: Καθάρισε σε έξι λεπτά και ανάσανε

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAY OUTS / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÂÏËÏÓ ÍÐÓ
Οι παίκτες του Βόλου πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ που πέτυχαν κόντρα στον Αστέρα EUROKINISSI SPORTS

Ο Βόλος πέτυχε σπουδαίο διπλό στη μάχη που δίνει για την παραμονή, καθώς επικράτησε 2-0 του Αστέρα στο άδειο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Κόμπα και Γκαρσία πέτυχαν τα τέρματα σε διάστημα επτά λεπτών για τους Θεσσαλούς.

Ο Βόλος μπήκε με το δεξί στα playouts καθώς επικράτησε 2-0 του Αστέρα στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Κόμπα και Γκαρσία ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Χρήστου Κόντη στη μάχη που δίνει για την παραμονή στη Stoiximan Super League.

Αστέρας - Βόλος 0-2: Καθάρισε σε έξι λεπτά και ανάσανε
Οι τελικές και τα Expected Goals στο Αστέρας - Βόλος

Το πρώτο μέρος δεν είχε κάποια αξιοσημείωτη φάση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και οι γηπεδούχοι τις τελικές, κανείς τους όμως δεν είχε κάποια μεγάλη φάση.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν πιο δυνατά όμως ο Βόλος ήταν αυτός που κατάφερε να βρει τα γκολ. Στο 63' με μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Κόμπα ξεμαρκαρίστηκε από τον Λύρατζη και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Έξι λεπτά μετά (στο 69') ο Λούνα γύρισε ωραία στον Γκαρσία και αυτός με προβολή σκόραρε. Ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ στον Λούνα, αλλά μετά από έλεγχο στο VAR το γκολ μέτρησε κανονικά.

Ο Βόλος με αυτή τη νίκη έφτασε τους 22 και ανέβηκε προσωρινά 12ος, ενώ ο Αστέρας παρέμεινε στους 31 και πρώτος στα playouts.

Το πρώτο μέρος θα ξεχαστεί γρήγορα

Στο πρώτο μέρος ο Βόλος ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά μέχρι και το 29ο λεπτό δεν είχε τελική στο ματς. Ο Αστέρας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους χώρους και είχε κάποιες τελικές για να σκοράρει, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Οι Αρκάδες είχαν τελικές στα πρώτα λεπτά με τους Κρεσπί, Χουχούμη και Παλάσιος αλλά όλες τους δεν βρήκαν στόχο. Στο 20' ο Καστάνιο πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά δεν δυσκόλεψε τον Κόβακς που μπλόκαρε την μπάλα. Στο 29' ο Βόλος είχε μια καλή στιγμή με το σουτ του Γκλάβτσιτς μέσα από την περιοχή, αλλά το σουτ έκοψε ο Καστάνιο με το κεφάλι.

Η τελευταία τελική του πρώτου μέρους ήταν στο 33ο λεπτό με την κεφαλιά του Σιέλη να περνάει άουτ.

Ο Βόλος βρήκε τα γκολ στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν πιο δυνατά και είχαν με το καλημέρα από μια καλή ευκαιρία. Στο 47ο λεπτό ο Μπερτόγλιο με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον Γραμματικάκη να μπλοκάρει την μπάλα σε δεύτερο χρόνο.

Στο 52' ο Λύρατζης γέμισε στην καρδιά της άμυνας του Βόλου, εκεί πετάχτηκε ο Κωστέας που έκανε την προβολή, αλλά ο Κόβακς απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 57' ο Λούνα έριξε στο χορτάρι τον Μπαρτόλο και ο Τζήλος έδειξε κίτρινη. Ο VAR τον κάλεσε να δει εκ νέου τη φάση κι αν υπάρχει κόκκινη, όμως κράτησε την αρχική του απόφαση.

Ο Βόλος ακολούθως πέτυχε δύο γκολ σε επτά λεπτά με τους Κόμπα και Γκαρσία και πήρε ένα τεράστιο διπλό στη μάχη που δίνει για την παραμονή. Ο Αστέρας δεν είχε πολλές τελικές για να σκοράρει, παρά μόνο ένα ωραίο τακουνάκι του Καστάνιο στις καθυστερήσεις που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Αστέρας - Βόλος 0-2: Καθάρισε σε έξι λεπτά και ανάσανε
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις

Αστέρας: Γραμματικάκης, Λύρατζης, Καστάνιο, Ατιένθα, Χουχούμης (75' Άλβαρες), Αλάγκμπε, Σουρλής (46' Γκρόζντανιτς), Μπαρτόλο (85' Σίτο), Κρεσπί, Παλάσιος (67' Ζούγλης), Κωστέας (75' Μάντζης).

Βόλος: Κόβακς, Μύγας, Σιέλης (90+7' λ. τρ. Ασλανίδης), Καλογερόπουλος, Άλχο, Ντε Καμπς, Λούνα, Μπερτόγλιο (77' Τσοκάνης, λ. τρ. 86' Τρουιγέ), Κόμπα, Γκλάβτσιτς, Γκαρσία (86' Μωραΐτης).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΒΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ