Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 2-2

Ο Αστέρας προηγήθηκε δύο φορές όμως ο ΟΦΗ απάντησε ισάριθμες, για να έρθει το 2-2 στην Τρίπολη. Εξανεμίστηκαν οι όποιες ελπίδες των Αρκάδων για είσοδο στα πλέι οφ.
Οι δύο ομαδες είχαν περισσότερο το μυαλό τους στα κρίσιμα ματς που έχουν να δώσουν μεσοβδόμαδα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου (ο Αστέρας υποδέχεται τον Ατρόμητο και ο ΟΦΗ τον Ολυμπιακό) παρόλα αυτά πάλεψαν για τη νίκη και το τελικό 2-2 αφήνει αμφότερες ικανοποιημένες βάσει της προσπάθειες που κατέβαλαν.
Τα τέρματα για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι Βάντο (αυτογκόλ) και Φράνκου, ενώ σκόρερ για τους Κρητικούς χρίστηκαν οι Μάντζιος και Παπουλής, με τον δεύτερο να έχει μάλιστα και δοκάρι στο 84′.
Αυτή η ισοπαλία ουσιαστικά “σκότωσε” τις τελευταίες ελπίδες του Αστέρα για να βγει στην Ευρώπη μέσω της συμμετοχής του στα πλέι οφ (αυτό όμως μπορεί να γίνει και μέσω του Κυπέλλου Ελλάδας), ενώ στον αντίποδα ο ΟΦΗ έμεινε για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη (2 ισοπαλίες – 5 ήττες).
Να σημειωθεί ότι διατηρήθηκε και παράδοση που θέλει να μην υπάρχει νικητής στις συναντήσεις των δύο ομάδων στην Τρίπολη, καθώς αυτή ήταν η τρίτη ισοπαλία σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο πλαίσιο της μεγάλης κατηγορίας (1-1 και 2-2 τα σκορ στα δύο προηγούμενα ματς).
Δείτε αναλυτικά το live της αναμέτρησης
Η βαθμολογία (27 αγώνες): Ολυμπιακός 67, Παναθηναϊκός 57, Ατρόμητος 48, ΑΕΚ 46, ΠΑΟΚ 46, Άρης 39, Αστέρας 39, ΟΦΗ 34, Ξάνθη 32, Γιάννινα 32, Πανιώνιος 32, Λεβαδειακός 30, Εργοτέλης 28, Παναιτωλικός 25, Κέρκυρα 25, Δόξα 15.
Δείτε τη βαθμολογία αναλυτικά .
Η ταυτότητα του αγώνα
|
Γήπεδο: Τρίπολης Καιρός: Αίθριος Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών) Α’ Βοηθός: Γρηγόρης Πάνου (Αιτωλ/νίας) Β’ Βοηθός: Ιωάννης Σταματόγλου (Καβάλας) 4ος διαιτητής / Παρατηρητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (Καβάλας) / Χαράλαμπος Καρατζάς (Εύβοιας) Οι συνθέσεις των ομάδων Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Στεφανάκος, Αργυρόπουλος, Φορμίκα, Κουρμπέλης, Πουλίδο (57′ Μάρτινς), Άλβαρες, Λαδάκης, Έγκον (70′ Ουσέρο), Χούλι, Φράνκου, Ναβάρο (46′ Μπρέσκα) ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος, Ζορμπάς (80′ Μονιάκης), Ταυλαρίδης, Βάντο (46′ Πίτσος), Κάλαϊτζιτς, Βερόν, Γεωργίου, Ζόρντι Λόπες (46′ Ουκάρ), Μάντζιος, Παπουλής Γκολ: Βάντο (12′ αυτογκόλ), Φρανκού (37′) / Μάντζιος (31′), Παπουλής (73′) Κίτρινες κάρτες: Ουκάρ (67′), Αργυρόπουλος (90+2′) Γεωργίου (85′) |
Ανασκόπηση
O ΟΦΗ ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, με το πλασέ του Παπουλή στο 4′ (από αρκετά πλάγια θέση) να περνάει άουτ, όμως η συνέχεια άνηκε στον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος σιγά σιγά πήρε τον έλεγχο.
Το σουτ του Φράνκου στο 9′ από τό ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ από δική του προσπάθεια στο 12′ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.
Μετά από σέντρα που έβγαλε από τα αριστερά, ο Βάντο δεν μπόρεσε να απομακρύνει και με κεφαλιά από κοντά κατάφερε να αφήσει άγαλμα τον Σαχσανίδη, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πίεσε και για δεύτερο γκολ και θα μπορούσε να τα καταφέρει στο 15′ αλλά το μακρινό πλασέ του Χούλι ήταν άστοχο, ενώ η συνέχεια βρήκε τον Αστέρα να υπερέχει και τους φιλοξενούμενους να αδυνατούν να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα.
Οι Κρητικοί φλέρταραν με την ισοφάριση με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα αλλά το πλασέ του Παπουλή αποκρούστηκε (με τα πόδια) σε κόρνερ από τον νεαρό γκολκίπερ Στεφανάκο, για να γίνει τελικά το 1-1 στο αμέσως επόμενο λεπτό (31′).
Ο Μάντζιος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα από τα δεξιά και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και κατόπιν στα δίχτυα, για να κάνει το 1-1 με το 6ο φετινό του γκολ.
Η χαρά όμως των φιλοξενουμένων δεν κράτησε για πολύ και για την ακρίβεια έξι λεπτά, με τον Αστέρα να ξαναπαίρνει το προβάδισμα. Ναβάρο και Φράνκου συνεργάστηκαν άψογα εκθέτοντας την αντίπαλη άμυνα, και ο Φράνκου με νίκησε με πλασέ τον Σαχσανίδη για το 2-1.
Με αυτό το σκορ έκλεισε και το πρώτο μέρος, καθώς ο Στεφανάκος προχώρησε σε δεύτερη θετικότατη επέμβαση στο παιχνίδι στο 45′ αποκρούοντας σε κόρνερ κεφαλιά του Ταυλαρίδη.
Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο που είχε αρκετές φάσεις, στο δεύτερο ο ρυθμός έπεσε θεαματικά, με την πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή να καταγράφεται στο 60′, με το δυνατό σουτ του Μπρέσκα μέσα στην περιοχή να φεύγει άουτ.
Έντεκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης (είχε μπει αλλαγή στο 46′ αντί του Ναβάρο) είχε ένα ακόμα καλό σουτ αλλά ο Σαχσανίδης μπλόκαρε σταθερά, με τον ΟΦΗ να χτυπάει σαν.. φίδι στο 73′ όταν και σκόραρε στην πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο!
Ο Κάλαϊτζιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Ταυλαρίδης έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Παπουλής τη δεύτερη, νικώντας τον Στεφανάκο και ισοφαρίζοντας δεύτερη φορά για το συγκρότημα του Νίκου Αναστόπουλου (2-2).
Το γκολ αυτό άνοιξε την όρεξη για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι τέσσερα λεπτά αργότερα είχαν χρυσή ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν ολική ανατροπή.
Ο σκόρερ του 2ου τέρματος Παπουλής βρήκε χώρο έξω από την περιοχή του Αστέρα και επιχείρησε το σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στεφανάκου!
Ο ΟΦΗ είχε μία ακόμα ευκαιριά για το “τρίποντο” στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Στεφανάκος ανταποκρίθηκε θετικά στο χλιαρό σουτ του Μάντζιου και έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό.
MVP
Ο Σάκης Τσιώλης έδωσε την ευκαιρία στο Στεφανάκο επιλέγοντάς τον να κάτσει κάτω από την εστία αντί του Μπαντή και εκείνος τον δικαίωσε αφού πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση. Στα γκολ που δέχτηκε δεν φέρει ευθύνη καθώς οι Μάντζιος και Παπουλής βρέθηκαν χωρίς αντίπαλο μέσα στην περιοχή και ουσιαστικά τον “εκτέλεσαν” από κοντά, ενώ είχε και 2-3 αρκετά καλές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Κρητικών.
Αδύναμος κρίκος
Ο ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο, ο οποίος είχε σοβαρα προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και αντιμετώπιζε δυσκολίες στο πρέσινγκ του Αστέρα, και ο Αστέρας στο δεύτερο ημίχρονο που επαναπαύτηκε στο προβάδισμα που είχε με αποτέλεσμα να απειληθεί σοβαρά ακόμα και να φύγει χωρίς πόντο από το γήπεδο.