ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής 0-1

Αστέρας Τρίπολης - Ηρακλής 0-1
INTIME SPORTS

Πρόκριση για τον Ηρακλή στους ''8'' του κυπέλλου. Ο Γηραιός νίκησε 1-0 στο ''Θ. Κολοκοτρώνης'' τον Αστέρα Τρίπολης με γκολ του Ρομάνο (56'), εκμεταλλεύτηκε το 1-1 του πρώτου ματς και εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Παλικαρίσια στην επόμενη φάση του κυπέλλου ο Ηρακλής. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπαιξε στα ίσια απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και με το τέρμα του Αργεντινού Ντιέγκο Ρομάνο, στο 56', πέτυχε να περάσει στους ''8'' του θεσμού.

Ο Γηραιός σε κανένα σημείο της ρεβάνς του 1-2 δεν έδειξε ότι είναι ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Μια ψυχωμένη εμφάνιση από το σύνολο του Νίκου Παπαδόπουλου, που είχε σε μεγάλη μέρα τους παίκτες-κλειδιά του ρόστερ της, τον Ρομάνο και τον Περόνε.

Οι Αρκάδες ενδεχομένως να υποτίμησαν τον αντίπαλό τους και δεν έδειξαν στο γήπεδο ότι είναι ανώτεροι. Ο Ηρακλής συνεχίζει σε διπλό... ταμπλό (πρωτάθλημα και κύπελλο), ενώ στον Αστέρα απέμεινε πια η μάχη για τη διατήρηση στην 5άδα της Superleague.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ''Θ. Κολοκοτρώνης''

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Χαρίσης (Γρεβενών)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ. Βεργέτης): Κοσίτσκι, Κιτοκό, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Τιε Μπι (59' Πάρα), Νίκο Φερνάντεθ, Μούκαμ (65' Ρόλε), Μπαντιμπανγκά (46' Τσοκάνης), Μπαράλες

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας (88' Λουκίνας), Σαραμάντας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Τσιλιανίδης (46' Τσιλιγκίρης), Ιντζόγλου, Ζιάμπαρης, Περόνε, Ρομάνο (77' Πουρτουλίδης), Κυριακίδης

Γκολ: Ρομάνο (56')

Κάρτες: Νίκο (26'), Μουκάμ (34'), Παντελιάδης (87') - Ιντζόγλου (26'),

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Ένα άστοχο σουτ του Κυριακίδη (17') ήταν η πρώτη άξια αναφοράς ευκαιρία στο παιχνίδι του Αστέρα με τον Ηρακλή, το οποίο στο πρώτο μέρος αναλώθηκε σε δυνατές μονομαχίες, χωρίς επί της ουσίας να σημειωθούν κλασικές φάσεις. Χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή έγινε στο 41', όταν ο Μπαντιμπανγκά σούταρε, αλλά ο Χουάντερσον έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε. Στο 43' το σουτ του Μπαράλες εξουδετέρωσε ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ του Γηραιού, κρατώντας το μηδέν.

Πάλι ο Μπαράλες απείλησε με την έναρξη του β' μέρους. Ο Αργεντινός σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Χουάντερσον είδε τη μπάλα να περνά πάνω από το δοκάρι. Ο συμπατριώτης του Περόνε απάντησε στο 49', με τον Κοσίτσκι να μπλοκάρει. Στο 56' ο Γηραιός βρήκε δίχτυα με τον Ρομάνο, βάζοντας μπελάδες στους Αρκάδες. Ο Πάρα επιχείρησε στο 60' να ισοφαρίσει με ψηλοκρεμαστή προβολή, αλλά απέτυχε. Ο ίδιος παίκτης αστόχησε στο 63' με κεφαλιά, όπως και στο 67' εκ νέου με κεφαλιά.

Ο Σανκαρέ στο 71' πάτησε γερά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η κεφαλιά του μετά το φάουλ του Ρόλε δεν βρήκε στόχο. Στο 84' σημειώθηκε η φάση που σήκωσε αρκετή συζήτηση, όταν η κεφαλιά του Μπαράλες χτύπησε στον Ιντζόγλου, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για πέναλτι. Τελευταία ευκαιρία για τον Αστέρα αυτή του 90'+4', οππότε και το χτύπημα φάουλ του Ρόλε πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο.

Η φάση του αγώνα

Επιλέγουμε τη στιγμή του γκολ, καθώς έκρινε το ματς και την πρόκριση. Εκπληκτική κάθετη του Κυριακίδη μπροστά στον Τιέ Μπι, ο Ρομάνο έσκασε τη μπάλα πάνω από τον Κοσίτσκι και σκόραρε. Εξαιρετικό γκολ!

Ο διαιτητής

Δεν τα πήγε άσχημα ο διαιτητής της αναμέτρησης. Ο Θάνος εκτιμάται ότι σωστά δεν καταλόγισε πέναλτι στη φάση του 84', κατά την οποία οι γηπεδούχοι φωνάζουν για χέρι του Ιντζόγλου στην κεφαλιά του Μπαράλες.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ντιέγκο Ρομάνο. Ένας ποδοσφαιριστής που δεν είναι για τη Football League. Ο Αργεντινός ''μαέστρος'' του Ηρακλή σημείωσε το νικητήριο γκολ που χάρισε την πρόκριση. Παίκτης με ποιότητα που μπορεί άνετα να σταθεί σε ομάδα της Superleague. Θα προσθέσουμε στο... πλευρό του και τον Περόνε, που έπαιξε με πάθος και βοήθησε και αμυντικά και επιθετικά.

Μας άρεσε

Ένας Ηρακλής από τα παλιά. Οι Θεσσαλονικείς πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση και απέδειξαν ότι είναι σε πολύ σωστό δρόμο. Και στο πρωτάθλημα τα καταφέρνουν περίφημα, ενώ η πρόκριση στους ''8'' του κυπέλλου ήρθε να πιστοποιήσει ότι φέτος γίνεται εξαιρετική δουλειά.

Δεν μας άρεσε

Ο Αστέρας δεν αντιμετώπισε το παιχνίδι όπως αυτά του πρωταθλήματος, δηλαδή με τη δέουσα σοβαρότητα. Έπαιξαν αρκετοί αναπληρωματικοί στο αρχικό σχήμα, οι οποίοι όμως δεν φρόντισαν να αρπάξουν την ευκαιρία για να πάρουν στο μέλλον κι άλλες συμμετοχές.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ