STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - Ιωνικός 1-0: Επιστροφή στις νίκες με Σίτο για τους Αρκάδες

Οι παίκτες του Αστέρα πανηγυρίζουν το γκολ του Σίτο κόντρα στον Ιωνικό | 14 Νοεμβρίου 2022
Οι παίκτες του Αστέρα πανηγυρίζουν το γκολ του Σίτο κόντρα στον Ιωνικό | 14 Νοεμβρίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Αστέρας νίκησε 1-0 τον Ιωνικό με το γκολ του Σίτο από το 18' με τους Αρκάδες να παίρνουν την πρώτη τους νίκη μετά την 6η αγωνιστική και τις 2 Οκτωβρίου και "βύθισαν" ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία την ομάδα της Νίκαιας.

Τη δεύτερη νίκη στη φετινή Super League πήρε το βράδυ της Δευτέρας ο Αστέρας μετά την επικράτηση του επί του Ιωνικού με 1-0 με το γκολ από το 18. Οι Αρκάδες έφτασαν στην πρώτη τους νίκη μετά την 6η αγωνιστική και τις 2 Οκτωβρίου και έφτασαν στους 13 βαθμούς ενώ την ίδια ώρα "βύθισαν" ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία την ομάδα της Νίκαιας.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους στο δεύτερο 45λεπτο θα μπορούσαν να φτάσουν σε ένα γκολ και να πάρουν το βαθμό αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ο Αστέρας εκτός του γκολ που πέτυχε στο 18' βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα άλλη μια φορά με το γκολ να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ ενώ είχε και περισσότερες φάσεις από τους φιλοξενούμενους και θα μπορούσε να είχε "καθαρίσει" το ματς από νωρίς.

Τα xgoals της αναμέτρησης Αστέρας - Ιωνικός
Τα xgoals της αναμέτρησης Αστέρας - Ιωνικός OPTA/SPORT24

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με μια βαθιά μπαλιά προς τον Σεμπά ο οποίος πλάσαρε έξω σε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο. Ο Αστέρας απάντησε στο 6' με τον Τασούλη από κοντά να μην μπορεί με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 16' μετά από ένα λάθος στην άμυνα του Αστέρα ο Μάντζης πήρε τη μπάλα στα πόδια του, έφυγε στα αριστερά, έκανε το σουτ με τον Παπαδόπουλο να κλείνει ωραία τη γωνία του. Οι παίκτες του Μεταξά έφυγαν στην αντεπίθεση με μια ωραία μπάλα προς τον Μπενίτο που βγήκε τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη, έκανε το πλασέ αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ έδιωξε σωτήρια.

Στην επόμενη επίθεση, στο 18', οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν ο Τιλίκα έγινε αποδέκτης της μπάλας στα δεξιά μπήκε στην περιοχή έκανε την παράλληλη μπαλιά η άμυνα του Ιωνικού δεν απομάκρυνε και ο Σίτο από τα αριστερά με προβολή την έστειλε στα δίχτυα.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου άνηκε και πάλι στον Αστέρα που στο 42' είδε τον Μπενίτο να πιάνει την κεφαλιά αλλά αυτή έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Χουτεσιώτη.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε με τον Ιωνικό να προσπαθεί να πάρει τη μπάλα στα πόδια του και να απειλήσει καθώς γνώριζε πως ήθελε τουλάχιστον έναν βαθμό από το ματς της Τρίπολης. Ο Σεμπά απείλησε ξανά στο 47' και έστειλε τη μπάλα έξω. Στο 55' ήταν η σειρά του Μύγα να πιάσει το σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής και ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

Στο 59' οι Αρκάδες βρήκαν και δεύτερο γκολ με προβολή του Μπενίτο μετά από σέντρα από τα δεξιά αλλά το τέρμα του επιθετικού του Αστέρα ακυρώθηκε αρκετή ώρα αργότερα μέσω της χρήσης VAR ως οφσάιντ.

Ο Ιωνικός είχε μια ακόμη καλή στιγμή να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 69' όταν ο Σεμπά βγήκε από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Μάντζη που μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε έφυγε έξω. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μύγα στο 73'.

Ο Αστέρας είχε μια ακόμη καλή στιγμή στο 80' όταν σε κόρνερ από τα δεξιά ο Σίτο πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ο Λέο Τιλίκα ήρθε στο δεύτερο με προβολή αλλά ο Χουτεσιώτης έδιωξε με το πόδι σωτήρια.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα με τον Μεταξά να προχωράει σε μαζεμένες αλλαγές για να κλείσει τους χώρους προς την εστία του και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να βρουν άλλη κλασική ευκαιρία.

Τα στατιστικά του Αστέρας - Ιωνικός
Τα στατιστικά του Αστέρας - Ιωνικός OPTA/SPORT24

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Καρμόνα, Τασουλής, Ιγκλέσιας (77' Χουάν Ντομίνγκες), Μουνάφο, Ρεγκίς (85' Άλβαρες), Σίτο (85' Μπερτόλιο), Τιλίκα, Μπενίτο (70' Μπαράλες)

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μύγας, Σάκιτς (77' Ελευθεριάδης), Ρομαό, Σόουζα, Τσίμπσαχ, Φαντιγκά, Λοβέρα, Σεμπά, Άοσμαν (81' Ιωαννίδης), Μάντζης

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ