STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - Παναθηναϊκός 2-2: Ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος ισοφάρισε στο 97'

Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει σκοράρει για τον Αστέρα και πανηγυρίζει έξαλλα
Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει σκοράρει για τον Αστέρα και πανηγυρίζει έξαλλα EUROKINISSI SPORTS

Σε ένα συγκλονιστικό φινάλε με γκολ του Νίκου Παπαδόπουλου στο 97' ο Αστέρας ισοφάρισε σε 2-2 τον Παναθηναϊκό που είχε προηγηθεί με 2-0 με δύο γκολ του Μακέντα αλλά από το 76' και μετά έπαιζε όλος πίσω. (VIDEOS)

Ισόπαλο 2-2 έληξε το πρώτο ματς των playoffs ανάμεσα στον Αστέρα και τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη σε ένα συγκλονιστικό φινάλε με τους Αρκάδες να παίρνουν τον πόντο με γκολ του γκολκίπερ τους, Νίκου Παπαδόπουλου, στο 97' ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.

Ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί μπροστά στο σκορ με 2-0 με δύο γκολ του Μακέντα μέσα σε ένα λεπτό αλλά από το 59' και μετά οι πράσινοι σταμάτησαν να απειλούν με τον Αστέρα να παίρνει την υπεροχή και να φτάνει στην ισοφάριση με το πρώτο γκολ από γκολκίπερ στη Super League μετά από 20 χρόνια και τον Άριαν Μπεκιάι του ΟΦΗ τον Φεβρουάριο του 2021 σε ματς των Κρητικών με τον Πανηλειακό.

Το τελικό αποτέλεσμα βέβαια δεν ήταν καθόλου καλό για καμία από τις δύο ομάδες που βρίσκονται στην 5η και 6η θέση των playoffs και μπορεί να μείνουν και άλλο πίσω ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα προκύψουν στα άλλα παιχνίδια.

Το ματς ήταν αρκετά κακό στο πρώτο μέρος με ελάχιστες φάσεις, μια τελική στην εστία από πλευράς Αστέρα και μια διαμαρτυρία για χέρι του Τασουλή από πλευράς Παναθηναϊκού. Από την άλλη ήταν εξαιρετικό στο δεύτερο. Με την κάθε ομάδα να έχει από ένα τέταρτο. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από το 46' έως το 60' όταν πέτυχε δύο γκολ και είχε μια εξαιρετική φάση με τον Μολό ενώ ο Ράσταβατς από το 75' και μετά με τις αλλαγές που έκανε έβαλε ως σέντερ φορ τον Ιγκλέσιας έπαιξε με 4-2-4 και βρήκε αρχικά το γκολ της μείωσης του σκορ με τον Φερνάντες και εν συνεχεία το 2-2 με τον Νίκο Παπαδόπουλο στο 97'.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Όλα όσα είδαμε στην αναμέτρηση της Τρίπολης και είναι άξια αναφοράς έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα και απείλησε αλλά εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία στο ματς.

Στο 56' ο Μολό βρέθηκε κοντά στο γκολ, έκανε το σουτ και ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε σωτήρια και κράτησε το μηδέν. Εν συνεχεία στο 58' ο Χουάνκαρ βρέθηκε στα δεξιά, έκανε μια ωραία ενέργεια και σέντρα με τον Μακέντα στο ύψος του πέναλτι να παίρνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ.

Με τη σέντρα ο Παναθηναϊκός πήρε τη μπάλα στα πόδια του βγήκε από τα αριστερά στην επίθεση με τον Χουάνκαρ να δίνει παράλληλα τη μπάλα προς τον Ιταλό φορ ο οποίος μπήκε από τα αριστερά και έκανε το πλασέ κάτω από τα πόδια του Παπαδόπουλου για το 0-2.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Ράσταβατς με την ομάδα του να είναι πίσω στο σκορ με 2-0 έκανε μαζεμένες τέσσερις αλλαγές, άλλαξε τα πλάνα του, έπαιξε φουλ επίθεση και χρησιμοποίησε τον Ιγκλέσιας ως σέντερ φορ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από το 76' και μετά να κάνει επτά τελικές βάζοντας πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Την ίδια ώρα οι πράσινοι είχαν κλειστεί στην εστία τους, δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα στα πόδια τους με αποτέλεσμα ο Αστέρας να μειώνει αρχικά στο 83' με τον Φερνάντεθ σε 1-2.

Οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους με τη μείωση του σκορ και άρχισαν να πιέζουν και άλλο πιστεύοντας ότι μπορούν να φτάσουν στην ισοφάριση. Οι πράσινοι από την πλευρά τους εντελώς λανθασμένα, πότε ο Σένκεφελντ, πότε ο Μολό παραχωρούσαν φάουλ χωρίς λόγο σε καλά σημεία για γέμισμα.

Και στις δύο περιπτώσεις ανέβηκε στην επίθεση ο Παπαδόπουλος και στη δεύτερη εξ αυτών στο 97' ο γκολκίπερ του Αστέρα σκόραρε σε φάση διαρκείας και ισοφάρισε για την ομάδα του.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.


ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ