STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - ΟΦΗ 1-0: Ο Ριέρα καθάρισε τους Κρητικούς και έκανε ποδαρικό για τους Αρκάδες

Ο Ριέρα πανηγυρίζει γκολ του στο Αστέρας - ΟΦΗ
Ο Ριέρα πανηγυρίζει γκολ του στο Αστέρας - ΟΦΗ EUROKINISSI

Ο Αστέρας έκανε σεφτέ στο 2022 επικρατώντας 1-0 του ΟΦΗ για την 16η αγωνιστική της Super League Interwetten χάρη σε γκολ του Άντριαν Ριέρα στο 38ο λεπτό.

Ο Αστέρας έκανε... ποδαρικό στις νίκες για το 2022 στο παιχνίδι απέναντι στον ΟΦΗ στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 των Κρητικών με τον Άντριαν Ριέρα να πετυχαίνει στο 38ο λεπτό το νικητήριο γκολ.

Έτσι, ο Αστέρας έμεινε στην 8η θέση, αλλά έφτασε τους 20 πόντους και είναι στο -2 από τον ΟΦΗ που βρίσκεται στην έκτη θέση. Οι Κρητικοί ξανά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τους Αρκάδες μακριά από το Ηράκλειο.

Ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και βρήκε το γκολ λίγο πριν να επιστρέψει στα αποδυτήρια. Ο ΟΦΗ ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο μέρος είχε δοκάρι, αλλά δεν βρήκε απάντηση, με τους Αρκάδες να διαχειρίζονται το προβάδισμα και στο φινάλε να έχουν επίσης δοκάρι.

Πιο επικίνδυνος ο Αστέρας που βρήκε γκολ με τον Ριέρα

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού οι δύο ομάδες έδειξαν όρεξη να παίξουν ποδόσφαιρο. Η πρώτη στιγμή ανήκε στον Αστέρα με μία κεφαλιά του Μπαράλες στο 2ο λεπτό. Όσο κυλούσαν τα λεπτά διαμορφωνόταν μία εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Αρκάδες προσπαθούσαν με γεμίσματα να δημιουργήσουν κινδύνους, ενώ ο ΟΦΗ να παίξει στην κόντρα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Στο 23ο λεπτό ο Κανελλόπουλος έβγαλε ωραία σέντρα, ο Σίτο πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βάτερμαν. Τρία λεπτά αργότερα, ο Αστέρας απείλησε ξανά με ένα γέμισμα. Ο Μπαράλες σηκώθηκε και πήρε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι εξ επαφής ο Βάτερμαν απέκρουσε με το γόνατο.

Ο ΟΦΗ έκανε αισθητή την παρουσία του στο 28'. Ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ναμπί που ήρθε από πίσω έκανε το σουτ με την μπάλα να κυλάει άουτ, καθώς δεν έπιασε το σουτ, όπως θα ήθελε. Ο Αστέρας ήταν πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους. Στο 38' σε ένα από τα γεμίσματά του βρήκε και το γκολ.

Αφού ο Λάμπρου έχασε την κατοχή, οι Αρκάδες έφυγαν στην κόντρα, από τα δεξιά ο Καρμόνα έκανε τη σέντρα και με πλασέ ο Ριέρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να αντιδράσει, ο Αστέρας έλεγξε τον ρυθμό και πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Προσπάθησε ο ΟΦΗ, όμως δεν βρήκε απάντηση

Στο δεύτερο μέρος ο Ράσταβατς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σόνι και ο Νιόπλιας τον Τσιλιανίδη. Ο Σόνι έκανε αισθητή την παρουσία του από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο 47' κατέβασε ωραία την μπάλα με το στήθος στην περιοχή, έκανε το σουτ κλεισμένος, πέρασε άουτ η μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα, πέρασε δύο παίκτες του ΟΦΗ, συνέκλινε, έκανε το σουτ και μπλόκαρε ο Βάτερμαν.

Στη συνέχεια ο ΟΦΗ προσπάθησε να κάνει λίγο πιο αισθητή την παρουσία του. Κρατούσε την μπάλα στα πόδια του και κυκλοφορούσε, με τον Φαν Ντάινεν να περνάει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αστέρας είχε οπισθοχωρήσει και στο 62' ο ΟΦΗ έχασε ευκαιρία. Ο Λάμπρου προσπάθησε από τα δεξιά να γίνει απειλητικός, ντρίμπλαρε, κράτησε την μπάλα, έστω και αν βρέθηκε στο έδαφος, έκανε το σουτ, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Νιόπλιας πέρασε τους Γρίβα και Νέιρα ψάχνοντας το γκολ, ενώ ο Ρασταβατς τον Κρεσπί και τον Τιλίκα θέλοντας περισσότερη ενέργεια, την οποία είχε χάσει η ομάδα του. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο ρυθμός έπεφτε με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να βρει απάντηση.

Ο Αστέρας διαχειριζόταν το προβάδισμα που είχε αποκτήσει απο το πρώτο μέρος και μάλιστα λίγο πριν από το φινάλε είχε και ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ. Στο 90+4' ο Άλβαρεθ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι του Βάτερμαν. Ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, με τους Αρκάδες να πανηγυρίζουν το τρίποντο.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΟΦΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ