STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - Ιωνικός 2-3: Καθάρισε από νωρίς την παραμονή

Οι παίκτες του Ιωνικού πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον Αστέρα για την Super League | 9 Απριλίου 2022
Οι παίκτες του Ιωνικού πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον Αστέρα για την Super League | 9 Απριλίου 2022 EUROKINISSI SPORTS

Ο Ιωνικός πανηγύρισε μία μεγάλη ανατροπή στην Τρίπολη και συνάμα μία σπουδαία νίκη επί του Αστέρα (3-2) που τον φέρνει αγκαλιά με την μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής του από την 3η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten.

Η Τρίπολη είναι αναντίρρητα η τυχερή και αγαπημένη πόλη του Ιωνικού τη φετινή σεζόν! Μετά από την επικράτησή του με σκορ 3-2 επί του Αστέρα στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" στο ματς του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού πανηγύρισε το τρίποντο με το ίδιο ακριβώς σκορ σε αυτό το γήπεδο για την 3η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten και σχεδόν εξασφάλισε την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Ο σαββατιάτικος αγώνας (9/4) είχε λίγες φάσεις παρόλα αυτά χόρτασε το φίλαθλο κοινό με πολλά γκολ. Το πρώτο μέρος βρήκε τον Αστέρα να κάνει την τέλεια εκκίνηση με γκολ στο 5' (Ριέρα) αλλά τον Ιωνικό να αντιδράει υποδειγματικά μετά το 20' και με μία άψογη εκτέλεση κόρνερ και εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ να βάζει τις βάσεις για την ανατροπή πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, με σκόρερ τους Τσιγκρίνσκι και Μάντζη.

Στο 51ο λεπτό, ο Μάντζης χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ κάνοντας το 3-1 και η διαφορά των δύο γκολ έγειρε ουσιαστικά την πλάστιγγα υπέρ των Νικαιωτών, που εφαρμόζοντας ένα σεμιναριακό αμυντικό πλάνο επέτρεψαν ελάχιστες φάσεις στον Αστέρα και έφυγαν με μία σπουδαία νίκη με 3-2 που τους φέρνει μία ανάσα από το να γραπώσουν το εισιτήριο της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

Η αρχή δεν ήταν το ήμισυ του παντός στην Τρίπολη

Ο Αστέρας μπήκε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στην αναμέτρηση και αυτό αποτυπώθηκε με τον πλεον ανάγλυφο τρόπο και στο χορτάρι. Μόλις στο 4' ο Μπενίτο έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά ενώ στο 5' ο Βαλιέντε έγινε κάτοχος της μπάλας (από λάθος του Ρομαό) και σέρβιρε στον Ριέρα, που μπήκε στη μεγάλη περιοχή και άνοιξε το σκορ με υπέροχο διαγώνιο δεξί πλασέ, φτάνοντας τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα (1-0).

Μέχρι το 15ο λεπτό το ματς κυλούσε όπως θα ήθελε ο Ράσταβατς, όμως σταδιακά τα ηνία άρχισαν να τα κρατούν οι Νικαιώτες. Μπορεί να αδυνατούσαν να βγάλουν καθαρές ευκαιρίες, όμως κατάφεραν να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Αυτό έγινε στο 29' μέσα από στατική φάση, στην πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι.

Ο -αρκετά δραστήριος μέχρι εκείνη τη στιγμή- Άοσμαν εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Μύγας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με τον Τσιγκρίνσκι να ακολουθεί τρέιλερ στο δεύτερο δοκάρι και να εκτελεί με καρφωτή κεφαλιά τον Τσιφτσή για το 1-1. Ο έμπειρος Ουκρανός στόπερ πανηγύρισε έτσι το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ιωνικού και το πρώτο του συνολικά στο πρωτάθλημα μετά από 636 ημέρες.

Οι Αρκάδες απείλησαν από την πλευρά τους στο 35' με την κεφαλιά του Μπενίτο που έφυγε άουτ, για να έρθει το 41ο λεπτό και να ολοκληρωθεί η ανατροπή μέσα από στατική φάση και πάλι. Ο Άοσμαν εκτέλεσε αυτή τη φορά φάουλ από το χώρο της σέντρας, με τον Σάντσες να πιάνει την κεφαλιά-πάσα για τον Μάντζη και τον δεύτερο να γράφει το 2-1 με προβολή και να στέλνει την ομάδα του Δημήτρη Σπανού προηγούμενη στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Ουσιαστικά, ο Ιωνικός επιβραβεύτηκε για την εξαιρετική αποτελεσματικότητά του στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να έχουν αμφότερες από 3 τελικές προσπάθειες (0,37-0,38 τα xgoals) αλλά τον Αστέρα να βρίσκει ένα γκολ στη μοναδική τελική του και τους Νικαιώτες να έχουν "2 στα 2" με όπλο τις στημένες φάσεις.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές (Κρέσπι και Μουνάφο για τον Αστέρα, Τουράμ για τον Ιωνικό) ωστόσο η ομάδα που συνέχισε να υπηρετεί πιστά το πλάνο της, με έντονη πίεση στον αντίπαλο και συμπαγή αμυντική γραμμή, ήταν ο Ιωνικός, για να βρει έτσι και τρίτο γκολ.

Ο Μάντζης σφράγισε ένα τρίποντο-μισή παραμονή

Στο 52ο λεπτό ο Μύγας πίεσε και έκλεψε, ο Τουράμ έβγαλε κάθετη πάσα και ο Μάντζης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, για να νικήσει με δυνατό σουτ τον Τσιφτσή και να γράψει το 3-1 με το 7ο γκολ του στην Super League Interwetten.

Το γκολ αυτό υποχρέωσε τον Ράσταβατς να κάνει άλλες δύο αλλαγές (Μπαράλες και Σίτο τα νέα πρόσωπα) πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα, όμως η εικόνα του ματς δεν άλλαζε, με τον Αστέρα να μοιάζει νευρικός και παγιδευμένος και να προσπαθεί ανορθόδοξα να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ, αλείφοντας έτσι βούτυρο στο ψωμί των φιλοξενουμένων που ήταν άριστα οργανωμένοι και έκοβαν τα πάντα είτε μέσα είτε έξω από την περιοχή τους.

Η πρώτη επικίνδυνη φάση από πλευράς Αστέρα, μετά το γκολ του Μάντζη ήρθε στο 77', με την σκαστή κοντινή κεφαλιά του Τιλίκα από τη σέντρα του Σίτο να περνάει άουτ, με τους γηπεδούχους να εντείνουν την πίεσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο και να φτάνουν στο γκολ στο 87'.

Ο Γκαρσία έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μουνάφο έπιασε το σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, για να νικήσει τον Χουτεσιώτη μειώνοντας σε 3-2 και να βάλει φωτιά στα εναπομείναντα λεπτά. Φωτιά που όμως έσβησε πολύ γρήγορα, με τους Νικαιώτες να μην πανικοβάλλονται αλλά να διατηρούν την ψυχραιμία τους στο φινάλε και να κρατούν το χρυσό 3-2 που τους φέρνει έναν βαθμό μακριά από τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής τους στα μεγάλα σαλόνια και τη νέα σεζόν.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία των playouts

  1. ΟΦΗ 40
  2. Αστέρας 39
  3. Βόλος 34
  4. Ιωνικός 33
  5. Παναιτωλικός 32
  6. Ατρόμητος 27
  7. Λαμία 21
  8. Απόλλων Σμύρνης 19
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ