STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - Ιωνικός 2-3: Άλωσε την Τρίπολη με τριάρα ανατροπής

Ο Άοσμαν πανηγυρίζει το γκολ για τον Ιωνικό στο ματς με τον Αστέρα | 13 Φεβρουαρίου 2022
Ο Άοσμαν πανηγυρίζει το γκολ για τον Ιωνικό στο ματς με τον Αστέρα | 13 Φεβρουαρίου 2022 EUROKINISSI

Ο Ιωνικός βρέθηκε να χάνει μέχρι το 63' αλλά με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά έφτασε στην ανατροπή επί του Αστέρα και εν τέλει στη νίκη με 3-2 και πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο αναφορικά με την παραμονή του στην κατηγορία.

Με τους Άοσμαν και Λένις να φέρνουν τα πάνω κάτω μέσα σε τέσσερα λεπτά ο Ιωνικός έκανε την ανατροπή επί του Αστέρα και πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο παραμονής στην Τρίπολη επικρατώντας με 3-2 των Αρκάδων.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πίσω στο σκορ έως το 63' της αναμέτρησης αλλά σε εκείνο το σημείο υπήρξε πέναλτι και κόκκινη για τους Αρκάδες με αποτέλεσμα οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα τους να πετύχουν δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά και να φτάσουν στο 2-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Αστέρας έψαξε με κάθε τρόπο την ισοφάριση, βγήκε όλος στην επίθεση, με αποτέλεσμα να δεχτεί και τρίτο γκολ στην αντεπίθεση και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελευταίο λεπτό του αγώνα στο τελικό 3-2.

Με αυτή τη νίκη ο Ιωνικός πήγε στους 21 βαθμούς, προσπέρασε τη Λαμία, ενώ ο Αστέρας έμεινε στους 32 βαθμούς και έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει και άλλο από Παναθηναϊκό, Άρη και ΟΦΗ.

Ο Άοσμαν τον οδήγησε στην ανατροπή

Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους και MVP ήταν ο Άοσμαν. Ο Σύριος ποδοσφαιριστής ήταν αυτός που στο 63' έβγαλε τον Λένις σε θέση τετ α τετ με τον επιθετικό της ομάδας του Ιωνικού να κερδίζει το πέναλτι, δόθηκε μέσω VAR και την Κόκκινη στον Καστάνιος. Ο Άοσμαν ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για να φέρει το ματς στα ίσια και να διαμορφώσει το 1-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο μέσος του Ιωνικού είδε την κίνηση του Λένις στον χώρο, του έκανε μια υπέροχη πάσα και τον έβγαλε τετ α α τετ με τον Τσιφτσή και πάλι. Αυτή τη φορά ο επιθετικός των φιλοξενούμενων πέρασε τον Τσιφτσή και πλάσαρε εύστοχα για να γράψει το 2-1 υπέρ της ομάδας της Νίκαιας και την οδήγησε στην ανατροπή.

Οι Αρκάδες φάνηκαν να μην μπορούν να διαχειριστούν πως έπαιζαν με παίκτη λιγότερο και έδειχναν να τα έχουν χαμένα αναφορικά με το πως θα ανταπεξέλθουν σε αυτό το αριθμητικό μειονέκτημα το οποίο εκμεταλλεύτηκε απόλυτα ο Ιωνικός.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Τα έπαιξε όλα για όλα αλλά δεν του βγήκε

Μετά το 80' και με τον Αστέρα να είναι πίσω στο σκορ ο Ράσταβατς τα έπαιξε όλα για όλα, έκανε τρεις αλλαγές, άλλαξε και το σχηματισμό της ομάδας του και ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν φουλ επίθεση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όμως να αφήσουν πολλούς κενούς χώρους στα μετόπισθεν και η μία φάση να διαδέχεται την άλλη. Αν οι Αρκάδες είχαν την τύχη με το μέρος τους θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν με τον Κρεσπί αλλά η μπάλα τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη και το 1-2 υπέρ του Ιωνικού παρέμεινε.

Στα λεπτά των καθυστερήσεων οι Αρκάδες κέρδισαν διαδοχικά φάουλ με τον Τσιφτσή να ανεβαίνει στην επίθεση στην προσπάθεια να βοηθήσει και αυτός αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλιστα σε μια αντίστοιχη φάση ο Ιωνικός βγήκε στην αντεπίθεση με πάσα προς τον Μάναλη που είχε περάσει ως αλλαγή, και έκανε το 3-1 για την ομάδα της Νίκαιας που "κλείδωσε" το τρίποντο.

Στην επόμενη επίθεση ο Κρεσπί το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μειώσει σε 2-3 καθώς έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Μόνο το γκολ άξιζε στο πρώτο μέρος

Σε αντίθεση με όσα είχε να προσφέρει το δεύτερο μέρος στο πρώτο 45λεπτο το μόνο που άξιζε ήταν το γκολ του Καπίγια με το οποίο ο Αστέρας άνοιξε το σκορ αρκετά νωρίς στην αναμέτρηση.

Ο Σίτο ήταν αυτός που έκανε την ενέργεια, γύρισε τη μπάλα, ο Ριέρα έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι με τον Καπίγια να κάνει την προβολή και να πετυχαίνει το πρώτο φετινό του τέρμα.

Οι Αρκάδες ήταν αυτοί που είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος αλλά δεν μπόρεσαν να την αξιοποιήσουν και μετά το 30' ήταν σαν να σταμάτησαν να παίζουν.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ