STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - Απόλλων Σμύρνης 2-2: Φινάλε με γκολ αλλά χωρίς νίκη για Αρκάδες και ελαφρά ταξιαρχία

Στιγμιότυπο από αναμέτρηση του Αστέρα με τον Απόλλωνα για την Super League | 15 Μαΐου 2022
Στιγμιότυπο από αναμέτρηση του Αστέρα με τον Απόλλωνα για την Super League | 15 Μαΐου 2022 EUROKINISSI

Ο Αστέρας προηγήθηκε δύο φορές με τους Μπαράλες και Ιγκλέσιας όμως ο Απόλλωνας απάντησε ισάριθμες με τους Τσιλούλη και Ντάουντα, για να αναδειχτούν ισόπαλες με 2-2 οι δύο ομάδες στο τελευταίο παιχνίδι τους μέσα στη σεζόν.

Σε ένα ματς που απουσίαζε η βαθμολογική σκοπιμότητα, από τη στιγμή που ο Αστέρας δεν είχε τη δυνατότητα να κυνηγήσει την πρώτη θέση στα playouts και ο Απόλλωνας είχε αποχαιρετήσει την κατηγορία, οι δύο ομάδες έπαιξαν ελεύθερα ειδικά στο δεύτερο μέρος και το τελευταίο σφύριγμα τους βρήκε να μοιράζονται τις εντυπώσεις μένοντας στο 2-2, στο πλαίσιο της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής για τα playouts της Super League Interwetten.

Ο Αστέρας προηγήθηκε δύο φορές, με τον Μπαράλες στο 49' (κεφαλιά) και τον Ιγκλέσιας στο 73' (σουτ), με τον Απόλλωνα να απαντάει με τη σειρά του με τους Τσιλούλη στο 69' (σουτ) και Ντάουντα στο 90+1' (κεφαλιά), σε ένα ματς που βρήκε στο φινάλε τους γηπεδούχους να έχουν 10 τελικές προσπάθειες (4 εντός εστίας) και τους φιλοξενούμενους 12 (5 εντός εστίας).

Σε χαμηλό τέμπο το πρώτο μέρος

Χωρίς μεγάλες φάσεις κύλησε το πρώτο μέρος στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή πολλές φορές και τους δύο γκολκίπερ να μην αισθάνονται ιδιαίτερη πίεση.

Ο Απόλλωνας μπήκε πιο δυνατά και στα πρώτα 12 λεπτά είχε δύο καλές στιγμές με τους Ντάουντα (το σουτ του έφυγε ελάχιστα άουτ στο 3') και Φατιόν (η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι σε σουτ του στο 12') ενώ από την πλευρά του ο Αστέρα απείλησε πρώτη φορά στο 17' με το σουτ του Κανελλόπουλου που δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Κότσαρη.

Μετά το 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες έδειχναν να αρκούνται στο 0-0, με μοναδική καλή στιγμή μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια να είναι ένα επικίνδυνο σουτ του Σλίβκα που υποχρέωσε τον Παπαδόπουλο να διώξει σε κόρνερ με γροθιές.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Σε αντίθεση πάντως με το πρώτο 45λεπτο που ήταν άκρως υποτονικό και αναιμικό, το δεύτερο βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν μεγαλύτερη διάθεση και όρεξη για να δημιουργήσουν, με συνέπεια να σημειωθούν τέσσερα γκολ σε αυτό το διάστημα, δύο για κάθε ομάδα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τους Αρκάδες να πιέζουν και να ξεκλειδώνουν την άμυνα του Απόλλωνα στο 49', με τον Άλβαρες να βγάζει καλοζυγισμένη σέντρα από τα αριστερά και τον Μπαράλες να χρίζεται σκόρερ με κεφαλιά.

Μετά το 60' οι φιλοξενούμενοι ήταν πάντως εκείνοι που ανέλαβαν πρωτοβουλία και μετά από δύο καλές στιγμές που έφτιαξαν στα αντίπαλα καρέ, βρήκαν το γκολ που δικαιούνταν, με υπέροχο βολ πλανέ του Τσιλούλη στο 69', μετά από γύρισμα από τα δεξιά.

Δεν μπόρεσαν ωστόσο οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ να χαρούν για πολύ την ισοφάριση, αφού εκείνοι του Μίλαν Ράσταβατς ανέβασαν και πάλι στροφές, μετέφεραν το παιχνίδι στα αντίπαλα καρέ και έκαναν το 2-1 στο 74', με το δυνατό σουτ του Ιγκλέσιας από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Κότσαρη.

Το γκολ αυτό έδειχνε πως θα χάριζε το τρίποντο στους Αρκάδες αφού στη συνέχεια είχαν τον έλεγχο, όμως ο Απόλλωνας έκανε την ύστατη προσπάθεια για την ισοφάριση, στο τελευταίο του παιχνίδι πριν το οριστικό αντίο στη μεγάλη κατηγορία, για να την βρει μέσα από στημένη φάση.

Συγκεκριμένα από εκτέλεση κόρνερ, με τον Ντάουντα να παίρνει την κεφαλιά και να νικάει τον Παπαδόπουλο, για να γράψει το 2-2 στο 91ο λεπτό που σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία των playouts

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ