STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ασταμάτητος ο Αστέρας, 3-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Αστέρας Τρίπολης, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Καλτσά (δύο γκολ, μία ασίστ), επικράτησε 3-1 του Απόλλωνα Σμύρνης, έφτασε τις πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα και παραμένει σε τροχιά πεντάδας!

Η αναμέτρηση μεταξύ του Απόλλωνα Σμύρνης και του Αστέρα ήταν κρίσιμη, αφού οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" ήθελε τους τρεις βαθμούς προκειμένου να παραμείνει ζωντανός στην μάχη της παραμονής, ενώ οι Αρκάδες ήθελαν να διατηρηθούν σε τροχιά πεντάδας.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, παρότι δέχθηκε γκολ ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Καλτσά που σημείωσε δύο γκολ και μοίρασε μία ασίστ. Απ' την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι παρότι ισοφάρισαν σε 1-1 στο 51' με τον Χρήστο Αλμπάνη, "πλήρωσαν" σε ακόμα μία αγωνιστική τα λάθη στην άμυνα, παραμένοντας χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Ζόραν Βούλιτς προχώρησε σε δύο αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Κοντοές επέστρεψε στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του τιμωρημένου Γιώργου Ντάσιου, με τον Τάσο Παπάζογλου να μετακινείται στη μεσαία γραμμή στο πλευρό του Φερνάντο Χουάρες και τον Τζόναθαν Μπιτζιμίν που εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής λόγω τιμωρίας να αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας, έχοντας για παρτενέρ τον Μιχάλη Κύργια.

Ασταμάτητος ο Αστέρας, 3-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης

Στον αντίποδα, ο Σάββας Παντελίδης έμεινε πιστός στο δόγμα "ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει", παρατάσσοντας την ίδια ενδεκάδα με το νικηφόρο παιχνίδι απέναντι στην Κέρκυρα. Ο Χουάν Μουνάφο, που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, κατάφερε να τεθεί στη διάθεση του έμπειρου τεχνικού.

Ασταμάτητος ο Αστέρας, 3-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης

Διαβόλου... Καλτσάς

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας"

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Σταύρος Σίπκας (Σάμου)

4ος: Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνίας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές (75' Μάατσι), Κύργιας, Μπιτζιμίν, Κούρος, Παπάζογλου, Χουάρες (81' Κιταμπαλά), Αλμπάνης, Ανιέτε, Κονέ, Ελμπάζ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς (87' Σελίν), Τόνσο, Τσιλιανίδης (58' Ισνάλντο), Μανιάς (77' Τσουκαλάς).

Γκολ: 51' Αλμπάνης / 21' Καλτσάς, 70' Μανιάς

Κάρτες: 67' Παπάζογλου, 86' Κονέ / 54' Ιγκλέσιας, 79' Καλτσάς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλει να επιβάλλει το ρυθμό του στην αναμέτρηση. Παρ' όλα αυτά, η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν για τον Απόλλωνα. Στο 8ο λεπτό, ο Κονέ δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, ο Γιώργος Αθανασιάδης απέκρουσε ασταθώς, ο Ανιέτε πήρε το... ριμπάουντ, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ' το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ των Αρκάδων. H ευκαιρία έδωσε ψυχολογία στην "Ελαφρά Ταξιαρχία", η οποία ανέβηκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πετύχει το γκολ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Μετά το 15', ο Αστέρας ανέβασε ρυθμούς και έψαξε το γκολ, το οποίο εν τέλει βρήκε στο 21ο λεπτό στην πρώτη πραγματικά σημαντική ευκαιρία του στο παιχνίδι. Ο Μάρτιν Τόνσο εκτέλεσε το φάουλ, ο Ματίας Ιγκλέσιας πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στον Νίκο Καλτσά κι αυτός με σουτ στην κίνηση να νικάει τον Τσόβιτς για το 1-0. Οι παίκτες του Ζόραν Βούλιτς προσπάθησαν να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία του εις βάρος τους γκολ, αλλά αδυνατούσαν να βρουν χώρους προς την αντίπαλη εστία.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αντίθετα, ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε τα κενά κι έφτασε κοντά στο 2-0 στο 33', αλλά η κεφαλιά του Γιαννούλη από πλεονεκτική θέση, ύστερα από σέντρα του Μανιά, πέρασε πολλά μέτρα άουτ. Ο Απόλλων προσπάθησε να βρει το γκολ, κυρίως μέσω στημένων φάσεων, αλλά χωρίς αντίκρισμα, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει εξαιρετικά τους χώρους και δεν άφηναν περιθώρια αισιοδοξίας. Αποτέλεσμα, πέρα από μία καλή στιγμή στο 40' με τον Ελμπάζ, να μην δημιουργήσει προβλήματα στον Αθανασιάδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλων μπήκε με σκοπό να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ και τα κατάφερε στο 51ο λεπτό με τον Αλμπάνη. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έφτασε με ευκολία έξω απ' την μεγάλη περιοχή, έκανε το συρτό σουτ απ' το ύψος του ημικυκλίου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 1-1. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να κάνουν την μεγάλη ανατροπή, αλλά οι πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών, έριξαν αισθητά το ρυθμό του αγώνα. Στο 58' ο Σάββας Παντελίδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ισνάλντο προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του.

Η έμπνευση βγήκε στον έμπειρο τεχνικό, αφού από δική του υπέροχη πάσα στον Καλτσά ξεκινάει το δεύτερο γκολ της ομάδας του, με τον δεύτερο να βρίσκει όμορφα τον Μανιά κι αυτός να νικάει τον Τσόβιτς για το 2-1. Ο Απόλλων προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δέκα λεπτά αργότερα, ο Καλτσάς, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του, διαμόρφωσε το 3-1, χαρίζοντας μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του, την πέμπτη σερί στο πρωτάθλημα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το δεύτερο γκολ του Αστέρα ήρθε σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, όπου δεν υπήρχαν αξιόλογες φάσεις μπροστά απ' τις δύο εστίες. Η συγκεκριμένη εξέλιξη βοήθησε τον Αστέρα να διαχειριστεί εξαιρετικά το ματς, να φτάσει και σε τρίτο γκολ, παίρνοντας ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Δημήτριος Καραντώνης πραγματοποίησε μία καλή διαιτησία. Ο ρέφερι του συνδέσμου Ημαθίας ήταν κοντά στις φάσεις, δεν έκανε υπερβολική χρήση των κίτρινων καρτών, ενώ άφηνε το παιχνίδι να συνεχιστεί δίχως περιττές διακοπές. Πραγματικά, πέρασε απαρατήρητος.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Νίκος Καλτσάς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Αστέρα Τρίπολης. Ο 27χρονος χαφ-εξτρέμ σημείωσε το πρώτο γκολ, ενώ έδωσε την ασίστ στον Μανιά για το δεύτερο, βοηθώντας τα μέγιστα προκειμένου οι Αρκάδες να φύγουν με το "τρίποντο" απ' τη Ριζούπολη.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χρήστος Αλμπάνης συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός, παρά τη μέτρια πορεία της ομάδας του, έχει καταφέρει να διακριθεί, παρουσιάζοντας εξαιρετική εικόνα στο γήπεδο. Στον αγώνα με τον Αστέρα, πέρα απ' το γκολ, ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα, αποδεικνύοντας πως αποτελεί βαρόμετρο για την "Ελαφρά Ταξιαρχία".

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η άμυνα ήταν σε ακόμα μία αναμέτρηση η "αχίλλειος πτέρνα" του Απόλλωνα Σμύρνης. Οι παίκτες του Ζόραν Βούλιτς είχαν κακές αντιδράσεις στις φάσεις των γκολ του Αστέρα, με αποτέλεσμα να δεχθούν δύο φτηνά γκολ (το πρώτο και το τρίτο).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ