ΑΡΣΕΝΑΛ

Αρτέτα: "Είμαστε για 10 μήνες δίπλα στην Σίτι, που είναι πιθανώς η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της Premier"

Αρτέτα: "Είμαστε για 10 μήνες δίπλα στην Σίτι, που είναι πιθανώς η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της Premier"
@2023 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Η ήττα από την Μπράιτον πλήγωσε την Άρσεναλ όμως δεν ήταν αρκετή για να την "σκοτώσει", με τον Μικέλ Αρτέτα να ξεκαθαρίζει πως θέλει από την ομάδα του να είναι ανταγωνιστική μέχρι το φινάλε της σεζόν όπως κάνει εδώ και 10 μήνες.

Η Άρσεναλ ήταν η ομάδα που στο μεγαλύτερο διάστημα της φετινής σεζόν βρισκόταν στην κορυφή όμως φαίνεται πως δεν είναι γραπτό να επιστρέψει στην κορυφή μετά από 19 χρόνια απουσίας.

Αιτία το εκπληκτικό ντεμαράζ της Μάντσεστερ Σίτι που μετράει 11 διαδοχικές νίκες στην Premier League, με τους Λονδρέζους να γνωρίζουν μάλιστα εντός έδρας ήττα με 3-0 από την Μπράιτον την περασμένη εβδομάδα και ουσιαστικά να περιμένουν ένα θαύμα για να κόψουν πρώτοι το νήμα.

Και αυτό γιατί βρίσκονται πλέον στο -4 και με ματς περισσότερο έναντι των πολιτών, με τον Μικέλ Αρτέτα να μην απογοητεύεται ωστόσο και να στέλνει μήνυμα συσπείρωσης στην ομάδα του ενόψει των δύο τελευταίων της αγώνων στο πρωτάθλημα.

"Η ήττα από την Μπράιτον ήταν δύσκολη για να την καταπιείς, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε στα τελευταία 25 λεπτά του ματς. Έπρεπε να εκμεταλλευτούμε τις αρκετές καλές στιγμές που είχαμε.

Τις επόμενες ημέρες συζητήσαμε για τα δύο τελευταία παιχνίδια, για τις πιθανότητες που έχουμε και για το τι μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε στο ίδιο επίπεδο με αυτό των 10 τελευταίων μηνών", τόνισε ο Ισπανός, για να προσθέσει με νόημα:

"Μπορούμε ακόμα να γίνουμε πρωταθλητές, απέναντι ίσως στην καλύτερη ομάδα στην ιστορία της Premier League. Έχουν περάσει 10 μήνες και είμαστε ακόμα εκεί, με δύο ματς να απομένουν.

Δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε. Η Σίτι έχει τη δυνατότητα να φτάσει στους 105 με 110 βαθμούς και ο λόγος που δεν το κάνει είναι το επίπεδο του πρωταθλήματος. Είμαστε δίπλα τους για 10 μήνες".

Όσον αφορά στο επόμενο εμπόδιο που έχει μπροστά της η Άρσεναλ, που είναι η Νότιγχαμ στο "Σίτι Γκράουντ" (αν δεν νικήσει, το πρωτάθλημα θα πάει αυτόματα στην Σίτι), ο Αρτέτα μίλησε με καλό λόγια για τους ρεντς που μάχονται για την παραμονή:

"Είναι καλό που η Νότιγχαμ στηρίζει τον Στιβ Κούπερ. Έκαναν τόσες πολλές αλλαγές και είμαι σίγουρος ότι δυσκολεύτηκε με τον μεγάλο αριθμό μεταγραφών που έγιναν.

Ο σύλλογος ήταν υπομονετικός, ειδικά με τον τρόπο που κινήθηκαν πέρυσι και με αυτά που έκαναν στο πρωτάθλημα. Διατηρώντας την πίστη και την ενότητα, πρέπει να του δοθούν τα εύσημα για όσα έχει κάνει στην ομάδα".

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ