PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Τσέλσι 0-2: Καθάρισαν στο πρώτο ημίχρονο οι "μπλε" με Λουκάκου σκόρερ

Ο Λουκάκου πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Άρσεναλ
Ο Λουκάκου πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Άρσεναλ © 2021 IAN WALTON / AP IMAGES

Η Τσέλσι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο πρώτο λονδρέζικο ντέρμπι της Premier League, καθώς νίκησε την Άρσεναλ με 2-0 στο Εμιρέιτς, χάρη στα γκολ των Λουκάκου στο 15' και Ρις Τζέιμς στο 35'.

Η Άρσεναλ φιλοξένησε την Τσέλσι στο Εμιρέιτς, στο πρώτο λονδρέζικο ντέρμπι της χρονιάς, για τη δεύτερη αγωνιστική της Premier League, με τους "μπλε" να επικρατούν με 2-0, χάρη στα γκολ των Λουκάκου στο 15' και Ρις Τζέιμς στο 35'.

Η Τσέλσι έκανε το "δύο στα δύο" στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τις Λίβερπουλ, Μπράιτον και Τότεναμ. Αντίθετα η Άρσεναλ παραμένει χωρίς βαθμό και χωρίς γκολ, καθώς στην πρεμιέρα γνώρισε την ήττα από την Μπρέντφορντ εκτός με 2-0.

Το ματς

Στην πρώτη της τελική στο ματς, η Τσέλσι βρήκε το γκολ με τον Λουκάκου στο 15ο λεπτό. Ο Κόβατσιτς με καταπληκτική μπαλιά τροφοδότησε τον Τζέιμς από τα δεξιά, αυτός έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Λουκάκου από κοντά έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ, στο πρώτο ματς της επιστροφής του στην Premier League.

Οι παίκτες της Άρσεναλ πήραν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιες ευκαιρίες προς την εστία του Μεντί, δίχως αποτέλεσμα. Αντίθετα οι παίκτες του Τόμας Τούχελ πέτυχαν και δεύτερο γκολ, με τον Ρις Τζέιμς στο 35'.

Έπειτα από εξαιρετική ανάπτυξη των "μπλε" από τα αριστερά, ο Αλόνσο έκανε το γύρισμα στον Λουκάκου εκτός περιοχής. Ο Βέλγος φορ άφησε έξυπνα την μπάλα στον Μάουντ, εκείνος με τη σειρά είδε την κίνηση του Τζέιμς, ο οποίος ήταν αφύλακτος στο δεξί άκρο της περιοχής.

Ο Τζέιμς βρέθηκε φάτσα φόρα με τον Λένο και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 2-0 για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Οι παίκτες της Άρσεναλ, φώναξαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Σακά, στο 41ο λεπτό. Ο διαιτητής της συνάντησης, Πολ Τίρνι, συμβουλεύτηκε το VAR και υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Άρσεναλ μπήκε με όρεξη στην προσπάθειά της να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ωστόσο η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Τόμας Τούχελ, τους περιόρισε στο επιθετικό κομμάτι.

Η Άρσεναλ απείλησε πρώτη στο δεύτερο μέρος, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε ο Σακά έξω από την περιοχή, εξουδετερώθηκε με ευκολία από τον Μεντί. Στο 60' ο Χόλντινγκ έπιασε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, έπειτα από κεφαλιά πάσα του Μάρι, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μέντι.

Στο 75' η Τσέλσι έχασε μια τεράστια ευκαιρία, με τον Ρομέλου Λουκάκου να πρωταγωνιστεί και πάλι. Ο Ρις Τζέιμς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο 28χρονος φορ ξεμαρκαρίστηκε και έπιασε την κεφαλιά, με τον Λένο να παραχωρεί κόρνερ, χάρη στη συμβολή του δοκαριού.

Η Τσέλσι ήλεγχε πλήρως το παιχνίδι, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. Τελευταία σημαντική στιγμή για τους "μπλε" το χαμένο τετ-α-τετ του Χάβερτς με τον Λένο, να δείχνει για μια ακόμα φορά τα αντανακλαστικά του και να κρατάει το 2-0.

Άρσεναλ: Λένο, Σοάρες, Χόλντινγκ, Μάρι, Τίρνι (68' Ταβάρες), Λοκονγκά, Τζάκα, Σμιθ-Ρόου, Πέπε, Σάκα (61' Ομπαμεγιάνγκ), Μαρτινέλι (79' Μπαλογκάν)

Τσέλσι: Μεντί, Τζέιμς, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Μάρκος Αλόνσο, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (72' Καντέ), Μάουντ (82' Ζιγιές), Χάβερτς (90' Βέρνερ), Λουκάκου

Τα στιγμιότυπα των αναμετρήσεων της 2ης αγωνιστικής

Λίβερπουλ - Μπέρνλι 2-0

Άστον Βίλα - Νιούκαστλ 2-0

Λιντς - Έβερτον 2-2

Κρίσταλ Πάλας - Μπρέντφορντ 0-0

Μπράιτον - Γουότφορντ 2-0

Σαουθάμπτον - Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ 1-1

Γουλβς - Τότεναμ 0-1

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Premier League

TAGS PREMIER LEAGUE ΤΣΕΛΣΙ ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ