ΑΡΣΕΝΑΛ

Άρσεναλ: Θα χτίσει άγαλμα του Βενγκέρ έξω από το Εμιρέιτς

Ο Αρσέν Βενγκέρ πανηγυρίζει το γκολ της Άρσεναλ
Ο Αρσέν Βενγκέρ πανηγυρίζει το γκολ της Άρσεναλ © 2018 MATT DUNHAM/AP IMAGES

Η Άρσεναλ αποφάσισε να τιμήσει τον Αρσέν Βενγκέρ μετά την επιστροφή του στο Εμιρέιτς ως οπαδός για πρώτη φορά μετά από την απομάκρυνσή του από την ομάδα το 2018, χτίζοντας ένα άγαλμά του έξω από το γήπεδο.

Ο Αρσέν Βενγκέρ πέρασε δύο δεκαετίες στον πάγκο της Άρσεναλ, αποχωρώντας από τον πάγκο των Λονδρέζων το καλοκαίρι του 2018. Η αποχώρηση δεν ήρθε με τον καλύτερο τρόπο (λόγω των αντιδράσεων μερίδας των φιλάθλων), παρότι πρόκειται για τον πιο πετυχημένο προπονητή στην ιστορία του συλλόγου και γι' αυτό ο Αλσατός τεχνικός δεν είδε ποτέ από κοντά αγώνα της Άρσεναλ μετά από την αποχώρησή του από την ομάδα.

Ωστόσο ο Γάλλος πρώην τεχνικός και νυν υπεύθυνος διεθνούς ανάπτυξης του ποδοσφαίρου της FIFA είδε από κοντά τη νίκη των "κανονιέρηδων" επί της Γουέστ Χαμ και ο σύλλογος αποφάσισε να τον τιμήσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, αποφάσισαν να του χτίσουν ένα άγαλμα έξω από το Εμιρέιτς, μετά και την επιστροφή του στο γήπεδο. Μάλιστα τα πλάνα είναι να υλοποιηθεί το έργο όσο δυνατόν πιο σύντομα γίνεται μέσα στο 2023.

Έξω από το γήπεδο της Άρσεναλ υπάρχουν ήδη αγάλματα τον Χέρμπερτ Τσάπμαν, Τόνι Άνταμς, Ντένις Μπέργκαμπ και Τιερί Ανρί. Ο Βενγκέρ "έζησε" τη μετάβαση από το Χάιμπουρι στο Εμιρέιτς (στο οποίο η Άρσεναλ άφησε την ψυχή της εκεί όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν), ενώ η δική του Άρσεναλ του 2004 κατέκτησε αήττητη την Premier League.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ