PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Νόριτς 1-0: Πρώτη νίκη για τους Λονδρέζους στο ντεμπούτο του Τζόλη στην Premier League

Ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε στην Premier League
Ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε στην Premier League © 2021 CLIVE BRUNSKILL / POOL EPA / AP IMAGES

Η Άρσεναλ νίκησε τη Νόριτς με 1-0 στο Εμιρέιτς, με τον Τζόλη να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην Premier League, ξεκινώντας το παιχνίδι ως βασικός. Ο Ομπαμεγιάνγκ ο "χρυσός σκόρερ" των "κανονιέρηδων" στο 66ο λεπτό.

Η Άρσεναλ υποδέχθηκε τη Νόριτς στο Εμιρέιτς για την τέταρτη αγωνιστική της Premier League με τον Τζόλη να επιλέγει να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα τον Χρήστο Τζόλη. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0 χάρη στο τέρμα του Ομπαμεγιάνγκ στο 66ο λεπτό.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το 69ο λεπτό, όταν ο Φάρκε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μίλοτ Ρασίτσα. Ο 19χρονος διεθνής είχε δύο καλές σέντρες (μια μάλιστα με ξεπέταγμα, αποφεύγοντας έναν αντίπαλο).

Η πρώτη σέντρα του πέρασε ανεκμετάλλευτη, ενώ στη δεύτερη τροφοδότησε τον Πούκι στην περιοχή στο 45', ωστόσο η προσπάθεια του Φινλανδού φορ, κόπηκε από την άμυνα των Λονδρέζων.

Το ματς

Οι παίκτες του Αρτέτα μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και πήραν τα ηνία στου παιχνιδιού, δίχως να καταφέρουν να το μετουσιώσουν σε κάποιο γκολ. Μετά το 15ο λεπτό, η Νόριτς μπόρεσε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να προσπαθήσει και αυτή με τη σειρά της να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες.

Καλύτερη στιγμή για τους "gunners" στο 21' ωστόσο ο Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Κρουλ, όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς αρχικά ο Κρουλ και στη συνέχεια ο Μπράντον Γουίλιαμς καθάρισαν τη φάση.

Στο ίδιο μήκος κύματος συνεχίστηκε και το δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να έχουν κατά διαστήματα στην κατοχή τους την μπάλα, αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ στο 66ο λεπτό, με περιπετειώδη τρόπο. Ο Πεπέ, που ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, επιχείρησε το σουτ εντός με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα επέστρεψε στον Ιβοριανό ο οποίος με νέο σουτ την έστειλε ξανά στο ίδιο δοκάρι. Για καλή του τύχη μπόρεσε να πασάρει πέφτοντας στον Ομπαμεγιάνγκ στη μικρή περιοχή και αυτός από κοντά έκανε το 1-0.

Σταδιακά η Νόριτς πήρε μέτρα στο γήπεδο, ενώ στα τελευταία λεπτά σφυροκόπησε την αντίπαλη εστία, με πρωταγωνιστή τον Τεέμου Πούκι, δίχως ωστόσο να καταφέρει να πετύχει το πολύτιμο γκολ της ισοφάρισης.

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου (62' Σμιθ - Ρόου), Γουάιτ, Μαγκαλιάες, Τίρνι, Λοκόνγκα (62' Πάρτι), Μάιτλαντ - Νάιλς (82' Σοάρες), Πεπέ, Έντεγκαρντ, Σακά, Ομπαμεγιάνγκ

Νόριτς: Κρουλ, Άαρονς, Χάνλεϊ, Ομομπαντιμίλε, Γουίλιαμς, Ρουπ (80' Ιντάχ), Λις - Μέλου, Μακλίν, Τζόλης (69' Ρασίτσα), Ντόγουελ (62' Κάντγουελ), Πούκι

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Τα highlights της αγωνιστικής

Κρίσταλ Πάλας - Τότεναμ 3-0

Άρσεναλ - Νόριτς

Μπρέντφορντ - Μπράιτον 0-1

Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ 4-1

Σαουθάμπτον - Γουέστ Χαμ 0-0

Γουότφορντ - Γουλβς 0-2

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΡΣΕΝΑΛ ΝΟΡΙΤΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΟΛΗΣ THE PREMIER GREEKS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ