PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Τη νίκησε κατά κράτος και έστειλε μήνυμα πως είναι το Νο 1 φαβορί για τον τίτλο

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Τη νίκησε κατά κράτος και έστειλε μήνυμα πως είναι το Νο 1 φαβορί για τον τίτλο
@2023 KIN CHEUNG/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε κατά κράτος της Άρσεναλ επικρατώντας με 3-1 στο Βόρειο Λονδίνο και πάτησε κορυφή, έστω με ματς περισσότερο, για να στείλει σε όλους το μήνυμα πως είναι και φέτος το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν, είναι και θα είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Premier League και το απέδειξε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο το βράδυ της Τετάρτης (15/02). Θύμα της γαλάζιας αρμάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν η μέχρι πρότινος πρωτοπόρος Άρσεναλ, με τους πολίτες να την διαλύουν με 3-1 στο Βόρειο Λονδίνο όντας κυρίαρχοι στο δεύτερο μέρος και να την πιάνουν στους 51 βαθμούς, έχοντας το πάνω χέρι λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων αλλά και με ματς παραπάνω.

Οι Ντε Μπρόινε (24'), Γκρίλις (72') και Χάλαντ (82') ήταν οι σκόρερ για τους πρωταθλητές που οδεύουν ακάθεκτοι προς το τρίτο σερί πρωτάθλημά τους και πέμπτο την τελευταία εξαετία, με τους κανονιέρηδες από την πλευρά τους να είναι άκρως ανταγωνιστικοί στο πρώτο μέρος όπου και πέτυχαν το μοναδικό τους γκολ (με πέναλτι στο 42ο λεπτό ο Σακά) αλλά να μένουν από δυνάμεις και ιδέες στο δεύτερο μέρος και να υποτάσσονται στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους.

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Τη νίκησε κατά κράτος και έστειλε μήνυμα πως είναι το Νο 1 φαβορί για τον τίτλο
@2023 KIN CHEUNG/AP IMAGES

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε την 11η διαδοχική νίκη της στην Premier League κόντρα στην Άρσεναλ ανεξαρτήτως έδρας και έφτασε τις 7 σερί επιτυχίες στο "Έμιρεϊτς" σε οποιαδήποτε διοργάνωση, με τον Γκουαρδιόλα να μετράει πλέον ως προπονητής των πολιτών 8 νίκες τις 9 φορές που βρήκε απέναντί του τον Αρτέτα στον πάγκο των Λονδρέζων.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο χορτάρι του "Έμιρεϊτς" με ισχυρή αυτοπεποίθηση και ανεβασμένη ψυχολογία ως οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της Premier League και αμφότερες έδειξαν στο πρώτο μέρος ότι βρίσκονται δικαίως πιο ψηλά από όλες τις υπόλοιπες.

Η Άρσεναλ ήταν εκείνη που κέρδιζε τις περισσότερες μονομαχίες στο πρώτο τέταρτο και φλέρταρε πιο έντονα με μία καθαρή ευκαιρία, όμως στο 16' πήγε να την... πατήσει λόγω της τρομερής ποδοσφαιρικής ευφυίας του Χάλαντ, που ξέφυγε από τον Τομιγιάσου για να αστοχήσει στο πλασέ του από πλάγια θέση.

Στο 22ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς, με την κεφαλιά του Ενκέτια μετά από συστημένη σέντρα του Έντεγκααρντ να μη βρίσκει στόχο, για να έρθει όμως η ψυχρολουσία για αυτούς δύο λεπτά αργότερα. Τότε που ο Τομιγιάσου έκανε ένα παιδαριώδες λάθος γυρίζοντας τη μπάλα προς τα πίσω χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία του Ντε Μπρόινε, με τον Βέλγο να νικάει με λόμπα εκτός περιοχής τον Ράμσντεϊλ και να γράφει το 0-1.

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν το γκολ του Ντε Μπρόινε κόντρα στην Άρσεναλ | 15 Φεβρουαρίου 2023
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν το γκολ του Ντε Μπρόινε κόντρα στην Άρσεναλ | 15 Φεβρουαρίου 2023 @2023 KIN CHEUNG/AP IMAGES

Αυτό ήταν το έκτο γκολ στο πρωτάθλημα απέναντι στην Άρσεναλ (τα περισσότερα που έχει πετύχει στην καριέρα του απέναντι σε κάποια ομάδα) και το πρώτο του μετά από 14 ματς που είχε μείνει άσφαιρος, με τον Τομιγιάσου να έχει την ευκαιρία στο 28' να εξιλεωθεί αλλά να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Έντερσον από πλεονεκτική θέση.

Η συνέχεια βρήκε την Μάντσεστερ Σίτι να κρατάει τα ηνία και να μην επιτρέπει στους κανονιέρηδες να βρουν ρυθμό, είτε μέσω της ασφυκτικής πίεσης στο χώρο του κέντρου, είτε μέσω φάουλ, ακόμα και με καθυστερήσεις από τον Έντερσον (πήρε κίτρινη κάρτα), για να έρθει όμως η απάντηση της Άρσεναλ και να επιστρέψει το ματς σε ισορροπία.

Ο Ενκέτια βγήκε απέναντι στον Έντερσον στο 39' και έκανε το πλασέ, με τους παίκτες της Σίτι να διώχνουν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή αλλά τον Βραζιλιάνο κίπερ να βρίσκει τον φορ της Άρσεναλ και να τον ανατρέπει, για να έρθει ο Σακά και να γράψει το 1-1 από την άσπρη βούλα, για να φτάσει τα 8 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα (όσες και οι ασίστ του).

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Τη νίκησε κατά κράτος και έστειλε μήνυμα πως είναι το Νο 1 φαβορί για τον τίτλο
@2023 KIN CHEUNG/AP IMAGES

Η τελευταία μεγάλη φάση στο πρώτο μέρος άνηκε στην Σίτι, με τον Ρόδρι να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρντο Σίλβα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν έτσι στα αποδυτήρια με το 1-1 και να αφήνουν υποσχέσεις για ένα ακόμα πιο συναρπαστικό δεύτερο μέρος.

Στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου μέρους το ματς δεν είχε ωστόσο ρυθμό και αμφότερες οι ομάδες έπαιζαν σε χαμηλό τέμπο, με την Σίτι να έχει την ευκαιρία στο 56' για το 1-2 μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Χάλαντ σε ανατροπή του από τον Γκάμπριελ αλλά το VAR να σώζει την Άρσεναλ, εντοπίζοντας πως ο Νορβηγός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η φάση αυτή δεν αφύπνισε την Άρσεναλ, που συνέχισε να υπολειτουργεί στο δεύτερο μέρος και η τιμωρία δεν άργησε να έρθει. Στο 68ο λεπτό ο Ζορζίνιο έκοψε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Ακάντζι και ο Ράμσντεϊλ στο 69' σταμάτησε τον Χάλαντ, για να έρθει όμως το γκολ για τους πρωταθλητές στην τέταρτη τελική τους προσπάθεια στο δεύτερο μέρος.

Μετά από νέο αβίαστο λάθος από τους γηπεδούχους, οι πολίτες "μυρίστηκαν αίμα" και ξεχύθηκαν στην αντίπαλη περιοχή, με τον Χάλαντ να τροφοφοδεί τον Γκιουντογκάν και εκείνον τον αμαρκάριστο Γκρίλις, για να χριστεί εκείνος σκόρερ στο 72' με δεξί συρτό σουτ.

Στα επόμενα δέκα λεπτά η Άρσεναλ πήρε τη μπάλα στα πόδια της όμως δεν ήξερε τι να την κάνει, με την Σίτι αντίθετα να το γνωρίζει άριστα και να φτάνει δικαίως και σε τρίτο γκολ στο 82', με τον Ντε Μπρόινε να βγάζει σε θέση βολής τον Χάλαντ και τον Νορβηγό να εκτελεί, γράφοντας το 1-3 με το 26ο γκολ του στη φετινή Premier League σε σύλνο 22 αγώνων.

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Τη νίκησε κατά κράτος και έστειλε μήνυμα πως είναι το Νο 1 φαβορί για τον τίτλο
@2023 KIN CHEUNG/AP IMAGES

Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε, που βρήκε τους παίκτες της Σίτι να πανηγυρίζουν για ένα τρίποντο που τους χάρισε ουσιαστικά έξι πόντους και εκείνους της Άρσεναλ να σκέφτονται τη μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε στην προσπάθεια τους να επιστρέψουν στην κορυφή μετά από το 2004 αποκαθηλώνοντας την πρωταθλήτρια.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου (82' Βιέιρα), Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο, Ζορζίνιο, Τζάκα (82' Γουάιτ), Έντεγκααρντ, Σακά, Μαρτινέλι (76' Τροσάρ), Ενκέτια

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (88' Φίλιπς), Γκιουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ (62' Ακάντζι), Γκρίλις (77' Φόντεν), Χάλαντ

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

  • 18/02 14:30 Άστον Βίλα - Άρσεναλ
  • 18/02 17:00 Μπρέντφορντ - Κρίσταλ Πάλας
  • 18/02 17:00 Γουλβς - Μπόρνμουθ
  • 18/02 17:00 Μπράιτον - Φούλαμ
  • 18/02 17:00 Έβερτον - Λιντς
  • 18/02 17:00 Τσέλσι - Σαουθάμπτον
  • 18/02 17:00 Νότιγχαμ - Μάντσεστερ Σίτι
  • 18/02 19:30 Νιούκαστλ - Λίβερπουλ
  • 19/02 16:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λέστερ
  • 19/02 18:30 Τότεναμ - Γουέστ Χαμ
TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΣΕΝΑΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ