PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Ο Ρόδρι ήταν ο Άγιος Βασίλης του Γκουαρδιόλα στο 93'

Ο Ρόδρι πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Σίτι σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Άρσεναλ | 1 Ιανουαρίου 2022
Ο Ρόδρι πανηγυρίζει γκολ της Μάντσεστερ Σίτι σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Άρσεναλ | 1 Ιανουαρίου 2022 @2021 MATT DUNHAM/AP IMAGES

Με τέρμα του Ρόδρι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-1 της Άρσεναλ και συνέχισε την ξέφρενη πορεία της στην Premier League, αφού βρίσκεται στο +11 από τη Λίβερπουλ που έχει όμως δυο ματς λιγότερα.

Όπως τελείωσε το 2021 έτσι μπήκε στο 2022 η Μάντσεστερ Σίτι η οποία επικράτησε 2-1 της Άρσεναλ και πήρε μια σπουδαία νίκη. Με αυτό το αποτέλεσμα βρίσκεται στο +11 από τη Λίβερπουλ, η οποία όμως έχει δυο ματς λιγότερα.

Οι Λονδρέζοι έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Γκουαρδιόλα, έκλεισαν εξαιρετικά τους διαδρόμους μην αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να έχουν κλασικές ευκαιρίες, ωστόσο ο Ρόδρι ήταν εκείνος που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο ματς και απείλησε πρώτη από αέρος με τους Ζεζούς και Ρούμπεν να αστοχούν. Στο ενδιάμεσο η Άρσεναλ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Έντερσον στον Έντεγκαρντ, αλλά διαιτητής και VAR έδειξαν να συνεχιστεί το ματς.

Η γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 31ο λεπτό. Ο Τιέρνι έκανε την κούρσα από τα αριστερά και βρήκε τον Σακά ο οποίος με άψογο πλασέ έκανε το 1-0.

Οι παίκτες του Αρτέτα θα μπορούσαν να έχουν φτάσει και δεύτερο γκολ με τον Μαρτινέλι, όμως οι δύο εξαιρετικές προσπάθειες του πέρασαν άουτ για λίγο. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 1-0.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε αποφασισμένη να πιέσει περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο για να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση χρειάστηκε την παρέμβαση του VAR.

Μετά από μαρκάρισμα του Τζάκα στον Μπερνάντο Σίλβα ο διαιτητής έδειξε αρχικά να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το VAR ωστόσο του ζήτησε να ελέγξει τη φάση κάτι που έκανε δείχνοντας την άσπρη βούλα.

Έπειτα από νεύρα ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, ο Μαχρέζ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-1 για την ομάδα του Γκουαρδιόλα.

Τα επόμενα δύο λεπτά ήταν καταστροφικά για την Άρσεναλ. Αρχικά ο Λαπορτ στην προσπάθεια του να δώσει την μπάλα στον Έντερσον κρέμασε τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα με τον Ακέ να προλαβαίνει οριακά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Ωστόσο, η αυτή κατέληξε στον Μαρτινέλι ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή ουσιαστικά εστία. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Γκαμπριέλ αποβλήθηκε και η Άρσεναλ έτσι όχι μόνο δεν μπόρεσε να πάρει κεφάλι στο σκορ, αλλά έμεινε και με δέκα παίκτες.

Η συνέχεια του αγώνα ήταν η αναμενόμενη. Έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα η Μάντσεστερ Σίτι πίεσε περισσότερο ψάχνοντας το γκολ της νίκης. Ακόμα και υπό αυτές της συνθήκες η Άρσεναλ έδειχνε να αντέχει.

Τελικά, όμως, ο Ρόδρι έδωσε τη λύση στην ομάδα του στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μετά από βαθιά μπαλιά η άμυνα της Άρσεναλ δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε, η μπάλα στρώθηκε στον μέσο της Μάντσεστερ Σίτι και εκείνος την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το τελικό 1-2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελικό σφύριγμα βρήκε τους οπαδούς των γηπεδούχων να αποδοκιμάζουν έντονα τον διαιτητή για τις αποφάσεις τους, ενώ και οι παίκτες του Αρτέτα εξέφρασαν τα παράπονά τους.

Οι ενδεκάδες

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ραμσντέιλ, Τομιγιάσιου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τιέρνι, Παρτέι, Τζάκα, Σακά (84' Ελνένι), Έντεγκαρντ (63' Χόλντινγκ), Μαρτινέλι, Λακαζέτ (71' Σμιθ-Ρόου)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κάνσελο, Ντίας, Λαπόρτ, Ακέ, Ροντρίγκο, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Μαχρέζ, Ζεζούς (63' Γκιουντογκάν)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Βαθμολογία

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΡΣΕΝΑΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ