PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Λίβερπουλ 0-2: Οι "Reds" άλωσαν το Έμιρεϊτς και πλησίασαν τη Σίτι

Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν το γκολ του Ζότα, κόντρα στην Άρσεναλ
Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν το γκολ του Ζότα, κόντρα στην Άρσεναλ @ 2022 IAN WALTON / AP IMAGES

Η Λίβερπουλ πέρασε από το Έμιρεϊτς, επικρατώντας της Άρσεναλ με 2-0, χάρη στα γκολ των Ζότα και Φιρμίνο. Μείωσαν στο βαθμό τη διαφορά από τη Σίτι οι "Reds", παραμένει στην τέταρτη θέση η Άρσεναλ με 51 βαθμούς.

Η Λίβερπουλ πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη στη μάχη του τίτλου στην Premier League, επικρατώντας της Άρσεναλ με 2-0 στο Έμιρεϊτς, όσο είχε κερδίσει και για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, έχοντας σκόρερ τον Ζότα στο 54' και τον Φιρμίνο στο 62'. Με αυτή τη νίκη οι "Reds" μείωσαν τη διαφορά στον έναν βαθμό από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Απομένουν εννέα αγωνιστικές και σε μια από αυτές οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Έτιχαντ, στις 12 Απρίλιου.

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ καθάρισαν το παιχνίδι στο πρώτο κομμάτι του δευτέρου μέρους. Αρχικά ο Ζότα ήταν αυτός που χρίστηκε σκόρερ στην τελευταία του ενέργεια στο ματς. Ο Τιάγκο του έβγαλε μια εκπληκτική κάθετη μπαλιά στην περιοχή και ο Πορτογάλος επιθετικός εκτέλεσε τον Ράμσντεϊλ στην κλειστή του γωνία.

Οι φιλοξενούμενοι δεν άργησαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ράμσντεϊλ, ο Ρόμπερτσον έκλεψε την μπάλα σε καίριο σημείο. Μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή, όπου ο Φιρμίνο με τέλειο άγγιγμα έκανε το 2-0.

Η Άρσεναλ προσπάθησε να βρει κάποιο γκολ, με το οποίο θα επέστρεφε στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο είχε λίγες καλές στιγμές, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνται εύκολα δίχως να δυσκολευτούν ιδιαίτερα. Η Λίβερπουλ απείλησε για πρώτη φορά στο 2' με τον Φαν Ντάικ, όμως η κεφαλιά του εξουδετερώθηκε εύκολα από τον Ράμσντεϊλ.

Η Άρσεναλ απείλησε στο 23' και το 33', ωστόσο οι τελικές των Σοάρες και Τζάκα αντίστοιχα κατέληξαν άουτ. Την ίδια τύχη είχε και η τελική προσπάθεια του Μανέ στις καθυστερήσεις, χάρη και στην εξαιρετική αμυντική προσπάθεια του Μαγκαλιάες.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ πέτυχε γκολ με τον Μανέ στο 46', όμως ο Σενεγαλέζος επιθετικός ήταν εκτεθειμένος. Μεγάλη ευκαιρία σπατάλησε και ο Έντεγκαρντ, ο οποίος από πλεονεκτική θέση στην περιοχή νικήθηκε από τον Άλισον, που κράτησε το μηδέν με εκπληκτική επέμβαση.

Μετά τα δύο γκολ που σημείωσαν οι "Reds", κατάφεραν να απενεργοποιήσουν την επιθετική γραμμή των Λονδρέζων, που απείλησαν ελάχιστα την εστία του Άλισον στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα. Καλύτερή τους στιγμή ήταν στο τέλος, με ένα ωραίο σουτ του Μαρτινέλι από δύσκολη γωνία, να περνάει λίγο άουτ.

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Σοάρες, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνι, Πάρτι, Τσάκα, Σακά (74' Πεπέ), Έντεγκαρντ (67' Σμιθ - Ρόου), Μαρτινέλι, Λακαζέτ (80' Ενκέτια).

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Τιάγκο, Μανέ, Ντίαζ (56' Σαλάχ), Ζότα (56' Φιρμίνο).

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΡΣΕΝΑΛ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ