PREMIER LEAGUE

Άρσεναλ - Λέστερ 2-0: Συνεχίζει τον καλπασμό για το Champions League

Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Λέστερ για την Premier League | 13 Μαρτίου 2022
Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Λέστερ για την Premier League | 13 Μαρτίου 2022 @2022 IAN WALTON/AP IMAGES

Η Άρσεναλ πανηγύρισε την πέμπτη σερί νίκη της στην Premier League επικρατώντας 2-0 εντός έδρας της Λέστερ και ανέβηκε στην 4η θέση με +1 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας και τρία ματς λιγότερα από τους κόκκινους διαβόλους.

Η φοβερή αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει η Άρσεναλ εδώ και τρεις μήνες στην προσπάθειά της να ξαναβάλει το όνομά της στον χάρτη του Champions League δεν έχει σταματημό. Τελευταία ομάδα που έπεσε στα... νύχια των παικτών του Μικέλ Αρτέτα ήταν η Λέστερ, με τους Λονδρέζους να επιβάλλουν το παιχνίδι τους και να φτάνουν σε μία σχετικά άνετη νίκη με 2-0.

Αποτέλεσμα που σήμανε την πέμπτη διαδοχική επιτυχία στην Premier League για τους κανονιέρηδες και την 9η στα 11 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, που τους εκτόξευσε μάλιστα στην 4η θέση με έναν πόντο περισσότερο και τρία ματς λιγότερα σε σύγκριση με την -5η πλέον- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν μάλιστα πολύ νωρίς το γκολ που τους έβαλε στη θέση του οδηγού, στο 11ο λεπτό, με τον Μαρτινέλι να εκτελεί κόρνερ και τον Παρτέι να γράφει το 1-0 με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, υποχρεώνοντας τις αλεπούδες να δεχτούν το 12ο γκολ τους από κόρνερ τη φετινή σεζόν.

Ο Τόμας Παρτέι πανηγυρίζει γκολ της Άρσεναλ κόντρα στην Λέστερ για την Premier League | 13 Μαρτίου 2022
Ο Τόμας Παρτέι πανηγυρίζει γκολ της Άρσεναλ κόντρα στην Λέστερ για την Premier League | 13 Μαρτίου 2022 @2022 IAN WALTON/AP IMAGES

Στο 36' ο Ράμσντεϊλ έκανε την πιο εντυπωσιακή επέμβαση στο 90λεπτο αποκρούοντας ενστικτωδώς σε κόρνερ την κεφαλιά του Μπαρνς και λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα μπήκαν ουσιαστικά τίτλοι τέλους στο παιχνίδι.

Τότε που ο Σογιουντσού βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Τέιλορ το καταλόγισε αφού τον κάλεσε ο VAR να δει τη φάση στο μόνιτορ και ο Λακαζέτ νίκησε από την άσπρη βούλα τον Σμάιχελ στο 59' για να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ μέσα στο 2022 και πρώτο μετά από έξι σερί ματς που είχε μείνει άσφαιρος.

Στο μισάωρο που ακολούθησε, οι κόκκινοι του Λονδίνου κοίταξαν περισσότερο να διαχειριστούν το ματς παρά να βρουν και τρίτο γκολ και η Λέστερ προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί όμως δεν βρήκε κάτι περισσότερο από 2-3 μικροευκαιρίες και το 2-0 έμεινε ως το φινάλε, επιτρέποντας στην Άρσεναλ να κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την επιστροφή της στο Champions League.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Σοάρες, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίερνι, Παρτέι, Τζάκα, Σακά (85' Πεπέ), Έντεγκααρντ, Μαρτινέλι (78' Σμιθ-Ρόου), Λακαζέτ (88' Ενκέτια)

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Περέιρα (61' Τζάστιν), Αμαρτέι, Σογιουντσού, Τόμας, Μεντί (61' Εντιντί) Ντούσμπερι-Χολ, Ολμπράιτον, Μάντισον, Μπαρνς, Ιχεανάτσο (74' Ντάκα)

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Μπράιτον - Λίβερπουλ 0-2

Μπρέντφορντ - Μπέρνλι 2-0

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 3-2

Τσέλσι - Νιούκαστλ 1-0

Έβερτον - Γουλβς 0-1

Λιντς - Νόριτς 2-1

Σαουθάμπτον - Γουότφορντ 1-2

Γουέστ Χαμ - Άστον Βίλα 2-1

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΡΣΕΝΑΛ ΛΕΣΤΕΡ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ