ΑΡΣΕΝΑΛ

Άρσεναλ: Φοράει για πρώτη φορά στην ιστορία της ολόλευκη φανέλα σε εντός έδρας ματς μεταφέροντας ηχηρό μήνυμα

Άρσεναλ: Φοράει για πρώτη φορά στην ιστορία της ολόλευκη φανέλα σε εντός έδρας ματς μεταφέροντας ηχηρό μήνυμα
Οι παίκτες της Άρσεναλ πανηγυρίζουν γκολ της ομάδας τους και λαμβάνουν τις οδηγίες του προπονητή τους, Μικέλ Αρτέτα @2023 AP IMAGES/IAN WALTON

Με στόχο να μεταφέρει ηχηρό μήνυμα κατά των εγκλημάτων με μαχαίρια και της βίας των νέων, η Άρσεναλ θα φορέσει για πρώτη φορά στην ιστορία της ολόλευκη φανέλα σε εντός έδρας ματς.

Το ντέρμπι της Κυριακής (7/1, 18:30) για το FA Cup ανάμεσα στις πρωτοπόρους της Premier League, Άρσεναλ και Λίβερπουλ, μαγνητίζει τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων σε αγωνιστικό επίπεδο, με τους Κανονιέρηδες, ωστόσο, να επιλέγουν μέσω της προβολής της μεγάλης αναμέτρησης να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες της Άρσεναλ θα φορέσουν για πρώτη φορά -στα 138 χρόνια ιστορίας του συλλόγου- ολόλευκη φανέλα σε εντός έδρας αγώνα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στηρίξουν την εκστρατεία "No More Red" κατά του εγκλήματος με μαχαίρια και της βίας των νέων.

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην αντιμετώπιση της αύξησης των περιστατικών με αιχμηρά αντικείμενα στο Λονδίνο και στη δημιουργία ασφαλών χώρων για τους νέους που παίζουν ποδόσφαιρο.

Η εν λόγω εκστρατεία χρονολογείται από τον Ιανουάριου του 2022, με τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας να είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά, καθώς δείχνουν ότι υπήρξαν περισσότερα από 13.500 εγκλήματα με μαχαίρι στο Λονδίνο το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Δεδομένου ότι πρόκειται για αύξηση 21% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αποδεικνύει πόσο σημαντικές είναι οι προσπάθειες της Άρσεναλ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ