ΕΛΛΑΔΑ

Αρνητική πρωτιά της Ελλάδας σε οφειλές προς ποδοσφαιριστές

Μία μπάλα ποδοσφαίρου
Μία μπάλα ποδοσφαίρου EUROKINISSI

Ο ΠΣΑΠΠ με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι στα ποσά που μοίρασε η FIFA για τη δεύτερη φάση του FIFA FUND, τη μερίδα του λέοντος την είχαν τα μέλη του συνεταιρισμού καθώς οι 58 από τις 140 αιτήσεις, προέρχονται από τον ΠΣΑΠΠ.

Ο ΠΣΑΠΠ προχώρησε σε ανακοίνωση για τη δεύτερη φάση του FIFA FUND σε ποδοσφαιριστές στους οποίους οφείλονται χρήματα.

Συνολικά από τις 140 αιτήσεις παγκοσμίως οι 58 αφορούν ποδοσφαιριστές/μέλη του ΠΣΑΠΠ, των οποίων οι ομάδες τους είτε υποβιβάστηκαν είτε δεν δήλωσαν σε συμμετοχή σε επαγγελματικές κατηγορίες τη σεζόν 2020/21.

Συνολικά στα μέλη του ΠΣΑΠΠ δόθηκαν τα 1.255.000 ευρώ από τα συνολικά 2.75 εκατομμύρια ευρώ (1.366.663 δολάρια από τα συνολικά τρία εκατομμύρια δολάρια του ταμείου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ΠΣΑΠΠ στην ανακοίνωσή του: "Ανακοινώθηκαν και επίσημα τα ποσά που μοίρασε η FIFA για την δεύτερη φάση του FIFA FUND .

Σε σύνολο 140 εγκεκριμένων αιτήσεων παγκοσμίως οι 58 προέρχονται από τον ΠΣΑΠΠ και αφορούν ποδοσφαιριστές μέλη μας που οι ομάδες τους υποβιβάστηκαν ή δε δήλωσαν συμμετοχή στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της σεζόν 2020-2021 .

Συγκεκριμένα στα μέλη μας θα μοιραστεί το ποσό των 1.366.663 $ από τα συνολικά 3.000.000 του ταμείου, ποσό που καλύπτει από το 60% ως και το 100% των οφειλών που υπήρχαν από τις ομάδες σε κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά.

Υπό αυτές τις συνθήκες η παγκόσμια αρνητική πρωτιά της Ελλάδας σε οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές αποτυπώνεται περίτρανα για ακόμη μία φορά και μέσω των αριθμών.

Περιττό να θυμίσουμε την «πρωτιά" που κατέλαβε η χώρα μας και στην 1η φάση του FIFA FUND, ενώ φαντάζει αυτονόητη και μάλλον τυπική η πρόβλεψη ότι όσο οι αρμόδιοι φορείς κάθονται με σταυρωμένα χέρια και δεν προβαίνουν σε ουσιαστικές λύσεις για την προστασία των πραγματικών πρωταγωνιστών του αθλήματος, τόσο οι αντίστοιχες «πρωτιές» θα συνεχίζονται για πολλά χρόνια ακόμη".

Οι δύο πίνακες της FIFA:

Ο πρώτος πίνακας της FIFA
Ο πρώτος πίνακας της FIFA ΠΣΑΠΠ
Ο δεύτερος πίνακας της FIFA
Ο δεύτερος πίνακας της FIFA ΠΣΑΠΠ
TAGS ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE SUPER LEAGUE 2 FOOTBALL LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ