STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Βόλος 2-0: "Κίτρινη" υπεροχή και επιστροφή στις νίκες

Ο Σάσα πανηγυρίζει με τον Γκανέα το γκολ κόντρα στον Βόλο
Ο Σάσα πανηγυρίζει με τον Γκανέα το γκολ κόντρα στον Βόλο EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης αντέδρασε μετά την ήττα στη Λαμία, πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Βόλο, τον οποίο νίκησε 2-0 για τη 15η αγωνιστική της Super League Interwetten. (VIDEO)

Η ήττα στη Λαμία αποδείχθηκε κακή παρένθεση για τον Άρη, ο οποίος πραγματοποίησε μία πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Βόλο και πήρε τη νίκη με 2-0 για τη 15η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Οι "κίτρινοι" δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από τους αντιπάλους τους, είχαν σε εξαιρετική βραδιά τους Σάσα, Σαντέ Σίλβα και Κρίστιαν Γκανέα, ενώ ο Φακούντο Μπερτόγλιο, που πέρασε ως αλλαγή, σημείωσε ένα υπέροχο γκολ για να "κλειδώσει" το τρίποντο για την ομάδα του.

Ο Άρης παρέμεινε στη δεύτερη θέση και στο κατόπι του Ολυμπιακού, ο οποίος προπορεύεται με 38 βαθμούς και βρίσκεται στο +6 απ' την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

"ΠΑΡΤΙ" ΓΚΑΝΕΑ - ΣΙΛΒΑ ΚΑΙ ΣΕΝΤΕΡΦΟΡΙΣΙΟ ΓΚΟΛ ΣΑΣΑ

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να επιβάλλει από νωρίς το ρυθμό του. Με τους Κρίστιαν Γκανέα και Σαντέ Σίλβα να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, οι "κίτρινοι" δημιουργούσαν διαρκώς ρήγματα απ' τα αριστερά. Ειδικά ο Πορτογάλος εξτρέμ έβαλε δύσκολα στον Αντώνη Ντεντάκη, ο οποίος δυσκολευόταν να τον περιορίσει σε μεγάλο βαθμό.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Αποτέλεσμα, στο 18ο λεπτό οι γηπεδούχοι να εκμεταλλευτούν τους χώρους που άφησαν οι αντίπαλοί τους, να βγουν σε μία υποδειγματική αντεπίθεση και να σκοράρουν με τον Σάσα, ο οποίος κινήθηκε ως φορ, δεχόμενος την κατάλληλη στιγμή την πάσα από τον Γκανέα και δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του με όμορφο πλασέ.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΙ ΕΨΑΞΕ ΤΟ 2-0

Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα, το σκορ θα μπορούσε να γίνει 2-0, αλλά ο Δημήτρης Μάνος δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την πάσα του Σίλβα, καθώς ο Κλέιμαν απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα.

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου διατήρησαν τον έλεγχο, αφού ο Βόλος δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Ζακαρί Μπουσέ και με... μπροστάρη τον Σίλβα συνέχισαν να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Όμως, στο 38' η μπάλα δεν αντάμειψε τον Σίλβα για την εξαιρετική ενέργειά του, αφού το σουτ που επιχείρησε μέσα απ' την περιοχή, πέρασε δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι.

ΜΙΑ "ΑΝΑΣΑ" ΑΠ' ΤΟ ΓΚΟΛ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ Ο ΣΙΛΒΑ

Ο Βόλος θέλησε να μπει πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Άρης ήταν εκείνος που έφτασε μία "ανάσα" απ' το 2-0 στο 51ο λεπτό, αλλά ο Σίλβα έχασε μία τεράστια ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα άουτ σε τετ α τετ με τον Κλέιμαν. Ουσιαστικά, ο Πορτογάλος πέταξε στον... κάλαθο την τρομερή μπαλιά του Ματίγια που τον έβγαλε απέναντι στον γκολκίπερ του Βόλου.

Ο Πορτογάλος συνέχισε να απειλεί την εστία του Ισραηλινού, έχοντας άλλη μία καλή στιγμή επτά λεπτά αργότερα, με τον Κλέιμαν να αρνείται το γκολ. Τα πολλά δυνατά μαρκαρίσματα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων προκάλεσαν ένταση τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και στους πάγκους των δύο ομάδων, κάτι που είχε και αντίκτυπο στον ρυθμό του αγώνα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Άκης Μάντζιος, βλέποντας πως η ομάδα του δεν απειλεί και δεν δημιουργεί με την ίδια συχνότητα, αποφάσισε να προχωρήσει σε τριπλή(!) αλλαγή με τη συμπλήρωση 75 λεπτών. Οι Τζέγκο, Μπερτόγλιο και Μαντσίνι πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να δώσουν επιθετική πνοή στην ομάδα τους, με στόχο το δεύτερο γκολ που θα "κλείδωνε" σε μεγάλο βαθμό και τη νίκη.

Όπως και συνέβη. Στο 81' οι δύο απ' τους τρεις νεοεισελθόντες συνεργάστηκαν, με τον Μπερτόγλιο να αποφεύγει εξαιρετικά τον Μήτογλου και να πλασάρει τον Κλέιμαν για το 2-0. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Αργεντινός είχε... προειδοποιήσει, με τον γκολκίπερ του Βόλου να πραγματοποιεί μία εξαιρετική επέμβαση. Ωστόσο, η δεύτερη προσπάθεια αποδείχθηκε και... φαρμακερή.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΗΣ ΒΟΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ